I dag väljer (s) ny partiledare, efter att i sista stund ha hittat en kandidat som alla kan acceptera. Tills vidare. Och som själv vill.
Håkan Juholt efter Mona Sahlin. I morgon förmiddag håller den nye ledaren sitt stora linjetal. Nu blir det Juholt i alla tonarter i alla media ett par dagar.
Men det är mer intressant vad som händer på lång sikt. Hur kommer det att gå i opinionen? (Än så länge inte så bra, verkar det.) Hur mycket tålamod har Partiet, om det visar sig att det inte lyfter?
Jag är inte helt säker på att det räcker med att vara gråsosse som gillas av en allt äldre medlemskår, för att lyfta (s).
På vilket sätt är din åsikt relevant i det här fallet?
SvaraRaderaFrån Birger Jarl till Håkan Juholt.
SvaraRaderae/LD
Anonym (11:18): Varför skulle nog ens bry sig av vad du en anonym nisse skriver är en betydligt bättre fråga, men du är säkert en betonggråsosse som alltid legat samhället till last...
SvaraRaderaJa du A nonym det ska jag förklara för dig. PP har tillräckligt med huvudvärk för att man ska bry sig om S. Att du utgår ifrån vem jag är visar vem du är, inte speciellt smart.
SvaraRaderaHur som helst PP:s stora problem märker man av när man går in på deras forum. Partiet styrs av inåtvända asociala personer som inte klarar av att ha en debatt högt i tak. Sticker någon upp så bannas de ifrån forumet av moderatorernas diktatorer som Agnesson, Tommten, Drake ICN, Mab, etc.
Man har ett kontrollbehov i partiet som uttrycks i forumet på ett sätt som får kontrollsamhället att blekna.
PP försvarar sig med att de som parti är emot statlig kontroll och därför är det ingen motsättning i att PP är ett auktoritärt parti.
PP är just ett auktoritärt parti, de har en partipiska som kräver att man måste inrätta sig slaviskt efter kollektivet även om man anser att ledarna begår taktiska fel. Man måste inte bara följa sakfrågorna slaviskt, man måste också lägga fram dem utifrån en viss vinkel.
Visst har PP möjlighet till motioner, men tar man sig en titt kan man tappa andan av vad som föreslås. Läs Tommtens motioner, gång på gång vill han utöka kontrollstaten. Kritiserar man honom så hetsas man av moderaterna och tillslut kommer de med en ursäkt att banna en.
PP är ett diktatoriskt parti med okänsliga teknikbyråkrater.
Anna Troberg ser dessa problem jag beskrivit och hon är bara på ytan en humanist, bakom denna fasad är hon en högerliberal som vill göra om PP till ett högerliberalt parti, precis som Christian Engström, Rick Falkvinge och Hax.
På andra sidan finns dårarna på forumet som saknar allt vad kompetens heter.
Amelia Andersdotter och Mab är det enda vänstersidan har att komma med, dessa två står sig dock blekt emot högerpiraterna i PP organisationen, som befinner sig i toppen av partiet och som skapade denna rörelse i ledning av Rick Falkvinge.
Det är fantastiskt vilket intresse som andra politiska grupperingar visar för S just nu. Det är inte illa för ett parti som påstås vara på väg mot sin undergång.
SvaraRaderaLars/
SvaraRaderaSvenska partier byter inte precis partiledare som man byter skjorta. Klart alla som är intresserade av politik ska in och tycka om det.
Sverige måste ha en opposition. Ju jämnare det är, ju mer måste alla skärpa sig. En borgerlighet som tror att den kan vinna på walk-over blir odräglig. Sossarna borde ha valt Damberg, så att det hade blivit match igen.
SvaraRaderaborde inte oppositionen gå tillbaka till sina grunder. Istället för att välja en högersosse som i princip hade kunnat ta med sig mona shalin och gått med i moderaterna?
SvaraRaderaNär man läser detta kommentarsfält inser man att sossar är ett käsnligt släkte.
SvaraRaderaVi får väl se.
SvaraRaderaFolk har ju allmänt sett väldigt lite till övers för sanningen om det finns en behaglig lögn att krama om.
Juholt kan ju vara en dammsugarförsäljartyp och fungerar det så kan ju vad som helst hända.
Det kan ju vara så att det blir en reorientering, men inte förrän kongressen 2013 då i så fall.
