2010-10-08

Vad var det vi sa..?

Amerikanska NSA (deras FRA, typ) är sura på Frankrike.

Skälet är att det drakoniska franska lagpaketet för att jaga fildelare, Hadopi, kraftigt har ökat mängden krypterad internettrafik. Vem är förvånad?

Kullenberg kommenterar...

7 kommentarer:

 1. Tja, det kommer säkert en lag från USA, EU å Beatrice inom en snar framtid om att det ska bli olagligt att ha kryptering på sina kommunikationsapparater...

  SvaraRadera
 2. @Peter Madison

  Vi får väl se.

  Men vad händer om man utvecklar ett bakgrundsprogram typ Seti@Home (minns ni den) som skickar synbarligen krypterad trafik när datorn inte används. Fast innehållet är helt framslumpat.

  Det borde ju få alla tjuvlyssnande agenturers serverfarmar att brinna upp.

  SvaraRadera
 3. Konsekvensanalys verkar inte vara övervaknings- och kontrollmanikernas starka sida.

  SvaraRadera
 4. Spännande. Man vet inte varifrån man får stöd nästa gång. Trodde aldrig att NSA skulle vara på vår sida, inte ens om det bara är lite grann...

  /Douglas

  SvaraRadera
 5. Det kommer ju aldrig funka.
  Skulle straffet för att inte ge nyckeln vara olika beroende på vilket brott som misstänks?
  Skulle polisen använda stora resurser för att spränga ett kassaskåp där det möjligtvis finns en hårddisk?

  Idioti

  SvaraRadera
 6. NSA går inte att jämföra med FRA på långa vägar. Av alla USA's olika agenturer är detta förmodligen den som faktiskt gör vad den skall.

  För ett gäng år sedan skapade NSA Secure Linux-modulen eftersom de motsatte sig de dåvarande kraven på att förnya sin mjukvara med Windows 2000/XP - de ansåg tydligen OS'et vara en säkerhetsrisk i sig. Och gav som lagen kräver ut modulen under GPL/GNU så att den idag är i vanligt bruk i de vanligare Linux-distributionerna.

  Här snackar vi om folket som vet vad de sysslar med och som får arbetsfarmen hos FRA att se ut som nissarna i jultomtens verkstad i jämförelse.

  SvaraRadera
 7. @Johan Tjäder

  Numera menar du kanske folding@home som förmodligen körs på var ocg varannan burk som har ett nvidia-kort.

  Jo...varenda människa som kör det programmet borde onekligen skina på FRA's radar. En strid ström av "krypterad" data till x antal amerikanska universitetsservrar.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.