2010-11-26

TPB: Domens dag

 Klockan 14 i dag kommer hovrättens dom i The Pirate Bay-målet.

Då sitter jag tyvärr på ett tåg någonstans i Tyskland. Men bland andra Falkvinge bevakar vad som sker live. Han har redan laddat hårt...

Själv kommer jag förhoppningsvis online igen framåt sen eftermiddag. (Om inte tåget har WiFi, förstås. Men det är nog att hoppas på för mycket. Man får vara glad om det går att koppla upp sig på hotellet.)

7 kommentarer:

 1. Har svårt att se att TPB-killarna skulle klara sig den här gången heller. Det står alldeles för mycket på spel för upphovrsättsindustrin. Det skulle bli totalt kaos för dem om de torskade idag.

  APB och IFPI har dessutom investerat i Moderaterna så det här känns ganska så riggat.

  SvaraRadera
 2. Läste under morgonen en notis från TT i dagens Metro med rubriken "Sanningens minut för Pirate Bay" och kom till stycket: "Om piraterna inte skulle fällas i hovrätten måste nöjesindustrin tänka om, säger Ludvig Werner, vd för skivbolagens organisation Ifpi.".
  Jag blev glad och tänkte att det vore väl fantastiskt om nöjesindustrin kunde tänka om och lämna det förgångna. Tänk vilka möjligheter som skulle kunna öppnas upp och hur alla skulle kunna tjäna på det!

  Sedan fortsatte jag läsa och insåg att som vanligt var jag bara naiv som ens för ett ögonblick trodde den här industrin någonsin skulle kunna tänka om. I slutklämmen kom hotet om hur man skulle förnya sig: "Det skulle tvinga branschen att ompröva sin strategi mot fildelningen. Branschen har enkelt uttryckt ägnat sig åt att jaga de stora uppladdarna, men struntat i dem som fildelar i liten skala.".

  SvaraRadera
 3. Det kan ju då summeras med uttrycket: "The beatings will continue until morale improves"

  SvaraRadera
 4. Ja, det verkar ju vara bättre att sparka på sina kunder tills man inte har några än att ha kunder som betalar för sig men inte på det sätt som industrin bestämt de skall göra.

  Rätt ska vara rätt och det är definitivt inte den betalande kunden som har det i nöjesbranschen.

  SvaraRadera
 5. 75000 kronor is skadestånd för en våldtäkt, 46 miljoner för en webbsida med länkar.

  SvaraRadera
 6. Jag är sjukt förbannad. 46 miljoner, fängelse?!! Vansinne.

  SvaraRadera
 7. Ja det är tamejf-n helt jäkla absurt att de ska betala 46 miljoner i skadestånd för att ha LÄNKAT "fel"!

  Man räknade alltså på att varje nedladdad KOPIA (plagiat) var detsamma som ett förlorat köp. Om man räknar så kan man ju fundera hur många triljoners triljoner Google är skyldig upphovsrättsmaffian.

  Jag kom att tänka på den där 14-åriga tjejen i Malmö som sålts till över hundra män. Hon kostade 500 kr att köpa och drog då in runt en 60 000 kr. De män som fälldes i hovrätten ska betala något mindre än 60 000 kr i skadestånd till tjejen.

  Något att fundera över kanske. Hur vi värderar olika "saker" på den här planeten.

  http://www.xenu.net/

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.