2011-03-24

Kaotisk dag...

Bryssel är belägrat. Dels pågår ett toppmöte som spärrar av gatorna här i EU-kvarteren. Dels är tiotusentals fackliga aktivister ute och demonstrerar mot åtgärderna mot den ekonomiska krisen. Taggtrådsbarrikader, kravallpolis, vattenkanoner och högljudda människor med röda fanor överallt.

Så jag drar mot flyget nu, även om jag inte skall lyfta förrän sent i kväll. Det är omöjligt att veta hur lång tid detta kommer att ta. Med lite tur får jag tid att blogga när jag kommer till flygplatsen.

För säkerhets skull lägger jag upp en del länkar, ifall läslustan faller på medan jag är ute och bestiger kravallstaket...

Russia Refuses to Recognize Pirate Party, Because of Its Name.

Anti-corruption campaigner calls time on MEP 'parallel' jobs

Kicking The Euro While It’s Down

Is The European Parliament Reformable?

Ask gör det igen...

4 kommentarer:

  1. Kul att folk vill fixa krisen och demonstrerar för balanserade budgetar, fullt ansvar för politiker och institutionella ägare, rationaliseringar i statsapparater och institutioner och byggande av mängder med järnvägar, kärnkraftverk, kretsloppsinfrastruktur och annat som behövs för att hålla samhället produktivt och för att visa att det är möjligt minskar de sin konsumtion och investerar sina egna pengar?

    Vänta lite, röda fanor sa du, jag gissar att de önskar något som inte är lika jobbigt.

    Tänk om folk kunde demonstrera för eftertanke och eget ansvar...

    SvaraRadera
  2. Angående ryssarna. Jag tyckte nyheten var ganska upplyftande eftersom den faktiskt visar att upphovsrättstalibanerna inte lyckats sätta klorna i ryssarnas kognitiva medvetande, ordet "Pirat" har uppenbarligen kvar sin urprungliga betydelse, en grov brottsling på havet och har inte blivit nåt annat i hjärntvättande syfte. Detta innebär faktiskt också att det vore ett grovt misstag av ryska "pirater" att använda det ordet, direkt fel faktiskt sett ur den synvinkel som piratpartister brukar försvara partiets namn. Reclaim-the-word-aspekten är inte ens tillämbar.

    -Magnus

    SvaraRadera
  3. Magnus: I ett land där bildandet utav nya partier är något man får satsa både liv och karriär för att genomföra så kanske myndigheternas syn på ord inte är samma som folkets.

    SvaraRadera
  4. @Ssargon: I vems medvetande menar du att ordet pirat är lika med någon som delar med sig av redan publicerad information, ryska maktens eller ryska folkets?

    Utveckla gärna ditt svar utan att halka av det av dig insinuerade ämnet att just denna polarisering skulle finnas.

    För om immaterialrättstalibanerna sedan 80-talet hade lärt oss i väst att "korpilonger" var sådana som kopierar, så hade PP idag hetat Korpilongpartiet. Hela frågeställningen rör sig kring vår kollektiva abstraktion, inte hurvida rysk makt är good, bad or ugly, det är en helt annan frågeställning som varken gör från eller till i frågan om immatterialträttstalibaner är goda eller onda.

    -Magnus

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.