2011-03-23

Han stod i rök och damm... Not.

Sverigedemokraterna anser att Sverige inte skall engagera sig militärt i Libyen.

Vad skulle Karl XII ha sagt..?

38 kommentarer:

  1. Ok, om nuvarande operationer med bevakning av Luftrummet så kommer i bättre fall
    rebellerna att kunna behålla sina fästen och ev ta kontrollen över ett par städer till. Men sen.. Finns det egentligen någon långsiktig strategi.

    Söder bör ha konsulterat Stellan Bojerud ( också SD-riksdagsledamot) som varit överstelöjtnant vid krigshögskolan som huvudansvarig för militärhistoria och som också var expertkommentator i TV under första gulfkriget.

    SvaraRadera
  2. Besynnerligt, med tanke på hur ärkesocialistiskt Libyen är.

    Gratis utbildning och sjukvård till alla.

    Bostäderna ägs av de som bor i dem -- att hyra ut betraktas som ocker.

    De har högst levnadsstandard i Afrika -- från att 1969, då Kadaffi tog makten, ha varit ett av världens fattigaste länder -- så uppenbarligen har oljepengarna använts tämligen förnuftigt.

    Inta kan väl en tvättäkta SD:are tycka annat än en tvättäkta USA:are: bomba skiten till stenåldern och gör om det till en fundamentalistisk, kristen stat enligt USA-modell?

    SvaraRadera
  3. Lite som Ron Paul då? Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt helt ärligt.

    SvaraRadera
  4. Jojo, det är bättre att hjälpa folk i deras hemländer än att dom kommer hit som flyktingar som det lät i valrörelsen.

    SvaraRadera
  5. Jimmy Windeskog23 mars, 2011 18:05

    Stor okunskap hos bloggägaren, Karl XII vare sig startade eller deltog i ett enda anfallskrig.

    SvaraRadera
  6. Ah, ja, Jimmy, så okunniga vi äro.

    Naturligtvis var Kalle Dussin i Ryssland och i Turkiet enbart på försvarsuppdrag, aldrig anfallsdito.

    Gah! Historierevisionismen går mot oanade höjder.

    SvaraRadera
  7. Det lustiga är att om Khadaffi varit USAs knähund, så hade vi kallat rebellerna för "olagliga stridanden" (istället för "civila"), och haft FN-mandat för att slakta dem och deras familjer med obemannade flygplan.

    @Björn Felten,
    det är faktiskt rakryggat av SD, snarare än besynnerligt. Oavsett vad man tycker om SDs politik så är de faktiskt lite principfasta. Ideologi kallades det förr, och alla partier hade det. SD verkar tycka att Sverige inte skall lägga sig i andra länders angelägenheter. "Kom inte hit, så kommer inte vi dit", typ.

    /Werner

    SvaraRadera
  8. @Werner:

    Jag måste ge dig rätt, hur mycket det än smärtar mig. Om bara jag kunde tro att det verkligen är av ideologiska skäl de (SD) uttalat sig.

    Spåren förskräcker, men jag är i alla fall beredd att ge dem "the benefit of a doubt".

    SvaraRadera
  9. Vad skulle Adolf Hitler ha sagt? Han gillade ju blitzkrieg.

    SvaraRadera
  10. USA blev utslängda ur Libyen när Kadaffi tog makten dom fick 24timmar på sig att lämna sin största utlandsbas på den tiden.Ojdå.I dagsläget har alla norafrikanska länder nobbat USA baser,Hmm.
    Detta krig var önskat av EU,NATO/USA och det massmediala komplexet.
    En tanke i bakhuvudet bara.Var det inte så att framtida vapenleveranser valde Kadaffi Ryssland,Kina i stället för EU och USA???
    Det finns allt för många frågetecken runt det här för köpa västs argument för ett krig.

    SvaraRadera
  11. Vad har Karl XII med SD och Björn Söder att göra? Eller Libyen för den delen?

    Det verkar finnas en utbredd tro bland mindre tänkande svenskar att SD skulle förespråka en återgång till 60-talet, men 1600-talet? Det var nytt.

