2011-04-13

Ännu en plattform

Liberaldemokraterna har i dag presenterat sin plattform. Genast blev svensk politik lite mer sympatisk, tror jag visst. Skall läsa dokumentet mer noga i helgen.

Nyheter24 och Scaber Nestor skriver om saken. Och på Bambuser finns kvällens liberaldemokratiska debattkväll.

Ju fler som talar om frihet, medborgarrätt, informationsfrihet och humanism – ju bättre är det.

19 kommentarer:

  1. Det kommer inte att bli ngn röst från mig så länge alexander bard är inblandad i projektet.

    Går de ut å konkurrerar med PP så är de helt meningslöst att rösta på ngn av dem. Då får de bli SD istället.

    Men ja är väl bara ännu en rasistidiot som ska skjutas.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. För att få maximal effektivitet kör vi med det som kallas Founders prerogative. Det betyder att grundarna under starten styr inriktningen i stora drag. Mot slutet av 2011, senast början av 2012 ska en stämma hållas, som i normala partier, men i uppstartsfasen undviker vi det.

    Dettta gör vi för att kunna rensa bort oseriösa troll, och för att undvika att saker dras i långbänk.

    SvaraRadera
  4. Hade gärna sett ett budgetförslag, i grova drag.
    Tex hur har de tänkt finansierara medborgarlönen med öppna gränser och invandringsbidrag?
    Integritet nämns bara förbifarten i luddiga termer under "kultur"!?

    SvaraRadera
  5. Ja, efter att ha läst Bard skryta om att deras upphovsrätts- och patentpolitik skrivits av piratpartister så måste man säga att den ser extremt svag ut. Två korta stycken utan några konkreta förslag alls.

    SvaraRadera
  6. Håller med om att det känns angeläget med ett nytt liberalt parti. Men tanken om at stödja en medborgarlön är inte lätt. Får i alla fall mig att tveka

    SvaraRadera
  7. Medborgarlönen är i förlängningen sannolikt tänkt att ersätta alla sociala utgifter som idag ligger på andra konton och den kommer knappast att räcka till något annat än att överleva vilket skulle öka Kurt Wickmans inkomster.

    SvaraRadera
  8. Kan man få veta vilka dom 15 största bidragsgivarna till partiet hitills är?

    SvaraRadera
  9. Personligen så skulle jag väldigt gärna ha medborgarlön - så länge den räckte till en billig etta i en ytterförort, en halvsnabb internetuppkolling samt mat, kläder och andra förnödenheter utan att jag behövde jobba alls så skulle jag må som en prins. Tyvärr så skulle ju systemet krascha rätt fort om alla tänkte som jag.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  11. Personligen så skulle jag väldigt gärna ha medborgarlön - så länge den räckte till en billig etta i en ytterförort, en halvsnabb internetuppkolling samt mat, kläder och andra förnödenheter utan att jag behövde jobba alls så skulle jag må som en prins. Tyvärr så skulle ju systemet krascha rätt fort om alla tänkte som jag.

    Medborgarlön låter katastrofalt riskabelt. Om medborgarlönen dras in efter ett decennium eller så så kommer det finnas en stor skara som inte har jobbat på tio år, inte har nån extra pension insparad, mm.

    SvaraRadera
  12. Varför jag ogillar medborgarlön (och kommer att rösta på KLP):

    Att anse att man har rätt till andras egendom utan medgivande är väsentligen ett kriminellt tankesätt. Detta kriminella tankesätt genomsyrar och förgiftar samhället allt mer. Medborgarlön sprider denna idé ytterligare. När idén fått fäste, som den har fått på många håll -- att det kan vara ok att leva på andra -- så kommer alla krav på att politikerna ska ordna våra liv som ett brev på posten. Vi skapar ett folk som känner inom sig att ansvaret för en själv ligger utanför en själv, hos någon annan.

    Det som behövs, och som är grunden i ett liberalt samhälle är att tillräckligt många i samhället känner verklighetens allvar: mat på bordet och tak över huvudet kräver aktiv handling. Var och en ansvarar för sitt eget liv.

