2011-02-06

Bidragsfusk?

En av sverigedemokraterna i riksdagen har supit till en smula för hårt. Det må väl vara hänt.

Men det här med att sjukskriva sig för att ta politisk time-out..? Sedan när blev behovet av politisk karantän grund för sjukskrivning?

Sedan känns det ju lite kissenödigt av (sd) att – i kampen om (kd):s återstående röster – försöka vara så präktiga att en vanlig, äktsvensk praktfylla ger sådana här konsekvenser.

10 kommentarer:

  1. Här kan det ju vara intressant för SD att veta att sjukledighet är något som talmannen eller kammaren måste bevilja.

    Möjligen kan han kvitta ut sig, men det är vl inte säkert att de andra går med på det...

    Riksdagsförvaltningens PM om ledighetsansökan

    SvaraRadera
  2. "Men det här med att sjukskriva sig för att ta politisk time-out..? Sedan när blev behovet av politisk karantän grund för sjukskrivning?"

    Det ska visst vara känslomässiga bakomliggande orsaker till snedfyllan, som han säger i sitt pressemeddelande så går han på citat"starka ångestdämpande mediciner"
    Det har ju sin grund i ngt, han själv skyller på knivattacken han utsattes för för ett år sedan. Den psykiska pressen som kommit med att vara invald som riksdagsledamot för Sverigs mest hatade parti har kanske till sist knäckt honom psykiskt.


    "Sedan känns det ju lite kissenödigt av (sd) att – i kampen om (kd):s återstående röster – försöka vara så präktiga att en vanlig, äktsvensk praktfylla ger sådana här konsekvenser."

    hhaha instämmer fullständigt i att en äktsvensk praktfylla inte ska ge såna konsekvenser, vafan jag röstade iaf in dem för att värna de svenska traditionerna:P hehe hade jag varit partistrateg hade jag på kört på att det är sånt som händer svenskar ibland:)

    SvaraRadera
  3. Man kan väl kräva sjukintyg om det verkar misstänksamt

    SvaraRadera
  4. "Men det här med att sjukskriva sig för att ta politisk time-out..? Sedan när blev behovet av politisk karantän grund för sjukskrivning?"

    Eller så sjukskrev han sig varefter han tog 'time out' eftersom han inte klarade av sitt uppdrag längre.

    Hur som hellst, lite fylla har aldrig varit ett problem för våra folkvalda (Schyman, Werner, et alii) så det ligger nog mer bakom det hela än lite spritproblem.

    SvaraRadera
  5. Ja, som SD-väljare så måste jag ju säga att jag är tämligen besviken på Petzälls agerande. Inte bästa PR-tricket för vårt parti som redan slåss med dålig press.

    Sjukledighet...pyttsan.

    SvaraRadera
  6. Hur var det med Gustaf Frigolits pårökning i Hultsfred? Blev det time out där också?

    Eller är det skillnad om en miljöpartist och en sverigedemokrat drogar ner sig?

    SvaraRadera
  7. För det första är väl time-out för en praktfylla lite väl att ta i?
    För SD borde det väl snarast vara ett plus i kanten då Prätzell tydligen tagit sitt uppdrag att bejaka den svenska kulturen på största allvar.

    För det andra kan man ifrågasätta varför polisen inblandats om grabben varit full i sitt eget hem? Blev han våldsam mot sin sambo? Annars kunde han väl sovit av sig ruset hemma istället för hos polisen.

    För det tredje, som andra redan uppmärksammat: sjukskriva sig för att ta time-out? Får man verkligen göra det?
    Det är väl tillräckligt tveksamt redan idag om det är ok att sjukskriva sig pga bakfylla..

    SvaraRadera
  8. Vad är det för regler i riksdagen, när måste man lämna in sjukintyg som riksdagsledamot när man är sjukskriven, kan andra partiet kräva första dags intyg, med tanke på omständigheterna. Eller vi väljare borde väl kunna kräva det, med tanke på att politiker hela tiden kräver det av oss via lagar som företag använder sig av.

    SvaraRadera
  9. Enligt senaste pressmeddelandet ska Petzäll ha använt ångestdämpande medicin sedan ett år tillbaka efter ett knivöverfall av en psykiskt sjuk man. Förmodligen är sjukskrivningen avsedd för att bli av med tabletterna.

    http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/skriftligt-uttalande-fraan-william-petzaell-575666

    Mats

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.