2010-09-23

In your face, Fredrik Reinfeldt

Pressmeddelande från Liberala partiet: Vi kostade Alliansen två mandat

Det står nu klart, efter gårdagens rösträkning, att Liberala partiet tog de nitton respektive sju röster som Folkpartiet och Alliansen hade behövt för att få sina två extra mandat i Göteborg respektive Värmland.

Liberala partiet (som går till val under namnet Klassiskt liberala partiet) ökar med 500% i Göteborg i årets val.

De flesta av rösterna kommer från de liberala väljare som tröttnat på Alliansens oliberala politik, med exempel som fortsatt värnskatt, kassaregisterlagen, FRA-lagen, IPRED-lagen, PNR-avtalet samt förslag på nationell DNA-databas.

Lagar och förslag som dessa och många fler gör att liberaler omöjligen kan rösta på Alliansen och är anledningen till att väljarna valde det liberala alternativ som är Liberala partiet.

Presskontakt: Tommie Gran, 070-44 239 51

Vi inom Liberala partiet är klassiskt sinnade liberaler. Vi tror på ett samhälle där individerna ges makten över sina egna liv. Ett samhälle som prioriterar individen, där individen inte kan påtvingas plikt och offer för ett påtvingat kollektiv. Fria och suveräna individer är fria att forma sina egna förhållanden och sammanslutningar med andra fria och suveräna individer.

www.liberalapartiet.se

38 kommentarer:

  1. På något sätt känns det faktiskt ganska bra. Och så säger folk att man kastade bort sin röst.

    SvaraRadera
  2. Ehhh... KLP fick 74 röster i Gbg (0,02%). Hur menar du att dessa röster skulle göra någon skillnad -- särskilt som den slutliga sammanräkningen ännu inte är klar?

    SvaraRadera
  3. Valmyndigheten uppger att alliansen var 19 röster från att ta ett mandat i Göteborg. Då är 74 rätt avgörande...

    SvaraRadera
  4. Hahaha... Vilka tomtar dessa "liberaler" är. Lyssna bara på inslaget om spårvägstrafik i Uppsala... "Öhhh, är det inte bättre med öhh, bussar som går på el, öhh, ledningar, trådbussar så att man slipper lägga ner spår i marken då?" Sicket pucko.. var drar du elledningarna någonstans då?? Hängandes i luften? Mobila ledningar? Utöka bussarnas linjer? En linje är en linje, är en linje, oavsett om det är buss eller spårvagn.

    Som "tomten" hävdar; Segmentar en stadsbild? Finns inga städer när det har satsas på spårvagn och resultatet har blivit segmenterade stadsdelar, tvärtom har det blivit... nåja, off topic, men, men.

    Men för fan Hax, sådana här tomtar släpper du fram i din blog. Visst, det är din blog...

    SvaraRadera
  5. Han släpper ju fram dig Mikael, så varför inte.

    SvaraRadera
  6. Anonym:
    Ja, kan du tänka dig att jag fick plats med mitt inlägg...

    SvaraRadera
  7. @Patrik Öhman:

    Jag betvivlar starkt att Valmyndigheten har påstått något sådant. Vad de fortfarande påstår är att de "Avvaktar godkänt protokoll".

    Vårt drakoniska valsystem, med sin jämkade uddatalsmetod, medför att man inte kan börja räkna innan samtliga röster är räknade. Och godkända.

    Inte för att jag vill betvivla själva påståendet som sådant -- det kan mycket väl tänkas -- bara att Valmyndigheten skulle ha kommit med ett så prematurt påstående. Det skulle i så fall gränsa till tjänstefel.

    SvaraRadera
  8. Ett underbart bra inlägg av KLP. Var själv en av dom tappra 74 som la sin röst på dom i Göteborg och känner för första gången att min röst detta valet var viktig. Nästa val siktar vi väl seriöst på 4%.

    SvaraRadera
  9. Mikael: Varför skulle Hax, som själv är libertarian, inte släppa fram Lp på sin blogg? Frågan är snarare vad du gör här. Eller, svaret på det är ju lätt: Du är här för att provocera och spy ur dig en massa dravel.

    SvaraRadera
  10. Robert;
    Med all respekt, men inte var det jag som kom med allt dravel, snarare personen i fråga i TV inslaget. Har du tittat på det?

    Provocera? Vad är det i det jag skrev som var så provocerande anser du?

    Bara för sakens skull;

    Nu kommer det ett litet provocerande inslag i detta inlägg;
    Sluta var så förbaskat enfaldig.