SvaraRaderaMan måste i princip va över 50 år för att bli partiledare i sossarna. Det finns en oskriven regel i sossarna att man är för ung som 40 åring för att bli partiledare, inget skämt, sossarna ser hög ålder som trovärdighet. Man skulle aldrig satsa på Damberg av ett enda skäl han är född på 70 talet. Hanmåste vänta 10 år, så fungerar socialdemokratin. är detta idiotiskt, javisst är de det. Men sosialdemokratin är ett sinnessjukt parti, precis som moderaterna, men det partiet är dock lite smartare ur ett taktiskt perspektiv.
SvaraRaderaSocialdemokratin är en av de mest märkliga partier som finns, det finns nog inget annat parti som har så många oskrivna regler som detta parti. Och ingen i toppen bryr sig om dessa oskrivna regler, men utåt sätt gör de det, man måste tala på ett visst sätt för att bli accepterad. Det bästa som kan hända är att sossarna går under så vi får ett nytt parti på vänstersidan. Förmodligen är det miljöpartiet som kommer gå om sossarna, det kan gå riktigt fort.
SvaraRaderasocialdemokraterna!
SvaraRaderaEddie Meduza - Socialdemokraterna
Rimligen borde dom enda riktiga liberalerna på den här bloggen oroa sig mindre för vad dom demokratiska socialisterna ska göra av sina 30 procent än för den korporativism som deras egen regering ägnat sig åt efter att den förått den liberala revolution dom förväntade sig för 6 år sedan.
SvaraRaderaIngen förväntade sig en liberal revolution för sex år sedan. Det enda jag önskade då var att göra oss av med Persson.
SvaraRaderaIngen förväntade sig en liberal revolution för sex år sedan. Det enda jag önskade då var att göra oss av med Persson.
SvaraRadera---------------
Jo alla här liksom på alla andra högerbloggar och i alla högermedia vänta sig att moderaterna skulle genomföra den sanna liberala revolutionen och befria er från det oerhörda lidande det innebär för er att betala skatt.
ISTÄLLET började mannen som anser att svenska folket är mentalt handikappat att accelerera överförandet av skattepengar till företagen vars verksamhet på så vis garanteras.
Korporativism kallas det och är ett förstadie till fascism.
Om detta håller ni dock helt och hållet käften för ni pallar inte SKAMMEN att erkänna att ni misslyckats helt och hållet.
@Micke,
SvaraRadera”ISTÄLLET började mannen som anser att svenska folket är mentalt handikappat att accelerera överförandet av skattepengar till företagen vars verksamhet på så vis garanteras.
Korporativism kallas det och är ett förstadie till fascism.”
Jag vet knappt var jag skall börja men:
Nej, det är inte korporativism att sälja ut eller lägga ut offentlig verksamhet på entreprenad. Korporativism innebär ett samarbete mellan stora intressen i ett samhälle. Ett typexempel är Saltsjöavtalen där regering, riksdag (läs lagstiftning), fack och näringsliv hade gemensamma intressen.
Korporativism är inte heller ett förstadie till fascismen per se. Korporatismen är en del av fascismen men kan mycket väl existera i andra politiska ideologier som i Sverige från 1938 och framåt.
/Rickard
Vem vet var det här slutar. En sak är dock säker, traditionell socialdemokrati är inte svaret om man avser att ta makten igen. Traditionell Socialdemokrati förutsätter nämligen radikal förändringar i ett par kontroversiella frågor för medelklassen i storstadsregionerna:
SvaraRadera- Skolorna: Allt vackert tal om att segregering skall bekämpas innebär faktiskt att men måsta ta bort valfriheten på ett eller annat vis.
- Offentlig drift: Få av oss vill tillbaka till 70-talets genomreglerade Sverige. Det är faktiskt bekvämt med att slippa köa, ha längre öppettider och större tillgänglighet.
- Offentligt ägande: Det är inte viktigt för andra än de ideologiskt skolade. Så länge verksamheten finns kvar så spelar det mindre roll vem som driver verksamheten.
- Vinster i offentligt betald verksamhet: En offentlig verksamhet som inte är konkurrensutsatt kostar. Det har allt gnäll om att daghem, etc., går med vinst visat.
- RUT- avdraget: Ett numera klassiskt hål i huvudet inom vänstern. Få utanför den lilla gruppen ideologiskt skolade socialister anser att en tjänst som är svart faktiskt kan bli vit. Utöver det, att ROT-avdrag är bra men RUT-avdrag fel är så inkonsekvent det någonsin kan bli.
- Skatterna: Få vill ha högre skatter och RajRaj:s högst moderata skattesänkningar (vi har gått från världens högsta till världens näst högsta skattetryck) har faktiskt inte raserat samhället till någon ultraliberal nattväktarstat.
- O.s.v.
Med andra ord, det finns få möjligheter att driva traditionell socialdemokratisk politik om man vill få medelklassväljarnas röster.