2011-09-14

Fri information

Europaparlamentet antog i dag en rapport som ger kommissionen och ministerrådet en knäpp på näsan – vad gäller offentlighet, transparens och tillgång till dokument.

EU har i och för sig antagit väldigt högtravande principer för transparens. Men sedan försöker delar av firman kringgå samma principer. Till exempel genom att göra definitionen av vad som är ett "dokument" snävare.

Men det är inte bara kommissionen och ministerrådet som behöver kamma till sig. Europaparlamentet har också visat sig ovilligt att dela med sig av information. Till exempel när det gäller ledamöter som fuskat med sina ekonomiska ersättningar, under förra mandatperioden.

6 kommentarer:

 1. Is there any consequence?

  SvaraRadera
 2. Fast man får väl ändå se det personliga rövtäckandet som en något mindre grej än att mygla igenom lagar och regler.

  SvaraRadera
 3. Jag vet varför vi aldrig kommer att få kontakt med utomjordiska varelser. Planeten Tellus och vi människor är egentligen redan upptäckta för länge sen. Det som fick dem att avstå från vidare kontakt var när de upptäckte EU. Och nu...kaffe!

  SvaraRadera
 4. e/LD: Fast vi kanske ska vara lyckliga över det. Det skulle ju kunna vara så att vi får besök utav intergalaktiska superbyråkrater...

  SvaraRadera
 5. Några länkar till rapporten eller annat underlag?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.