    SvaraRadera
  11. @Björn Felten Sanningshalten kan jag inte bedöma. men Expressen skrev dessa ord och hänvisade till Valmyndigheten som källa. Det har i och för sig skrivits massor som inte stämt så jag står inte som garant.

    SvaraRadera
  12. La'Taniana'Bo'Vanashrianiqualiquanice23 september, 2010 22:42

    Jaja. Hade (m) inte retat upp klassiskt liberala väljare så hade (m) inte heller vunnit valet.

    SvaraRadera
  13. Det verkar vara en spridd missuppfattning att alliansen skulle ha nått majoritet om de båda fasta mandaten i Värmland och Göteborg vunnits. Det är en matematikprofessor som lett in media på fel spår.

    Om de båda fasta mandaten i Värmland och Göteborg hade tillfallit Folkpartiet skulle samtidigt Miljöpartiet ha snuvat Kristdemokraterna på ett så kallat utjämningsmandat på riksnivå. Den marginalen var 814 röster.

    Mot den bakgrunden blir pressmeddelandet lite löjligt.

    SvaraRadera
  14. Varför är liberala partiets forum hemligt?

    SvaraRadera
  15. Petter Å:

    Majoritetsförhållandet är förvisso viktigt, men att Jasenko "Högsta Sovjet" Selimovic (FP) inte kom in kan ju vara en frihet i sig.

    SvaraRadera
  16. "Varför är liberala partiets forum hemligt?"

    För att de inte vill att någon ska se deras egentliga motiv. Det konspireras, ränksmids, skrattas åt de fattiga och dansas runt några benbitar som påstås ha tillhört Hayek.

    SvaraRadera
  17. Jag undrar trots Hochmuts svar varför liberala partiet inte klarar att ha ett diskussionsforum som är öppet för alla att åtminstone läsa.

    SvaraRadera
  18. Jag misstänker att de inte vill ha med sådana som dig där.

    SvaraRadera
  19. Visst är det så. Micke måste vara portad på många bloggar vid det här laget.

    SvaraRadera
  20. Men avskaffa 4%-spärren så att de mindre partiernas röster räknas! Du kommer säkert kunna rösta på liberalerna här:

    http://demokratireformen2014.atspace.org

    SvaraRadera
  21. Bortsett från Hochmut och hans anonyma kollegas uppvisning av sina respektive intellekts begränsingar så är fortfarande ingen som svarar varför dom människor som företräder den mest fria existerande politiska inrtiktningen i världen har ett forum riktat till sina väljare som är hemligt?

    SvaraRadera
  22. Oj, det blev fler fel på en gång där. För det första är det inte min "kollega", för det andra är jag inte med i partiet och för det tredje så tror jag inte att det är ett forum riktat till sina väljare, för då hade det inte varit dolt.

    SvaraRadera
  23. Hochmut menar nu att hans och hans kollegas svar ska ses som rent trollande.

    Tack för klarläggandet.

    Kan vi då återgå till frågan varför världens friaste politiska inriktning som i Sverige representeras av Liberala partiet är hemligt för väljarna?

    SvaraRadera
  24. @Micke: Nä det kan vi inte återgå till för det är kutym att inte kappa kommentarstråden och börja diskutera irrelevanta saker som inte har något med bloggposten att göra.

    SvaraRadera
  25. Jag förstår inte riktigt hur "folk" resonerar i dessa frågor. Nyliberaler anser alltså att det är bra att frihetliga krafter i Sveriges riksdag begränsans till förmån för socialister och xenofober?

    Det låter lite som abortfalangen inom KD, som hotade med att rösta på S om KD gav upp sitt abortmotstånd.

    SvaraRadera
  26. Extra roligt blir detta om man tar Aftonbladets senaste rubrik om att hackare har försökt att lägga in "skadlig kod" via handskrivna valsedlar... och just GBG...hmm....hmm... KLP...

    jodå, jag är ironisk...

    SvaraRadera
  27. det kan vi inte återgå till för det är kutym att inte kappa kommentarstråden och börja diskutera irrelevanta saker som inte har något med bloggposten att göra.




    Du har inte uppfattat att den här tråden handlar om Liberala Partiet ?

    Den handlar om Liberala partiet och inte om små grodorna eller nåt annat och jag undrar fortfarande varför deras lättast tillgängliga källa för information om partiet är hemlig?

    SvaraRadera
  28. Va fan Micke, ring och fråga Liberala partiet istället för att fråga här ditt pucko, här är nummret: 0704-423951 eller skicka ett mail: tommie.gran@liberalapartiet.se

    SvaraRadera
  29. Du menar att jag ska lämna ut min riktiga identitet till hemliga klubben för att fråga varför det frihetligaste partiet i världen som dessutom kandiderar till rikdsdagen länkar till en hemligt forum på sin hemsida?

