2011-04-19

Varning för DDR-högern

"Ett av EU-rättens kriterier för att inskränkningar av privatlivet ska vara lagliga är att de står i proportion till det goda syfte de ska uppnå. Det är väldigt oklart om datalagringsdirektivet lever upp till det. 
Säkert är däremot att direktivet ger EU-länderna möjlighet att ta reda på hur vi rör oss, vilka vi känner, vad vi tycker om - vilka vi är. Det är en diktators våta dröm och ingen vet vem som har makten i morgon. Den insikten fick gamla tiders borgerliga att stå upp mot den här sortens statlig övermakt. Det är sorgligt hur tiderna har förändrats."
Johannes Forssberg om EU:s datalagringsdirektiv, på Expressens ledarsida.

1 kommentar:

  1. "EU:s datalagringsdirektiv möjliggör en omfattande och illa reglerad övervakning av vanliga medborgare, och inkräktar på unionsinvånarnas privatliv. Nej, det är inte Piratpartiet som talar – det är EU-kommissionen, i en skarpt kritisk rapport om direktivet som antogs i går. Låt oss hoppas att man lyssnar i Rosenbad!"

    Ur UNT:s ledare 20 april.
    http://www.unt.se/ledare/ny-chans-att-gora-ratt-1319081.aspx

    Alltid kul att se att PP gjort ett avtryck i människors medvetande.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.