2010-08-10

Samarbete utan organisationer



Här är en intressant föreläsning med Clay Shirky – om hur internet låter människor skapa spontana nätverk, som kan förändra samhället. [Direktlänk]

Den som är intresserad kan läsa mer i hans bok Here Comes Everybody. [AdLibris | Bokus]

10 kommentarer:

  1. Google, a company that I've long admired and currently hold thousands of dollars of stock in, just "went evil."

    Google Goes "Evil"

    SvaraRadera
  2. Google och Verizon anser också att det ska finnas undantag för denna regel. Den ska inte gälla de mobila näten och helt nya bredbandstjänster.

    Google och Verizon enas om nätneutralitet

    SvaraRadera
  3. Anonym: Måste du nödvändigtvis alltid förorena alla kommentarsfält med andra saker än det bloggposten handlar om? Skaffa en blogg!

    SvaraRadera
  4. @Anonym

    Vad är din avsikt med spammandet?

    Jag hoppas att din avsikt med länkarna är någon annan än att sprida information, för jag har inte och tänker inte spendera tid med att ens klicka på någon av dem.

    SvaraRadera
  5. Anonym: Måste du nödvändigtvis alltid förorena alla kommentarsfält med andra saker än det bloggposten handlar om? Skaffa en blogg!

    Hax hur ska "samarbete utan organisationer" på internet kunna fungera om nät neutraliteten försvinner?

    SvaraRadera
  6. Jag hoppas att din avsikt med länkarna är någon annan än att sprida information, för jag har inte och tänker inte spendera tid med att ens klicka på någon av dem.

    Ja låt oss skita i att Nätneutraliteten är hotad värre en någonsin.

    Jag är fascinerad av hur människor blandar ihop information med budbäraren och tror att de har med varandra att göra. Det är en sån hjärndöd reaktion att bara det i sig är ett bevis på att makthavarna utan problem kommer lyckas knulla röven av folket.

    Vem behöver censur när folket självcensurerar sig ifrån information pga idiotanledningar.
    Återigen jag skrev inte artiklarna. Medier över hela världen rapporterar om detta.

    Antingen är Hax fullkomligt hjärndöd liten trotsig bebis eller så driver han bara fejk opinion för internets frihet.

    Att ignorera denna nyhet sänker Hax Trovärdighet totalt oavsett anledning till varför han gör det. Man kan inte låta personliga känslor stå ivägen för vad som är förnuftigt att ta upp.

    SvaraRadera
  7. @Anonym

    Anledningen till att jag hoppades att du inte hade för avsikt att sprida information är för att du uppvisar stora brister i hur man får folk att lyssna.

    Lycka till iaf!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.