    SvaraRadera
  12. I mars 2006 fick Jimmy Windeskog strafföreläggande med dagsböter för snatteri av öl.[8] Händelsen uppmärksammades av media eftersom Windeskog kandiderade i kommunalvalet 2006 som förstanamn för Nationaldemokraterna i Borlänge

    SvaraRadera
  13. @Björn Felten

    Det var Sveriges grannar som startade krig år 1700.

    Stora nordiska kriget var det krig som fördes i norra och östra Europa 1700-1721 mellan å ena sidan Sverige, Holstein-Gottorp och 1710-1713 även Osmanska riket och å andra sidan en koalition bestående av Sachsen-Polen, Danmark-Norge och Ryssland (från 1715 även Preussen och Hannover). Kriget avslutades med freden i Nystad 1721.

    Kriget hade sitt upphov i ett mot Sverige riktat anfallsförbund mellan Fredrik IV av Danmark, August II av Sachsen-Polen och Peter I av Ryssland. Den danska politiken gick ut på att krossa den med Sverige förbundna holstein-gottorpska makten samt att om möjligt återvinna de förlorade provinserna (Skåne med flera) på den skandinaviska halvön.


    http://sv.wikipedia.org/wiki/Stora_nordiska_kriget

    Sen är det annan sak att Kalle Dussin ej borde marcherat mot Moskva efter framgångarna i Polen

    SvaraRadera
  14. @Anonym 20:24:

    Associationerna till Karl XII kan måhända bero på att SD närstående organisationer brukar fira Kalles dödsdag den 30 november?

    Kanske du kan förklara varför, om det nu inte är så att man har en särskild faiblesse för vår gamle krigarkung?

    SvaraRadera
  15. @Björn Felten,

    fast oroa dig inte, när SD blivit ett etablerat riksdagsparti så försvinner nog sådana gamla Svenska traditioner ur dem.

    @Anonym 19:45,

    Nordafrika ligger i EUs intressesfär, på lång sikt skall de anslutas till EU. Iallafall har den planen diskuterats på ett Bilderbergmöte (om jag inte missminns? har iaf läst om en sådan långsiktig plan någonstans ).

    Tanken att Egypten är med i EU känns avlägsen idag, men år 1988 kändes nog Östeuropas inträde lika osannolik...

    SvaraRadera
  16. I inlägget ovan om traditioner i SD, så syftade jag till ideologi och principer. Inte till firande av Karl XII.

    SvaraRadera
  17. Ok , "De fyras gäng" hade ett något slags firande av Kalle Dussin under studenttiden i Lund.

    Här är en intervju av Niklas Orrenius med Mattias Karlsson från förra våren

    Mattias Karlsson sätter sig på en bänk vid Tegnérstatyn. Efter att han, Jimmie Åkesson och de andra unga SD:arna utfört sina nationalistiska riter här brukade de gå hem och skriva en artikel om det på NDL:s webbplats.

    Traditionen att hylla Karl XII den 30 november var nedsolkad med nazistiska kopplingar.

    Varför var egentligen du och de andra förnyarna inom SD så måna om att haka på Karl XII-traditionen, när ni samtidigt ville distansera partiet från nazism?

    - För att provocera, delvis. Det var provokativt att tycka bra om Karl XII. I skolan fick man lära sig att han var så hemsk. Men vi saknade att svenskar stod upp för sig själva. Vi ville hylla karolinernas dygder om måttfullhet och ärlighet.

    Dessutom ville SD:arna ta tillbaka Karl XII-firandet från nazister och bråkstakar, enligt Mattias Karlsson.


    http://www.sydsvenskan.se/lund/article877803/SDs-vagga-stod-i-Lund.html

    SvaraRadera
  18. Ja du Hax kongressen i USA har inte deklarerat att man ska gå ut i krig i Libyen. Hax var för kriget i Afhganistan och Irak när det begavs sig om 10 år kommer han va emot kriget i nordafrika som aldrig kommer ta slut. Hax var för att man flytta västerländska företag till Kina det skulle va bra för demokratin, nu har Hax erkänt att Kina är styrt av korporativism på steroider.

    Det finns ingen ände över hur politiskt korkade vår tjocke dumme Hax är.

    SvaraRadera
  19. Fransmännen och amerikanarna vill ha Libyens olja.

