2010-11-17

Let them Eat Cake!


Det är fan så man blir nipprig.

I Europaparlamentet står vi just nu i en störtflod av papper som har mer eller mindre med internet att göra. Vi hinner i princip bara hugga på de skarpa och direkt farliga förslagen. Allt som bara är dumt, dumdrygt, paternalistiskt, von oben och illa tänkt får gå åt sidan.

Det skapar en viss frustration. I vart fall för mig.

Mitt favortithatobjekt just nu är initiativrapporten "on impact of advertising on consumer behavior". (2010/2052(INI)) Utöver de internetrelaterade sakerna gör den mig bara så matt. Ett utdrag...
L. Recognising that there is still a lack of information on the precise socio-psychological effects of new, more pervasive and more wide-spread forms of advertising, particularly in respect of the position of those who cannot afford to buy the goods and services promoted by these advertisements,
OK, det är säkert en snäll människa som har skrivit det här. Någon som tycker synd om sina medmänniskor.

Men visst klingar det lite illa när politiker med en månadslön på 75.000 spänn tycker att det är jobbigt att människor som ser annonser för Rolex och Porsche kan bli ledsna, eftersom de inte har råd med någon Rolex eller Porsche? Sådant skulle ju rent av kunna väcka lite revolutionära känslor.

Rent sakligt kan man undra om EU inte har viktigare saker att syssla med.

Detta är lite som den där champagnebjudningen mot hemlöshet som de ordnade här i parlamentet i våras.

Ahhh! Nu har jag fått gnälla lite. Det känns bättre. Åter ner i pappersfloden...

3 kommentarer:

 1. Lite off topic kanske men som ändå hänger ihop med ditt dagliga arbete. Obama vill påskynda genomförandet av ACTA-avttalet utan kongressens medgivande...

  http://www.idg.se/2.1085/1.353389/obama-vill-snabbforhandla-fram-acta-avtalet

  SvaraRadera
 2. "Rent sakligt kan man undra om EU inte har viktigare saker att syssla med."

  Det är det som är själva grejen; för lite att göra i kombination med knepig människosyn resulterar i sånt här. LO-förbunden brukar bete sig likadant.

  /Johan

  SvaraRadera
 3. Jag har just konfat upp AES 256 L2IPSEC till (och med) min Android-lur.

  Det känns bra.

  Det är många paragrafer hit och dit om internet - för många. Är det nån som överhuvud taget bryr sig längre?

  På med kryptot (Tor inuti om man är nojig) sedan är det bara att tuta och köra så länge man inte gör så dumma saker att någon är beredd att sänka en kommersiell VPN-provider för att beivra vad dumt man nu gjort. Den gränslinjen är för övrigt inte så svår att se.

  Krypera, live long and prosper, kör så det ryker osv.

  Jag är trött på tramsandet helt enkelt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.