2011-01-13

Mirakelpolitikerna

Ekonyheterna nu på morgonen fick mig vid ett par tillfällen att bli stående i stilla fascination, med tandborsten i munnen.

I Tuscon har man haft ett möte för att hedra offren efter attentatet mot kongressledamot Giffords politiska möte i helgen. Och det känns ju snällt, bra och fint.

Så tar president Obama till orda. Han berättade att han besökt Gabrielle Giffords på sjukhuset. "För första gången öppnade hon sina ögon" sa han. Dånande jubel från de 14.000 mötesdeltagarna. Encore. "För första gången öppnade hon sina ögon." Mer jubel.

Vilken duktig mirakelpresident de har, amerikanerna. Jämför med svenska politiker. Deras mirakelförmåga ligger väl mer på nivån att göra en lam man blind.

Nyheterna fortsatte så med en rapport från Haiti och en ceremoni för att markera att det är ett år sedan jordbävningen. Det var en tämligen dyster historia. En av höjdpunkterna var att Bill Clinton lade grundstenen till ett nytt hus – skatteförvaltningens nya kontor. Inget större jubel.

4 kommentarer:

  1. Det kanske var så att det var första gången hon öppnade ögonen sedan hon blev skjuten av en psyksiskt sjuk människa som matats med den amerikanska högerns hat sedan dom förlorade valet.


    Såg just i DN att Palin asnser att Usa ska återgå till den amerikanska inställningen den att endast den enskilda individen ska göras avsarig för sin handlingar att det känns bra att hon förstått att den våldsretorik som systematiskt använts i hennes kampanj endast mot bl.a annat Gifford är hennes eget ansvar.

    SvaraRadera
  2. Retoriken är hennes ansvar. Vad andra idioter än Palin gör pga retoriken är deras ansvar.

    SvaraRadera
  3. @Ssargon: Det du kallar för retoriken kallas på juristspråk för olika former av hets, uppvigling och anstiftan. Palins ansvar där kan landa i allt från brottsutredning till fängelse och andra straff.

    SvaraRadera
  4. Och jag röker min segercigarr!
    /Winston

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.