2011-04-20

Nästa onsdag...

Här är lite saker som händer på onsdag nästa vecka, den 27 april...

Frihetsfronten och Liberaldemokraterna samordnar en diskussionskväll om liberal EU-kritik.
Plats: Bysis, Hornasgatan 82, Södermalm, Stockholm.
Tid: Onsdag 27 april kl 18:30.

I Malmö blir det liberöl samma kväll.
Plats: Bishops Arms, Norra Vallgatan 62 (tvärs över kanalen från Centralstationen), Malmö.
Tid: Onsdag 27 april kl 18:30.

21 kommentarer:

 1. Yey, för en gångs skull så kan jag närvara på liberalöl i Malmö :)

  SvaraRadera
 2. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 11:29

  Liberaldemokraterna är ett uselt partinamn, det drar inga väljare.

  Om PP ska ändra namn så ska man heta LiberModeraterna. Det är där man ska hämta sina väljare. Det skulle förmodligen också leda till en protest ifrån Moderaterna att man döpte sig till LiberModeraterna eller Frihetsmoderaterna och då får man extra mycket mediauppmärksamhet. Man skulle då kunna peka tydligt på att Kristdemokraterna och socialdemokraterna delar på samma ord. Så då bör ett neutralt ord som moderaterna också få finnas med i ett partinamn hos ett annat pari.

  Det är psykologiskt smart att använda namnet moderaterna i namnet, det ger mer styrka och seriositet än demokraterna i Sverige. Ett parti som heter Libermoderaterna eller Frihetsmoderaterna kommer locka borgliga väljare som tusan.

  SvaraRadera
 3. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 11:31

  Tror personligen att Frihetsmoderaterna är bäst namn och de kommer lock unga moderater och centerpartister och folkpartister som tusan. PP=Frihetsmoderaterna. Argumentera för detta under eran öl.

  SvaraRadera
 4. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 11:36

  glöm ej heller att tala om skuldfri valuta och boken bankerna och skuldnätet samt filmen the Secret of oz, det om något ska föras in i EU kritiken. Man borde arbeta för en nordisk union istället för ett EU. Island = Internet Frihet. Norge = Olja etc...

  SvaraRadera
 5. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 11:43

  ...eller som jag redan sagt tidigar namnet Libertarianmoderaterna är nästan mest tilltalande. jag tror inte det spelar någon roll att namnet är långt, det är ett spännande och tilltalande namn för många som vill ha en frihetlig version av moderaterna.

  SvaraRadera
 6. Kul att du tog upp skuldfria pengar.. Det är just vad man har haft i Libyen och har i Iran.

  Någon mer som hört något angående att de libyska rebellerna startade en egen centralbank, givetvis kopplad till resten av världens banksystem=skuldpengar, bara veckor in i den sk. revolutionen. Detta får mig att höja på ögonbrynen mer än en aning.

  SvaraRadera
 7. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 12:33

  Kul att du tog upp skuldfria pengar.. Det är just vad man har haft i Libyen och har i Iran.

  Inför man skuldfri valuta så kommer USA och EU via storbankerna att försöka attackera en som nation på ett eller annat sätt. Men saken är den att EU och USA redan attackerar oss idag via de stora bankerna som är de egentliga makthavarna i dagens samhälle ledda av Federal Reserve. Tanken var att Federal Reserve skulle va självständiga för att slippa överstatlighet, men det slutade med att Federal Reserve tog över överstatligheten i privatregi.

  Skuldfri valuta är det bästa försvaret emot bankirernas monopol och övervakningssamhälle. Detta måste man inse om man vill va ett seriöst parti emot övervakning. Och man måste inse att guldstandard är vansinne, men en vanlig pappersvaluta som är skuldfri och förbjuder regeringen att låna pengar skulle förändra samhället i grunden till det bättre och detta skulle både höger och vänster kunna ställa upp på. Tyvärr saknas medvetenheten. Liberaldemokraterna sitter och babblar om skatter, jösses att tala om skatter i dagens politiska läge är som att fundera hur man ska ta ur en sticka ur sitt finger samtidigt som man blir anfallen av en pansarvagn.

  SvaraRadera
 8. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 12:43

  Ja om man vill förstå Libyen bättre ska man läsa Ellen Browns bok bankerna och skuldnätet, samt hennes artikel om Libyen. Se länk nedan.

  Libya: All About Oil, or All About Banking?
  http://truthout.org/libya-all-about-oil-or-all-about-banking/1302678000

  SvaraRadera
 9. USA vill krossa Libyen därför att landet var för självständigt

  http://metrobloggen.se/thirdworld/page/2/

  SvaraRadera
 10. När bankerna och den finansiella marknaden världen över kollapsar inför våra ögon är det lätt att fastna i slutsatsen att orsaken till allt detta bara handlar om girigheter och inget annat.

