2011-03-30

Europaparlamentet på syra...

Saker som har dykt upp här i Europaparlamentet under eftermiddagen...

Ännu en ledamot avgår. Europaportalen berättar...

"På tisdagen avgick den österrikiska konservativa EU-parlamentarikern Helda Ranner efter att hon planerat att betala skulder i sitt privata företag med pengar som ska gå till kontorskostnader i sitt arbete som parlamentariker. Därmed är hon den tredje EU-parlamentarikern som avgått på kort tid efter anklagelser om fusk och korruption."

Vad gäller de fyra redan tidigare mutmisstänkta ledamöterna så har vissa avgått, andra stannat. Vissa har fått sina rum förseglade, andra jobbar på som vanligt. Och det bråkas om vem som skall utreda denna soppa. EU:s antibedrägeribyrå, Olaf, släpps fortfarande inte in i huset.

Och medan korrupta ledamöter står som spön i backen ägnar sig Europaparlamentet istället åt att försöka skruva upp skalsäkerheten...


Om ett år kommer alla ledamöter, assistenter och andra anställda att bli av med sina passerbrickor. Istället kommer Europaparlamentet att installera Retinal Security Scanners - det vill säga ögonskanners, vid entrégrindarna.

Man funderar även på att så småningom ersätta lösenorden på våra datorer (gamla burkar med XP3.14 som man inte kan/får köra något annat en en gammal variant av Office samt Explorer på) med ögonscanners.

Märklig firma det här...

Uppdatering: Det hävdas nu - efter att massor av folk börjat gå i taket - att det där med ögonskanning nog kanske var ett april-skämt. Fast... två dagar för tidigt. Hmmm...

1 kommentar:

  1. Ja de verkar inte kunna det där alls med säkerhet oavsett om de har näthinnescanners eller totalt stängda burkar...

    http://www.net-security.org/secworld.php?id=10819

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.