2011-02-07

En vanlig dag på kontoret...

I dag är säkerhetskontollerna ovanligt grundliga här i Europaparlamentet. Det hänger naturligtvis samman med att postkontoret här inne rånades i fredags. Och det är inte det första rånet. Ett väpnat bankrån och ett rån mot matsalens dagskassa har skett tidigare.

Det som är lite annorlunda i allt detta är att rånen har skett inne i parlamentet. Innanför säkerhetskontrollerna och metalldetektorerna. (Dessutom bara drygt 500 meter från rådsbyggnaden, där hundratals poliser bevakade det pågående toppmötet.)

Nu är ju säkerheten här ändå ett skämt, när det gäller verklig säkerhet. Däremot finns det mycket säkerhetspynt som bara är tidskrävande och byråkratiskt. Jag antar att det är den senare delen som kommer att skruvas upp ytterligare nu...

2 kommentarer:

  1. Ja, jag kommer ihåg hur förvånad jag var över den bristande säkerheten första dagen när jag var på besök i parlamentet. Vakterna kollade min bricka vid endast ett av tre tillfällen då jag passerade in, och vid alla tre tillfällena så fick jag passera in trots att metalldetektorerna pep. Ett av tillfällena orkade vakterna inte ens resa sig från sitt samtal när det pep till utan vinkade bara förbi mig från ett antal meter bort.

    SvaraRadera
  2. Vad jag kommer ihåg så finns också en liten fin gräddfil för de med passerkort vid sidan utav säkerhetschecken där man bara kan dra sitt kort och gå in.

    Hur funkar egentligen det där, Hax?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.