2010-12-14

Skymningsland

33 kommentarer:

 1. Folk BER om mer polisstat, detta är ju textboks-exempel på hur de rullar ut den lättast. Herregud, man vill ju bara gråta...

  SvaraRadera
 2. Tragiskt men inte alls överraskande.

  SvaraRadera
 3. Det är ju så man skäms.

  Om det där är representativt för Sverige som helhet (inte så sannolikt kanske, men ändå) så är det ju helt meningslöst att ens försöka kämpa för integritet eller några värderingar över huvud taget. Det är ju ändå en skock rädda får som bor i stugorna.

  Det räcker med en smällare för att folk ska sälja ut sig helt och hållet. Så länge Idol och Dansbandskampen visas på helgen är det okej för staten att våldta samhället. Vilka fega uslingar till landsmän man har.

  SvaraRadera
 4. Helt förskräckande!

  Ett helt folk som går med utsträckta armar efter råttfångaren från Hameln?

  "Vi lär av historien att vi ingenting lär av historien"...

  SvaraRadera
 5. Det är ju så skrämmande att man vill bara gråta :/

  Så undrar vi hur man kunde låta Nazisterna styra ett helt land utan att ens fatta vad som var på gång att hända... Tragiskt

  SvaraRadera
 6. Hur många hade röstat?

  SvaraRadera
 7. Visst finns det en majoritet som idag tror att mer övervakning är lösningen på problemet, än innan händelsen i söndags.
  Men Aftonbladets hemsida är inte rätt "plats" att ställa en sådan fråga!

  SvaraRadera
 8. Piratpartiets resultat: sex och en halv promille!

  SvaraRadera
 9. Minata: Det är bra :) Eftersom så få vill rösta på PP så är det lika bra att rulla ut über-DDR :)

  SvaraRadera
 10. Skall vi öka övervakningen varje gång det smäller? Övervakningsinflation är inte vägen att välja.

  SvaraRadera
 11. Undrar nu vad Jan Freese, grundaren av Datainspektionen, tänker i sin himmel. Han var i många år en av de allra främsta integritetsivrarna i Sverige. Ett remisyttrande från Freese hade alltid väldig tyngd och bromsade massor av galna förslag.

  Han förutsåg redan på 1990-talet vart vi var på väg, men talade då för döva öron.

  I ett av sina sista medieframträdanden, i Aktuellt sommaren 2007, var han resignerad. Han sa:
  - Övervakningen är nu utrullad på bred front. Och det kommer bara att bli värre. Bin Ladin har segrat över hela linjen.

  Till minne av Jan Freese (1933-2007)

  SvaraRadera
 12. Frågan behöver förtydligas om vi ska få reda på vad folk tycker. Kan ju tolkas som att SÄPO borde övervaka muslimska extremister mer, vilket iallafall jag tycker är helt okej. Det handlar om ca 3000 pers (behöver möjligen ökas med ett tusen) som SÄPO redan håller extra koll på, men uppenbart inte tillräckligt eftersom de missar saker som skrivs öppet på facebook. Det handlar om människor som själva satt sig i den situationen och får ta konsekvenserna i form av övervakning. Vad folk tycker om mer generell övervakning á la FRA vet vi inte - åtminstone inte utifrån den här undersökningen.

  SvaraRadera
 13. Fascinerande och oerhört skrämmande att så många styrs av sin egen omotiverade rädsla. Men det har varit tydligt länge att vi som ser problem med utökad övervakning är i klar minoritet. Vi får det samhälle vi förtjänar (tyvärr)

  SvaraRadera
 14. Är det ok med övervakning om den inte används för att upprätthålla morallagar såsom sexköp och narkotikabruk? Jag lutar åt det.

  /Micke

  SvaraRadera
 15. Frågan är på sedvanligt kvällstidningsmanér rätt korkat ställd. Menar man hårdare övervakning av buset eller rent generellt, och hur uppfattade folk frågan.

  /Johan

  SvaraRadera
 16. Att ge upp finns inte på kartan. Pendeln kommer för eller senare att svänga över och då måste vi se till att rulla tillbax storebrorssamhället, för gott!

  SvaraRadera
 17. Dit o rösta gubbar! Så att ev. makthavare inte får "fel" intryck av läget!

  67% för 28% emot för några minuter sedan.

  SvaraRadera
 18. Aftonbladet vågade inte ställa den uppenbara frågan:

  Har Sverige tagit emot för många muslimska invandrare?

  SvaraRadera
 19. De är hemskt hur ett så stort och etablerat parti som socialdemokraterna är så snabba med att spela på folks rädsla.
  Man kan nästan undra sig vad Sossarnas mål är egentligen, finns det någon ståndpunkt det inte gjort helomvändning på de senaste året?

  SvaraRadera
 20. Det där är en hård vinklad fråga från Aftonbladet. Som man frågar får man svar...

  SvaraRadera
 21. Terrorbombningen får inte föda rädsla och främligsfientlighet.
  Men att öka övervakning nu pga av denna händelse föder rädslan.

  Två olika frågor hänger samman i förlängningen genom samma nämnare, rädslan.

  SvaraRadera
 22. Det finns överväldigande bevis för att 9/11 arrangerades inifrån USA av de som har makten. Fullständigt massiva bevis som inte går att ifrågasätta.

