2010-11-21

Rapport från en resväska

På väg till Strasbourg. Igen.

Denna vecka är det speciellt ACTA som intresserar oss. De gröna / (pp) har lagt en mycket genomarbetad resolution. Och liberalerna har byggt på den med fler bra saker, till en ännu bättre resolution. Med en bra text på den rödgröna sidan och en på den borgerliga, så vore det väl sjutton om det inte skulle gå att få ihop en markering som stöds av hela Europaparlamentet. Votering på tisdag, vid lunchtid.

Vad det handlar om är att markera mot det dåliga i ACTA – och att se till att kommissionen inte springer iväg och skriver under avtalet innan parlamentet sagt sitt slutliga ja eller nej. (Vilket jag tror kommer att bli ett nej.)

Nu mot franska gränsen, in i nätets u-land. Åter när jag är vid den fasta linan på kontoret, i morgon förmiddag. (Om inte hotellets WiFi fungerar den här gången, vilket i så fall får klassas som något slags mirakel.)

En sak till: Notera att (s) partiledarkandidat Veronica Palm försöker profilera sig genom att gå till val på höjda skatter. Borgerligheten har bara att tacka och ta emot.

10 kommentarer:

 1. Det är skönt att se att kampen mot tokerierna går vidare där nere :-)

  Sen får man väl förstå att tokerierna i S knappast är slut än på länge...

  SvaraRadera
 2. Jag tror S är nere på 20% av väljarstödet nästa riksdagsval och valet efter det ligger de på 10-15 % och inom några decennier är de ute ur svensk politik för gott. De kommer aldrig klara en förnyelse. Veronica Palm är en av de som hjälper till att sänka S och det tackar jag för.

  SvaraRadera
 3. Kid, hoppas de hade förberett honom mentalt, tex genom TSAs barnböcker:
  http://s-ak.buzzfed.com/static/imagebuzz/terminal01/2010/11/12/11/tsas-new-book-for-kids-my-first-cavity-search-24217-1289580214-1.jpg

  SvaraRadera
 4. TSA, the Terrorist Sexual Assault organisation.

  SvaraRadera
 5. OK. Som Icke socialist är det lätt att gotta sig i SAP kaos just nu. Grejen är att jag håller med Karl Sigfrid i hans analys av läget. Först reducerar vi politiken till två block som står mot varandra. Sedan så krisar det ena blocket totalt. Då har vi plötsligt infört en enpartistat i praktiken och det är DÅLIGT för ett land.

  Piratpartiets strategi i valet var dessutom att hävda att valet mellan rött block och blått block var som att välja mellan pest eller kolera. Då går det inte att folk uppfattar det som ett val mellan pest och solsveda.

  Om man kan höja sig lite över vardagskäbblet i politiken så är det bästa för landet att det faktiskt tillsätts dugliga kompetenta politiker i alla partier. Då skulle det plötsligt skapas en verklig politisk konkurrens.

  Tänk om Erik Laakso eller Jan Eliasson skulle kunna skakas fram.

  Då skulle man inte kunna fortsätta med en tomhylsa + tant gredelin som minnistrar.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.