    SvaraRadera
  20. Rwanda hade ingen olja ingen brydde sig. Libya har olja då attackerar usa. Ron Paul är emot kriget i Libyen, tjock smock hax nöjer sig med att håna sverigedemokraterna när de för en gångs skull har rätt.

    Ron Paul's Principled Anti-War Stance

    SvaraRadera
  21. hax är en krigshetsande imperialist!

    SvaraRadera
  22. avgå från din post i EU som tjänsteman, krigshetsare, du stödjer ett amerikanskt olagligt krig som inte godkändes av kongressen!

    SvaraRadera
  23. när ska du skriva om lundin oil och Carl Bildt som är skyldig till folkmord! Det skriver du aldrig om, du verkar inte bry dig om folkmord när det verkligen händer. Carl bildt och lundin oil hade även förhandlingar med khadaffi, när ska du skriva om morden i sudan som bildt var inblandad i? Fan vad du är patetisk hax.

    Åklagare tar upp fallet Lundin Oil

    SvaraRadera
  24. Carl Bildt gjorde som styrelseledamot i oljebolaget Lundin Oil stora affärer med Muammar Khadaffi.


    Lundin Oils oljeaffärer med Khadaffi

    Hax är tyst som muren när det gäller Bildt, istället hånar han ett gäng SD:are som för en gångs skull har rätt. Hax vill inte ge sina läsare en ordentlig bild av situationen. Det är inte konstigt att Bildt nu talar om ett anfall på Libyen, inte konstigt alls.

    SvaraRadera
  25. Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella.

    SvaraRadera
  26. Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella.

    SvaraRadera
  27. Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella.

    SvaraRadera
  28. Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella.

    SvaraRadera
  29. Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella.

    SvaraRadera
  30. Bildt och Lundin Oil valde att samarbeta med Khadaffis regim, trots att Amnesty och FN fördömde Libyen för avrättningar och tortyr av oppositionella.

    SvaraRadera
  31. Hm, här har ju SD rätt. Vi ska inte delta militärt i ett anfallskrig mot Libyen. Som libertarian borde du också vara mot det.

    SvaraRadera
  32. *suckar* Dags att stänga av anonyma inlägg igen? Orka spammet ovan av någon inspärrad...

    SvaraRadera
  33. @Björn Felten

    "Besynnerligt, med tanke på hur ärkesocialistiskt Libyen är."

    Tja, inte särskilt besynnerligt då SD själva är ärkesocialister såväl ideologiskt som realpolitiskt!

    "De har högst levnadsstandard i Afrika -- från att 1969, då Kadaffi tog makten, ha varit ett av världens fattigaste länder -- så uppenbarligen har oljepengarna använts tämligen förnuftigt."

    Hur var det nu? Hur många miljarder har hamnat i quackhaffis fickor? Hur många i ryska vapenförsäljares? Bra eler dåligt?Förnuftigt-Symphaty for the devil...

    Att Obamas USA bombar i Libyen kan man ju tycka vad man vill om. Jag undrar, var är alla arabstaterna?

    //Shrek

    SvaraRadera
  34. Tja, inte särskilt besynnerligt då SD själva är ärkesocialister såväl ideologiskt som realpolitiskt!
    ----------------------------


    Nej SD är fascistisk liksom dom sektliberaler som ljuger om detta faktum för att framställa sig själva som den enda frihetöliga aleternativet.

    SvaraRadera
  35. Lundun oil folkmördarna låter Hax va, men SD hänas när de för en gångs skull har rätt. Hax är en bluff

    SvaraRadera
  36. @Micke

    "Nej SD är fascistisk liksom dom sektliberaler som ljuger om detta faktum för att framställa sig själva som den enda frihetöliga aleternativet."

    SD är om inte direkta helyllefascister vad jag skulle kalla de långt farligare garderobsrasisterna med "ordnung über alles" skrivet i pannan. Ett parti av fönstertittande surkartar som inte tål att alla inte är som dem. FP efter tre öl, typ.

    Men din jämförelse med "sektliberalister" vet jag inte vilka du syftar på. Litet grann som vanligt ger du dig in på kommentarsfältet vilt svingande mot alla övriga läsare.

    Antydan om att det skulle vara jämförbart med en "sekt" att vara liberal vet jag faktiskt inte om jag köper.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.