2011-01-02

Hur tänkte de nu, då..?

En ishockeydomare har blivit avstängd efter att ha publicerat en Muhammed-karikatyr på Facebook. Bakom beslutet ligger Hockeyförbundet. Hemliga polisen sägs vara informerad.

Jag förstår inte. Varför skall en ishockeydomare inte få publicera Muhammed-karikatyrer? Varför antas yttrandefriheten inte gälla honom? Vilka andra yrkesgrupper förväntas avstå sin yttrandefrihet?

16 kommentarer:

 1. Detta skall bli intressant att följa! Visserligen fick den manlige dagisanställde som på fritiden burit en mössa med texten "pornstar" sparken utan att få tillbaka jobbet, helt i enlighet med den rådande statsfeministiska ideologin, men i fallet med sådana här teckningar finns ju prejudikat, självaste justitieminister Laila Freivalds fick avgå efter att hon beordrat just den sortens censur.

  SvaraRadera
 2. Det är ju det här som är faran. Vår grundlagsskydd gäller endast gentemot det allmänna. Om vi börjar med självcensur så slutar det illa.

  Hockeyförbundet får förstås anlita vem de vill som hockeydomare och operatörer får välja vilka kunder de vill ha - men om samhället och demokratin ska fungera då får nog alla hålla sig till sitt. Annars får vi ett 2/3-samhälle där vissa inte duger av ett ekler annat skäl.

  SvaraRadera
 3. Sverige håller på att backa tillbaks till medeltiden pga islamistiskt hot. Om vi hade haft en ledare som Winston Churchill så hade vi bjudit motstånd. Nu har vi bara en smet av velpottor som i små steg tillåter införandet av religiös dikatur under sharia. Godbye Sweden.

  SvaraRadera
 4. Progressive Obama!02 januari, 2011 18:50

  Eftertankens kranka blekhet är klädsam om man har så mycket att vara eftertänksam över. Fegheten och medlöperiet gentemot det islamofascistiska maktövertagandet varken börjar eller slutar hos Hockeyförbundet.

  Här har föregivet liberala bloggare som i åratal öst galla över dem som stått fast vid just liberala principer även när de tillämpas på vår mest korrekta befolkningsgrupp mycket att våndas över i dessa dagar...

  SvaraRadera
 5. Så har vi då förlorat ännu en bit vårt land. Jag fäller ännu en tår.

  SvaraRadera
 6. Ständigt dessa muhammedteckningar gjorda av B-konstnärer.

  Finns det ingen mer Salman Rushdie som kan göra något med djup eftertanke och konstnärlig kvalitet?

  Vad finns det för verk inifrån den muslimska kultursfären som borde spridas och få stöd?

  SvaraRadera
 7. Svar till anonym.

  Den dagisanställde med mössan "pornstar" var ej fast anställd utan enbart vikarie för att han saknade utbildning för yrket.

  SvaraRadera
 8. Är det bara jag som nu blir sugen på att lägga upp Muhammed-bilderna på min facebook till stöd av den här killen?

  Att man kan få sparken för att man publicerar, för jobbet helt orelevant, lagligt material på sin facebook är löjligt.

  SvaraRadera
 9. Uuuuh. Det var väl någon dagislärare i Umeå som fick sparken efter att ha publicerat poesi om sina arbetsgivare på en blogg? Jag kan inte se hur det spelar någon roll om de är timvickare utan färdig utbildning eftersom dagis (jadå, både offentliga och privata) anställer nästan enkom outbildade timvickar (detta gäller för övrigt också skolor, fast där får de outbildade lärarna heltidstjänster) för att det är billigt.

  SvaraRadera
 10. Varför älskade nazister på 30 talet att kackla sig in i trans genom att upprepa ord som "medlöperi" och "landsfärräderi" och man tog ställning mot fascisternas hat mot judar?


  Varför har dagens fascister så lite i skallen att dom inte fattar att ifall dom använder EXAKT samma retorik som nazisterna använde då så identifierar detta deras värdegrund och mål?

  SvaraRadera
 11. Självcensuren i samhället kommer bara öka i och med alla sociala medier och deras allt större utbredning i våra liv.

  Lagen om Yttrandefrihet mister snart sin innebörd eftersom ingen kommer att använda sig av den.

  Yttrandefrihet kommer att bli nåt esoteriskt som intellektuella sitter och nördar sig med i sina små slutna sällskap.

  SvaraRadera
 12. Den fascistparanoie Raljören Micke Quixote kan politisk historia dåligt.

  Fascisterna i Italien hade inget som helst emot judar. Det hade/har däremot kommunister och nazister.

  Blev det förvirrande för dig nu?

  SvaraRadera
 13. E/LD som tidigare bokstavligen uttryckt sin beundran för den italienska fascismen på det här sättet

  Den ursprungliga Fascismen har enbart demoniserats av Kommunister och Socialister för att de verkligen åstadkom nåt för folket"  Vid samma tillfälle påstod han liksom idag att man i det fascistiska Italien som hade raslagar och deltog i hopsamlandet och transporterandet av italienska judar till koncentrationsläger i Tyskland hade behandlat judarna bra.


  Du är ett politiskt vrak utan moral och du är fascist.

  SvaraRadera
 14. Om man pratar om att man skall slåss för rätten till yttrandefrihet får det för helvete vara något viktigare än några dåliga Mohammedkarikatyrer som står på spel.

  Dom är ju förfan inte ens roliga.

  SvaraRadera
 15. Varför skall en ishockeydomare inte få publicera Muhammed-karikatyrer?

  Hockeyförbundet är en privat organisation och bör således få sätta upp vilka regler de vill för medlemsskap.

  SvaraRadera
 16. Om man pratar om att man skall slåss för rätten till yttrandefrihet får det för helvete vara något viktigare än några dåliga Mohammedkarikatyrer som står på spel.

  Anon har inte riktigt koll på begreppet yttrandefrihet ser jag.

  Det är precis rätten att yttra vad för skit som helst som skall vara tillåtet.

  En yttrandefrihet som bara täcker "fina" och "värdefulla" yttranden (vem bedömer detta?) är inte värd namnet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.