    Vi kan inte ha ett helt folk inlindade i bomull med hjälm och bälten i sängen, 30 år fyllda och mer, utan att ännu fått känna känslan av att stå på egna ben.


    Ska då sjuka människor och andra i nöd lämnas åt sitt öde? Jag säger nej: Rensa bort alla kriminella som lever av andras pengar så kommer det finnas gott om medel att hjälpa dom som verkligen behöver hjälp. Det kommer att finnas så goda marginaler att vi till och med kan behandla dom med mänsklighet och respekt.

    SvaraRadera
  13. Medborgarlön låter katastrofalt riskabelt.
    --------------------
    Nja dom har nog inte tänkt sig några större summor till packet och dom tjänar mer på att dela ut smulor till dessa samtidigt som dom sänker eller tar bort övriga ersättningar för att få loss ännu mer pengar i tävligen om att göda över och mellanklassen.

    Får vi veckopeng till packet så lär vi inte bli av med den.

    32 miljoner människor får matkuponger i Usa.Kan man se detta som rimligt i Usa så går det säkert att övertyga svenskar om det också på sikt.


    Själv anser jag att man ska hjälpa alla männiuskor vars enda livsuppgift det är att se till att en minoritet blir rikare än den behöver vara.

    SvaraRadera
  14. Medborgarlön låter katastrofalt riskabelt.
    --------------------
    Nja dom har nog inte tänkt sig några större summor till packet och dom tjänar mer på att dela ut smulor till dessa samtidigt som dom sänker eller tar bort övriga ersättningar för att få loss ännu mer pengar i tävligen om att göda över och mellanklassen.

    Får vi veckopeng till packet så lär vi inte bli av med den.


    Förändringens vindar kan blåsa. Då står dom där, alla som gick på niten, utan arbetserfarenhet och pensionspoäng.

    Sen lär det öka antalet överliggare på universiteten avsevärt. När jag läste matematik på universitetet blev jag till slut så inne i det att jag, om jag haft pengar, lätt kunnat läsa många år extra.

    SvaraRadera
  15. Neoliberal Agenda15 april, 2011 07:20

    För min del blir Liberala Partiet (KLP).

    Även om Liberaldemokraterna verkar mkt bättre än borgarna så är det i grunden ett socialliberalt parti. Liksom alla andra socialliberala partier så kommer man kompromissa med ideologin för att nå makten och tillslut blir man bara ytterligare ett till borgerligt parti. Vi har redan sju socialliberala partier i riksdagen. Vi behöver inte ett till.

    Man kan kompromissa om i vilken takt Sverige ska liberaliseras, men man kan inte kompromissa om inriktningen.

    Om man inte är en ren NV-stat anhängare, så kan man i kommunalvalet rösta på ett parti som vill ha socialbidrag & Co och sen kan man i riksdagsvalet lägga sin röst på KLP.

    SvaraRadera
  16. HAX! Jag skulle jättegärna läsa om hur du tänker kring det här med medborgarlön. Skriv gärna om det någon gång här i bloggen!

    /Niklas

    SvaraRadera
  17. För att få maximal effektivitet kör vi med det som kallas Founders prerogative. Det betyder att grundarna under starten styr inriktningen i stora drag. Mot slutet av 2011, senast början av 2012 ska en stämma hållas, som i normala partier, men i uppstartsfasen undviker vi det.

    Dettta gör vi för att kunna rensa bort oseriösa troll, och för att undvika att saker dras i långbänk.








    Hans Egnell tillhör sannolikt den krets som ska definiera Liberaldemokraternas politik åt oss och på sin blogg har han idag kommit på det här och därmed har jag förlorat alla illusioner om vad detta parti skulle ha kunnat bli

    SvaraRadera
  18. http://www.newsmill.se/artikel/2011/04/12/jag-vill-inte-arbeta-och-b-r-f-betalt-f-r-det

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.