2010-12-21

USA kapitulerar inför terrornojan

I en ny databas skall USA:s alla polisiära, militära och underrättelseorienterade myndigheter samla information om allt som de uppfattar som misstänkt. Om alla. För alltid.

Sedan kan denna information samköras med andra register och olika former av övervakning. Kontrollen blir total och det räcker med att en medborgare är en smula egen av sig för att myndigheternas intresse skall vakna.

Staten är paranoid. Folket betraktas och behandlas som en fiende. Terroristerna och hökarna, i ohelig allians, har vunnit.

Verktygen är således på plats. Nu krävs det inte ens att makthavare och funktionärer har ont uppsåt för att vanliga, hederliga människor skall råka illa ut. Det räcker med vardaglig byråkrati, arrogans, inkompetens och dumhet.

Länk

17 kommentarer:

 1. Först när jag såg titeln på ditt inlägg tänkte jag "inget nytt under solen", men det här var ett gäng värre än jag väntade mig...

  Tvi fan!

  SvaraRadera
 2. Jeebuz, finns det fortfarande någon idiot, förutom Timbro och Roland Poirier Martinsson, som ser USA som en demokrati?

  Kolla återigen på en av de bättre dokumentärerna de senaste 20 åren, Paradise Lost, och säg mig hur rättssäkert USA egentligen är!

  SvaraRadera
 3. "This localized intelligence apparatus is part of a larger Top Secret America created since the attacks. In July, The Washington Post described an alternative geography of the United States, one that has grown so large, unwieldy and secretive that no one knows how much money it costs, how many people it employs or how many programs exist within it."

  Äntligen!
  Vad betalar man inte för att bygga nya, starka demokratiska hörnstenar...
  Säkerheten är snart total.

  SvaraRadera
 4. Ser framför mig rubrikerna när WikiLeaks lyckas få ut informationen ifrån denna databasen. :D

  Då får de väl gräva upp och hänga Assange en gång till...

  SvaraRadera
 5. I USA kan man nästan tro att Rawls theory of Justice inte alls är tillämplig längre.

  Rawls lanserade som bekant en liberal teori om rättvisa som grundades på rättsprinciper och konstitutionella regler utifrån förutsättningen att folket som bestämde dessa inte från början visste hur deras personliga utfall skulle bli utifrån de antagna spelreglerna.

  Denna osäkerhet om det personliga utfallet skulle enligt Rawls leda till att folket skapade så "rättvisa", frihetliga och icke korrumperande regler som möjligt.

  I USA idag gäller det motsatta förhållandet. De som har makten konspirerar mot sitt folk och stiftar lagar som får tyranniska effekter mot folket och lagstiftarna känner inte någon som helst fruktan för att lagstiftningen ska slå tilllbaka mot dem själva. Övervaknings-USA blir ett sätt för makthavarna att konservera makten.

  SvaraRadera
 6. Ser ut som man har återupplivat Wild West??

  Vill du inte bli mörkrädd så klicka inte på nedanstående länk:
  http://legalschnauzer.blogspot.com

  Samhällen som bygger på denna princip, att man hela tiden måste vakta sin rygg, är i ett historiskt perspektiv inte gångbara.

  GOD JUL på er alla! :-)

  SvaraRadera
 7. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8309963.ab

  KROSSA SOCIALFASCISMEN

  SvaraRadera
 8. 9/11, kalsongbombare, Times Squarebombare, paket-från-Jemen-bomber och HAX fabulerar om terrornoja

  SvaraRadera
 9. Anonym, kl. 07.17.

  Du delar alltså den mest fundamentala egenskapenskapen med dem som du föraktar, våldsbenägenheten, viljan att döda?

  SvaraRadera
 10. Oj, det inlägg som jag menade att svara på verkar ha blivit raderat. Sorry för eventuella missförstånd.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. @Anonym 07:17,
  911 var ett insider-jobb. När staten blir ond är det knappast rimligt att ge mer befogenhet till den. "Hökarna och terroristerna" är påfallande ofta samma personer.

  1984 är inget framtidsscenario; Vi lever redan i Orwells dystopi.

  SvaraRadera
 13. Stasi. Vad mer kan man säga?

  Ur askan i elden, möjligen...

  SvaraRadera
 14. Med tanke på saker som ambasadövervakningarna, SWIFT medmera så känns det som att denna övervakning och registrering knappast begränsar sig till bara amerikaner utan snarare så stor del av världens befolkning som möjligt.

  SvaraRadera
 15. Kostnaderna för att lagra all denna data blir väl oändligt stor då det i praktiken är oändligt mkt data att lagra?

  Sen ska det säkert backas upp hit och dit.

  Fin nota för skattebetalarna det.

  SvaraRadera
 16. Ja tänk..snart har vi total säkerhet och världen är trygg, inga mer terrordåd, bara blommor och regnbågar vart man än ser!!

  SvaraRadera
 17. Det går att tjäna väldigt mycket pengar på detta och det är därför det görs.

  Det är den grundläggande orsaken.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.