2010-09-28

När fan blir gammal, blir han anarkist

"...alla har blivit sämre på att tänka i samhällsfilosofiska eller idépolitiska termer. Vi tänker inte – vi har på sin höjd förtroende för den ena eller andra ledarskapsauktoriteten. Man kan bli anarkist för mindre!"
Göran Greider i Fokus. Rätt sympatiskt, tycker jag.

7 kommentarer:

 1. Jag gillar Greider, han viker inte från sin ideologi. Han är sannerligen konsekvent, till skillnad från majoriteten av 60-70-talets vänster.

  Fast när han säger att borgerligheten i förlängningen skapat sd tycker jag att han cyklar långt ut i skogen. Var det i så fall socialdemokratin som skapade Ny Demokrati? Det är nog alla riksdagspartier som har hjälpts åt att bereda väg för missnöje.
  Sedan är existensen av någon större svensk 'doktrinär marknadsliberalism' något jag missat. Men om den finns så hoppas jag att få se den framöver.

  SvaraRadera
 2. Off topic: HAX, ända sen du mixtrade med bloggens utseende för några månader sen har det gått trögt att ladda den. Antagligen på grund av allt twingly, flattr, awesome inc mall av tina cheng och annat tingel-tangel du hängt på. Jag kör Firefox. Vi besöker dig för dina trevliga bloggposter, inte nyheter från SvD eller Piratpartiets presscenter.

  SvaraRadera
 3. Demokratin är hotad. Då kan jag omöjligt tiga. Det är en medborgerlig PLIKT nu för alla oss som GILLAR OLIKA att slå till mot den falska vänsterns diktatursträvanden.

  Denna sida upp!

  SvaraRadera
 4. Vad säger det om Greider?

  Det är väl bara Greider som står kvar på toppen med flaggan i fast grepp och tänker klart?

  Är det vad han menar?

  SvaraRadera
 5. Det skulle i så fall inte skilja honom från dig bortsett att du tillhör en marginell politisk riktning så det är knappast ett argument.

  SvaraRadera
 6. Micke/
  Så nu är ni redan tre olika Enda Sanningens Förkämpar. Hur ska det gå?

  SvaraRadera
 7. Så nu är ni redan tre olika Enda Sanningens Förkämpar. Hur ska det gå?


  Ja jag har som liberal frågat mig det länge och det blir bara svårare ocgh svårare ju fler som utnämner sig själva som "riktiga liberaler" , "ännu riktigare liberaler" , dom riktigaste liberalerna samt dom av Rand i himlen utsedda allra riktigaste liberalerna .

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.