2010-11-17

No Shit, Sherlock!

EU:s förbud mot handel med sälprodukter håller på att utrota hela eskimåsamhällen.

Det var väl inte så svårt att räkna ut på förhand..?

Eller också var det det man gjorde - enligt den välkända modellen rädda gulliga djur (även om de inte är utrotningshotade) till priset av att ödelägga mänskligt liv.

12 kommentarer:

  1. jävla propaganda. Inuiterna har levt lokalt på sin föda i tusentals år och mått bra. Sen importera de västerländsk skit snabbmat och fick fettma problem och börja exportera sälkött så att de rubba balansen.

    Men det bra hax knapra vidare på din big mac och gå upp i vikt och tyck synd om inuiterna för att de kan äta hur mycket sälkött de vill. Hade de fått va ifred hade inte haft någon fejk ekonomi att behöva förhålla sig till. Ner med rovdjurskapitalismen som förstör fungerande eko samhällen.

    SvaraRadera
  2. Det enda man behöver göra är att låta få inuiterna att sälja sälskinn. Men å andra sidan, om inuiterna inte behöver skinnen själva så kan man ifrågasätta hur detta problem kan uppstå nu men inte förr.

    rovdjurs kapitalismen är problemet, men vi blir sålda att det är svaret. Problemet är i grunden att lokalpolitiken har försvagats enormt och fler cenrtrala beslut tas. Men inuiterna ljuger när de påstår att de alltid levt på att sälja sälskinn globalt över hela världen. Rena jävla dravlet.

    SvaraRadera
  3. i övrigt är det bara i europa de inte kan sälja sina skinn, de kan ju sälja till andra länder. Vad ska vi med sälskinn till i europa?

    SvaraRadera
  4. Anonym: Till kläder för de som vill ha det.

    Muppiga miljönissar är annars ett jävla problem idag just för att de saknar verklighetsanknytning.

    SvaraRadera
  5. EU är en trojansk häst mot den europeiska befolkningen. Eller en ulv i fårakläder.

    Under förespegling av demokrati och samarbete bygger man upp dikatur i smyg, steg för steg, de små stegens tyranni.

    Nyttiga idioter och naiva politiker sväljer betet utan att blinka. Som Cecilia Malmström och många andra. My God!

    Men Barroso och van Rumpey vet vad de sysslar med.

    Om vi inte vaknar upp snart och inser vad som håller på hända och stoppar eländet kommer vi alla snart att sitta på kroken och komma inte loss.

    Sen väntar avlivning för merparten.

    Ska det vara så svårt att se hur allt hänger samman, att den röda tråden bakom övervakningssamhället, alla diktatoriska fasoner, iscensättning av en ekonomisk kollaps, mer och mer inskränkningar av de mänskliga rättigheterna osv, är eugenik.

    Eliten skriver i sina interna dokument hur de planerar att avliva mer än 95 % av jordens befolkning.

    Vakna upp och gör motstånd innan det är för sent!!

    www.infowars.com

    SvaraRadera
  6. Finns det en förteckning över länder där man föder upp gäss, så att vi kan bojkotta dem och demonstrera utanför deras ambassader? Jag betvivlar att gåslever är en nödvändig del i någon folkgrupps traditionella diet.

    SvaraRadera
  7. Inuiter behöver idag inte bara mat. De behöver pengar till hyra och räkningar. Jag ser ingen som helst skillnad mellan en human säljakt och den uppfödning av svin och nötkreatur som finns överallt i Europa idag. Jag antar att anledningen till att just sälar är så kontroversiellt är att de är gulliga, men vad har det egentligen med saken att göra? Ska fläskkotletter och skinnjackor vara okay borde sälstövlar också vara det.

    SvaraRadera
  8. Joda sa att... inuiterna madde bra forr i tiden innan handel och moderniteter kom och forstorde. Dar kom den dar gamla vanliga datidsnostalgiken tillbaka igen. Alla madde bra nar de var sjalvforsorjande, medelslivslangden har inte okat, innuiterna fros inte i sina salskinn som var mycket varmare an moderna dunjackor och goretex kladerm, de levde alldeles utmarkt pa sin varierade kost bestaende av sal, sal och sal och de hade jattekul i sina fiiiina igloos utan belysning och annat javulskap sasom tv och internet...

    SvaraRadera
  9. Det var väl runt 12 000 år sedan som vi tog steget från att vara jägare och samlare och in i civilisationen. Kanske dags att eskimåerna gör samma sak nu?

    SvaraRadera
  10. Veronica Palm. Micke behöver en barnskötare

    SvaraRadera
  11. @Anonym 16:38 och 16:51
    Så du eller ni anser att Inuiterna inte ska få ta del av fördelarna av industrialismen för det dom exporterar är inte PK nog? Varför ska Inuiterna inte få ta del av allt från lyxprodukter till medicin (eller för den delen internet)?

    Om ni nu anser att ekosamhällen är så jävla bra, sälj din dator sälj dina prylar och skaffa ett eget jordbruk någonstans. Lev som du lär!

    SvaraRadera
  12. eskimåerna är alkoholiserade, rökförgiftade, incestuösa, syfilitiska och mordbenägna.
    Finns inga skäl att ge den kulturen nåt stöd

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.