  Men än så länge är det kejsarens nya kläder som gäller. Folk tror på sagan om Osama bin Laden enbart därför att alla andra tror på lögnen och är rädda för att behöva inse att terrorism i 99 fall av 100 är statsfinansierade. Upprepar man en lögn tillräckligt mycket som Hitler sa så tror folk att det är en absolut sanning.

  Att sanningen om 9/11 kommer ut och befästs är lösningen för att lyckas nedmontera övervakningssamhället. Inget annat kommer att lyckas.

  Begrip detta HAX och PP!! Och medverka till detta!!

  De bakomliggande krafterna bakom 9/11 är desamma som ligger bakom övervakningssamhället generellt.

  Och det kommer bara att bli fler och fler terrordåd iscensatta av dessa krafter tills de lyckats skrämma mänskligheten till att ge upp sin frihet lika mycket som judarna på väg till Auschwitz. Och sen kommer de, ENLIGT DERAS EGNA INTERNA DOKUMENT att slakta minst 95 % av mänskligheten.

  Så att få ut sanningen om 9/11 handlar inte bara om att montera ned övervakningssamhället utan också om att förhindra fler terrorattentat OCH ATT RÄDDA MÄNSKLIGHETEN .

  ARRESTERA ÄGARNA TILL DE 6 MEGABANKERNA I VÄRLDEN! DE ÄR DE SKYLDIGA!

  SvaraRadera
 23. Ja nu skall vi inte dra på för stora hästar. Folk som läser Aftonbladet hör ju inte till det "tänkande" skiktet i det Svenska samhället (hoppas jag innerligt!)...

  SvaraRadera
 24. Aftonhoran seriös undersökning av dess "seriösa läsare"? Detta måste vara ett skämt.

  SvaraRadera
 25. Neoliberal Agenda15 december, 2010 01:41

  Tragiskt att se.

  Mest sorgligt är att folk verkligen tror att FRA-lagen kan stoppa terrorattacker. Det är någonslags total övertro på staten och informationsteknologin.

  Här är tex. en länk till terroristhandboken. Säg nu att SÄPO ser att jag surfar in på länken. Vad ska de göra? Det är ju inget brott att läsa den, så det enda man kan göra är att bevaka mig dynget runt för att se vad jag gör. Det inser vem som helst att sådana resurser inte finns. Och skulle man tillsätta dessa så skulle vi bygga något fullt likvärdigt med STASI. Hundratusentals informatörer som i hemlighet rapporterar till staten vad folk gör.

  Man kan ju tillägga att hela det här resonemanget också bygger på att jag läser länken direkt från min egen dator (så de kan spåra mig via min operatör eller via annan information som jag accessar). Om jag vill kan jag ju gå till sevel-eleven som ligger 50 meter bort och läsa det anonymt.

  Man blir så trött.

  SvaraRadera
 26. @Anon 15.41

  "Det finns överväldigande bevis för att 9/11 arrangerades inifrån USA av de som har makten. Fullständigt massiva bevis som inte går att ifrågasätta."

  Var är dessa överväldigande bevis som alla lyckats missa?
  För du kan väl aldrig mena de lågupplösta youtube videos där foliehattande amatörfysiker ser vad de vill se i ett par bortsprungna pixlar?

  Presentera gärna något vettigt, Tills du lyckats med det befinner du dig tyvärr i samma båt av förvirrad övertygelse som dåren som sprängde sig själv.

  Cheers

  SvaraRadera
 27. @anonym

  Det räcker att du tittar på ett par av alla dom filmer som finns där ute för att få tillräckligt på fötterna att ställa undrande och börja att leta efter svar och dom svaren kommer slutligen INTE att leda till en grotta Mellanöstern..

  Du kan börja med 911 In Plane Sight, där går dom genom många av dom offentliga fotografier som togs den dagen, dom analyserar dom grundligt, den väcker stora frågetecken kan jag säga..

  SvaraRadera
 28. Jag har kollat på flertal filmer.

  Ärligt, jag kan inte se något som kan likna riktiga bevis. Att det finns saker som ser konstigt ut betyder inte att det är CIA som ligger bakom det.

  Konpirationsfilmerna påminner om när en del religiösa säger att Darwins evolutionslära inte stämmer och att det är den bibliska versionen som gäller. Man tar upp en del konstigheter när det gäller evolutionsteorin, men det räcker liksom inte. Man har i slutändan ingen trovärdig alternativ teori som man kan styrka.

  - Öh, det ser lite konstigt ut här, alltså måste det berott på något ännu mer osannolikt och som det finns ännu mindre stöd för.

  SvaraRadera
 29. Är det verkligen ingen som ser sambandet mellan opinion, lagförslag och terrordåd?

  Skrämmande hur naiva människor är. Det här har hållit på i minst 10 bast nu och alla reagerar på samma sätt.

  Ja just det, att ens misstänka brott av en statsmakt likställs numera som konspirationsteorier. Ack och ve hur korttänkta och godtrogna lammen är på vägen till slaktaren.

  SvaraRadera
 30. Se det ur den positiva synvinkeln: 80% av polisstatens offer kommer själva ha valt att Sverige ska vara en polisstat.

  SvaraRadera
 31. Om Aftonbladet ställer samma fråga igen, om sisådär 2 veckor kommer de att få ett helt annat svar. Problemet är väl att Aftonbladet inte kommer att ställa den frågan då. Suck, eller hur?

  SvaraRadera
 32. Sätt upp fler kameror så att vi kan hitta självmordsbombarna efteråt.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.