2011-05-23

Kanske inte någon nyhet...

I sin omtalade nya bok skriver förre justitieministern Thomas Bodström (s) att flygets säkerhetsteater bara är... teater.

Någon som är förvånad?

Möjligen är det intressant att den person som mer än någon annan fått symbolisera den svenska övervakningsstaten nu - eventuellt - är på väg att låta masken falla.

6 kommentarer:

  1. Ja det var den snälla versionen, själv skulle jag tillägga förutom att lugna, att man även vill förslava medborgarna.

    SvaraRadera
  2. Det är ju inte rocket science direkt. Jag hoppas Bodström inte skrivit det där för det är ju rent utav korkat. De hårda flygplatskontrollerna är väl möjligen för att undvika att folk smugglar med något farligt på planen. Har Bodström aldrig hört talas om vad som hände 11/9?

    Inte för att jag någonsin gillar karln men jag trodde inte han var imbecill och hade behov av att återberätta banala fakta.

    SvaraRadera
  3. Ok att man har viss kontroll innan man går på flyget för det är obehagligt att vara på 10 000 meter när idioter jonglerar med handgranater.

    Men sen då? Tänk om en dåre bränner av en bomb i kön till säkerhetskontrollen? Skall vi då ha en förkontroll utanför flygplatsen?

    Och hur gör vi med tågen och bussarna och lösgodiset?

    Om hotet verkligen hade varit så stort som man påstår så borde vi haft ständiga elavbrott, förgiftningar, tågurspårningar, exploderande bensinstationer och lastbilslakter på gågator.

    Ja, om nu inte terroristerna är mer än lovligt fantasilösa eller enbart riktar in sig på flyg för dom tycker dom surrar så förbannat.

    SvaraRadera
  4. Enda syftet med säkerhetskontrollerna är att lära folket att acceptera intrång i sina privatliv. Man skulle nästan kunna tro att det ligger en konspiration om en ny världsordning bakom denna indoktrinering.

    SvaraRadera
  5. Vi har haft metalldetektorer på flygplatserna i snart ett halvsekel. Hundratals miljoner väskor och bagage har kontrollerats.

    Men finns det någon statistik över vad denna ofantliga kontroll verkligen har åstadkommit? Hur många terrordåd har man de facto lyckats avstyra?

    SvaraRadera
  6. bondepraktikan25 maj, 2011 14:11

    dödade han inte en ko också?
    whazzup with that!?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.