2010-12-15

Assange: Ett allt för enkelt förslag?

Skulle inte svenska åklagare kunna passa på att förhöra Julian Assange nu när han ändå sitter i finkan?

10 kommentarer:

 1. Varför göra det lätt för sig när man kan krångla till det? Åklagarmyndigheten har väl pengar över i budgeten som man måste bränna på något så att de får mer anslag i framtiden.

  SvaraRadera
 2. Såklart inte, de har sen länge kissat in sig alldeles för långt i prestigehörnet även om de skulle ha den bästa av viljor och inte alls gjort något innan av illvilja.

  SvaraRadera
 3. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8281943.ab

  USAs ambassadör kritiserar norrmännen för att vara amerikaner?

  SvaraRadera
 4. Du har förstås inget emot att amerikanska åklagare kommer till Sthlm och förhör Assange när han ändå är på plats så att säga?

  SvaraRadera
 5. @ Anonym 21:14


  Och varför i h-vete skulle de tillåtas göra det, idiot? Han är inte åtalad för något brott i USA och kommer heller aldrig att bli det.

  SvaraRadera
 6. @ Anonym 23:51

  Han är inte åtalad i Sverige heller, han är misstänkt på sannolika skäl. Huruvida han skulle kunna åtalas i USA kan du inte säga något definitivt om. Givetvis står det dig dock alltjämt fritt att välja ditt tonläge och ordval

  SvaraRadera
 7. @ Anonym 21:14

  Jag förstår inte din invändning. Varken UK eller JA har ju något emot att JA blir förhörd i England. Så vad är problemet enligt dig?

  SvaraRadera
 8. Du brukar väl gilla principer?

  Är det en bra princip att misstänkta själva får avgöra var och när de ska höras?

  Lagen är tydlig. Assange får inte lämnas ut från Sverige till USA utan Storbritanniens medgivande så han är inte säkrare där än här.

  SvaraRadera
 9. Johan Tjäder,

  i den mån det inte orsakar några andra problem för rättsskipningsprocessen så är det ju en utmärkt princip att misstänkta själva ska få avgöra när de ska höras. Något annat vore ganska perverst.

  SvaraRadera
 10. "Lagen är tydlig. Assange får inte lämnas ut från Sverige till USA utan Storbritanniens medgivande så han är inte säkrare där än här."

  Han har nog bara större tillförtro till brittiska domstolar än svenska. Jag kan inte klandra honom.

  Utlämnas han till Sverige så blir det ju inte en brittisk domstol som bestämmer om Storbritannien medger utlämning, utan David Cameron. Vi som läst Guardian senaste veckorna vet nog vad som gäller då.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.