2011-01-18

Publicistklubbens debatt om Wikileaks

Hos Medievärlden kan du se den debatt om Wikileaks som hölls hos Publicistklubben i går.

7 kommentarer:

  1. Vad answer du om att wikileaks börjat attakera civilpersoner.

    SvaraRadera
  2. Varför behöver man debattera detta? Är inte detta vad alla journalister önskat sig - att någon annan läcker saker åt dom så dom slipper göra grovjobbet själva?

    Åsså den självklara frågan, vem granskar Wikileaks och Wahlström? De e lätt o bli både hemma- och fartblind.



    Gu'tår på er.

    SvaraRadera
  3. Skön samling av marxister, maoister och andra yttrandefrihetsivrare och moralister i panelen. Måste vara kallt där. Konstigt att Svegfors inte har mössa och handskar på.

    Progressivt så det förslår.

    SvaraRadera
  4. ... o där kom ordet "kränkande", ... fniss!

    SvaraRadera
  5. Varför har vi fått Assange i knät? Därför att Assange gjorde dålig marknadsundersökning/research innan närmade sig Sverige.

    Vi har fått'en i knät precis av de anledningar som Assange sa själv: Sverige är feminismens Saudi-Arabien.

    Sverige är därmed ytterligare översållat av förnumstiga, politiskt motiverade små högmoraliska kapitalist- och marknadskraftshatande och fascistraljerande vänsterprussiluskor.

    Måste vara svårt att tvätta sig ren rent moraliskt nu när man tagit fan i båten och står som fån mellan två hötappar och ångrar sig djupt.

    Ska bli kul o se vart de landsätter stackar'n.

    Jag tror (bort)förklaringen blir att Ändamålen helgar medlen. Assangen var bara lite mänskligt småkåt så det där vara bara ett gupp i vägen.

    Rösta socialistiskt. Yeah, man.

    SvaraRadera
  6. De ytliga navelskådarna i PK borde snarare hänge sig åt självrannsakan och reflektera över varför de inte själva sköter sitt uppdrag i demokratins tjänst - att granska makthavarna, så att medborgarna kan få förtroendet för etablerad media.

    Wikileaks är ju bara ett symptom på att etablerad media inte fungerar på ett tillfredsställande sätt för medborgarna.

    Det krävs media som kan garantera källskyddet och våga utmana orättvisorna, orsaken därtill och makten.

    SvaraRadera
  7. Märkligt att man inte pratade mer om hur historierna om Sverige bara faller. nyheterna baserade på telegrammen kommenteras knappt alls. Inte på nyhets- och framförallt inte på ledarplats?

    Nyheterna om våldtäktsmisstankarna kommenteras överallt, och Johannes Wahlströms bakgrund, och hans pappas bakgrund, manglades på PK och har manglats överallt.

    Men inte kommenteras den skumma rättsprocessen mot Julian. Den nämndes inte på PK, och kommenteras sparsamt på ledarsidorna. Kolla dock Newsmill, helst Brita Sundberg-Weitman.

    Inte växer det väl bananer i Sverige? Och visst ska väl Victoria bli drottning? Varför allt detta snack om "bananrepublik" borta i utlandet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.