2010-09-07

Dagens razzia

Polisen verkar i vart fall ha haft så mycket vett att de inte störde annan verksamhet (t.ex. Wikileaks) när den slog till mot bl.a. PRQ i morse. Men ett par saker sticker ut...

Man har haft samordnade tillslag över hela landet. Hur många poliser har behövts för detta? 25? 50? Sätter man in så många ens vid pågående bankrån? Håller inte fildelarjakten på att överföra lite väl mycket resurser från allvarliga brott till mindre allvarlig och mindre akut verksamhet?

Sedan hittar jag en intressant uppgift hos Rasmus på Copyriot. Polisens nye samordnare för immaterialrättsliga brott, Paul Pintér, har en hel del kontaktytor mot betal-tv-branschen. Och ryktet säger att dagens tillslag handlar om olovligt streamad... betal-tv. Man måste alltså fråga sig om detta rör sig om ännu en "tam" polis med nära kopplingar till nöjesbranschen.

Fler pusselbitar lär dyka upp i takt med att mer information flyter in.

Åklagarmyndighetens pressmeddelande | Några av alla som skriver om dagens razzia: Satmaran | Svensk Myndighetskontroll | Hultin (c)

9 kommentarer:

 1. En konspiration om dagen håller doktorn borta ...

  Får en miljöpartistisk polis göra en hastighetskontroll, får en nykteristpolis göra alkotester? :)

  /Johan

  SvaraRadera
 2. Johan...

  Det har väckt viss berättigad uppmärksamhet att en fildelningspolis gick rakt till ett fint jobb i filmindustrin (projektjobb 6 mån) dagen efter att han avslutat förundersökningen mot TPB. För att sedan bli polis igen.

  Frågan är om detta är ett liknande fall.

  Raljera på du. Så håller vi ögonen på hur polisen sköter sig.

  SvaraRadera
 3. Skriv gärna på min namninsamling hos Europaförslaget.se ang. "Granska makthavarnas stängda möten" Läs mer och skriv under här:
  http://europaforslag.se/epetition_core/view/Bilderberg

  SvaraRadera
 4. Att misstänka enstaka fall av korruption är knappast en konspiration.


  Ska man sen ta upp partipolitik i domstolar, så har ju 1/3 av nämndemännen sagt rent ut att de dömer efter partipolitiska åsikter. Det är i EN undersökning. Jag vet inte om det finns fler..

  SvaraRadera
 5. För den konspiratiriske piratpartisten var nog denna jobbrokad anledning till huvudbry.

  Du gnäller med rätta när bolagen agerar enligt det eländiga IPRED men det blir ju lite fånigt att gnälla när polisen gör sitt jobb.

  /Johan

  SvaraRadera
 6. Det är ju just för att detta är mindre akut som man kan avsätta större resurser (mer personal.) Man kan helt enkelt planera och låta bli att ge folk ledigt just när något sådant här planeras. Om tillslagen hade genomförts *trots* att ett bankrån inträffat samtidigt på någon av orterna, då hade jag förstått dig, men inte nu... Detta påverkar inte på något sätt eller vis polisinsattsen vid nästa rån - eller vid nästa våldtäkt.

  SvaraRadera
 7. För Polisen har oändligt med resurser och lönetimmarna det här kostade kunde inte ha laggts på åtgärder mot våldsbrott istället?

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. @Johan

  En miljöpartistisk polis får otvivelaktigt utföra hastighetskontroll. Däremot får faktiskt inte en polis som är medlem av IOGT egentligen utföra nykterhetskontroll då han i högsta grad anses partisk.

  Exempelvis.

  Och det finns inga konspirationer, bara gemensamma nämnare.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.