  Detta är inte den grundläggande orsaken till det sammanbrott vi nu ser spelas upp inför våra ögon. I stället förhåller det sig så att denna kollaps ytterst handlar om vem som har kontrollen över våra pengar, eller närmare bestämt, vem som har kontrollen över hur mycket pengar som skapas, och hur mycket pengar som "förstörs" - det vill säga, vem som har kontrollen över vår penningmängd och vår penningutgivning.

  Det är dags att vi avlivar myterna om pengar och som visar hur de privata bankerna har skapat ett globalt nät av skulder som håller oss fångna i träldom.

  Vårt penningsystem är inte vad man har fått oss att tro att det är.

  Skapandet av pengar har "privatiserats", eller tagits över av en privat penningkartell. Förutom mynt, så skapas nu alla våra pengar som lån, vilka lånas ut av privata bankinstitutioner - inklusive världens mest inflytelserika centralbank, den privatägda amerikanska Federal Reserve. Bankerna skapar kapitalbeloppet, eller med andra ord de pengar som lånas ut, men inte pengarna till räntan som behövs för att betala av deras lån. För att få tag på pengar till räntan, måste ständigt nya lån tas ut, vilket expanderar penningmängden, som i sin tur driver upp priserna och plundrar dig på värdet av dina pengar.

  Världens ekonomi i dag domineras av sedlar från den amerikanska centralbanken, Federal Reserve, och av lån tagna i US dollar, men att denna internationella valuta inte är pengar som givits ut av det amerikanska folket eller dess regering. Istället är detta pengar som är skapade ur tomma intet och utlånade av en privat kartell av internationella bankirer, som inte bara har lyckats att få själva USA hopplöst intrasslat i ett skuldnät, utan även resten av världen. Allt dock enligt deras plan för global kontroll.

  Lösningen på detta förslavande och förlamande tillstånd är lika enkel som självklar: folken och dess representanter i riksdag och regering måste åter ta makten och kontrollen över penningmängden och penningutgivningen och förvägra de privata bankerna den möjligheten.

  SvaraRadera
 11. Verkligen fantastiska och relevanta kommentarer här.

  SvaraRadera
 12. PP vill ej se sanningen20 april, 2011 13:14

  Verkligen fantastiska och relevanta kommentarer här.

  Ja hej Foliehatten, vi vet alla att du blir betald för att skriva den här typen av kommentarer för att folk inte ska titta närmare på informationen om vikten att ha en skuldfri valuta. Lycka till med ditt meningslösa liv.

  SvaraRadera
 13. Nu har nätpokern blivit attackerad i USA, privatpersoner har fått sina konton frusna. Monopolen sprider ut sig mer och mer.


  Online Players React To The FBI's Poker Crackdown
  http://www.businessinsider.com/online-poker-players-react-to-shutdown-2011-4

  SvaraRadera
 14. Varför står du listad som "Piratpartiet och liberaldemokraterna" i inbjudan från LD?

  SvaraRadera
 15. Beats me. Jag är bara med i (pp). Men jag har inget emot (L).

  SvaraRadera
 16. Vi har några överambitiösa skribenter, därav den extra partitillhörigheten i inbjudan :)

  Niklas Starow
  Liberaldemokraterna.

  SvaraRadera
 17. @Niklas Starow:

  Ni menar att ni börjat med kollektivanslutning?

  kollar man er hemsida ser man att ni listar Hax som Liberaldemokrat även där, och Oscar Swartz och en del andra som knappast är L.

  Är de tillfrågade?

  SvaraRadera
 18. PP vill inte se verkligheten21 april, 2011 13:53

  Som sagt man döljer inte ens längre de planerade planerna att sammanföra PP och L till ett parti. Att man listar Hax och andra som Liberaldemokrater utan att dem har något emot det talar sitt tydliga språk. Bra då var det erkänt, nu vet vi det. Men 90% av alla läsare kommer ändå inte fatta detta. Varför? Jo för att de inte vill se verkligheten.

  SvaraRadera
 19. Själv undrar jag vilka svampar den sedvanligt anonyme agitatorn intagit.

  SvaraRadera
 20. , Själv undrar jag vilka svampar den sedvanligt anonyme agitatorn intagit.

  Argumentera sakligt har aldrig Ssargon kunnat göra. Däremot är han duktig på att slicka hax i arslet. Va vänlig sluta med det ingen blir lyckli9g av det och då menar jag ingen.

  SvaraRadera
 21. Hej "Anonym".

  Vi listar på vår hemsida bland annat de som sympatiserar med direkt och de som är liberaler/libertarianer.

  Kanske vi skulle vara mer restriktiva i vår uppdelning, men jag tror inte det är någon större fara.


  @PP vill inte....
  Du glömde att vaddera ditt rum och sätta på foliehatten.

  Om Oscar och Henrik väljer att bli LibDemare är jag den förste att ställa mig upp och applådera.
  Men det är deras beslut och inte vårt.

  Så invänta det innan du springer i förväg.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.