    På uppmaning av dig som inte ens klarar att använda din normala signatur när du förolämpar?

    Tror inte det.

    Rimligare vore om nån av alla dom partianslutana aktivister som garanterat läst den här tråden svarar på frågan här.

    SvaraRadera
  30. Inte konstigt att Micke tvångsvårdas på Karsudden när han anser att Vänsterpartiet är liberalt och att Moderaterna är fascister.
    Öka dosen pojkar och flickor på Karsudden!

    SvaraRadera
  31. @Micke,

    Dom kanske exercerar den liberala rätten till en privat sfär? En dåligt exercerad rättighet i våra tider, som därmed riskerar förfall.

    Mvh John

    SvaraRadera
  32. Dom kanske exercerar den liberala rätten till en privat sfär ?

    Som den anonyma idioten ovan?

    Vad jag i så fall inte fattar är varför man annonserar sitt internnät på sin huvudsida riktad till allmänheten.

    SvaraRadera
  33. Inte konstigt att Micke tvångsvårdas på Karsudden när han anser att Vänsterpartiet är liberalt och att Moderaterna är fascister.
    Öka dosen pojkar och flickor på Karsudden!


    Jag vet exakt vem jag diskuterat detta med tidigare och vad du tidigare sagt under din riktiga signatur till mig.


    Dina anonyma inlägg till förmån för den frihetligaste poltiska riktningen i världen stärker inte precis min bild av densamma utan tvärtom säger den mig att den lyder under samma lagar som alla andra politiska rörelser och att den liksom alla andra faller på
    dom svagaste länkarna.

    Du är en av alla dessa svaga länkar.

    SvaraRadera
  34. Ja du, Micke, du är allt bra speciell du. Du kan läsa allt på forumet, bara att bli medlem i det. Forumet är öppet för de som registrerar sig, det enda du behöver uppge är en riktig mailadress. Men du kommer antagligen bli raderad om du beter dig som du gör här.

    SvaraRadera
  35. Speciellt är att ha en länk till PARTIETS hemliga interna webb som inte är öppen för väljarna på hemsidans första sida .

    Det är speciellt.

    Jag förstår ochså att du som tillhör dom "upplysta" naturligtvis har rätten att förolämpa packet utan att packet får svara med damma mynt.

    Det tillhör ju dom upplystas privilegier och därför kan du redan nu tala om för mig att om jag delar med mig av min identitet hos dom upplysta så kommer jag att raderas därför att jag tänker fel.

    Är du betrodd med kautchuk också?

    SvaraRadera
  36. Det är ingen hemlig, intern webb. Det är ett öppet internetforum som alla kan bli medlem i och diskutera, men det uppskattas naturligtvis inte att du kommer in och gormar om att alla är "superfascister". Du kommer vara tvungen att vara mer saklig än så. Sen förstår jag inte vad det är som är så hemskt med att lämna ut en giltig epostadress, skaffa en på safe-mail eller nåt så vet fortfarande ingen vem du är. Själv står jag för mina åsikter och skriver alltid under med mitt riktiga namn.

    SvaraRadera
  37. Ert forum går till skillnad från övriga partiers forum inte att läsa utan att registrera sig.
    Således finns det något man vill dölja som dom andra partierna inte behöver dölja.

    Att du dessutom hävdar att man hos dom människor som gör anspråk på att bäst förvalta min frihet av alla inte kan uttrycka vad man anser om detta (och det går sannolikt inte) gör det hela ännu mer absurt.

    Den utopi som du driver ÄR i MINA ögon en form av fascism och den är per definitin totalitär eftersom den för att överhuvudtaget ska kunna appliceras MÅSTE omfatta alla oavsett vad enstaka eller grupper av individer anser om det övergripande ideologiska paraply som ger all faktisk makt till den som via "personliga överenskommelser" köper den.

    Det enda sättet att utövca makt i er stat är att äga makt.

    Den som inte ÄGER makt har ingenting i er stat.

    SvaraRadera
  38. Micke, nu är inte jag ansvarig för forumets drift, men här har vi en sak: att kräva registrering för bruk av forumet gör det svårare för phish-bots och liknande att läsa av folks uppgifter. Detta minskar risken för att de som är registrerade får sin e-mail och MSN-konto reggade på tvåtusen porrspamlistor.

    Sluta anta konspiration där det finns enkla förklaringar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.