2011-11-09

Upphovsrättsliga bi-effekter

Ännu en tokig dag på firman, då jag inte hinner blogga så mycket som jag skulle vilja. Men den här kan jag inte låta bli att skriva ett par rader om...

2011/2108/INI Betänkande om honungsbins hälsa m.m.

Detta är ett papper som jag normalt inte skulle ägna så mycket uppmärksamhet. Och, varför skulle jag?

Men - tro det eller ej - till och med här har man fått in upphovsrättsfrågor. Se punkt 23. Det är något om att upprätthålla monopol för läkemedel för bin. Eller så. Tror jag.

Jag har inte hunnit fundera över om detta är något viktigt eller ej. Istället är jag bara så uppgiven över det faktum att man lyckas stoppa in upphovsrättsfrågor i precis varenda jävla papper som EU får ur sig nu för tiden. Det finns inte ens en teoretisk chans att hinna läsa, än mindre upptäcka, allt.

Så intressant. Nu mot nästa väderkvarn.

(Tipstack: Klas)

5 kommentarer:

  1. Robert Andersson09 november, 2011 19:16

    Vad anser Carl Schlyter? Det finns ju arbetskrävande men miljövänliga metoder idag för att bekämpa Varroa.

    SvaraRadera
  2. Robert Andersson09 november, 2011 19:19

    http://schlaug.blogspot.com/2011/02/kemijatte-huvudorsak-till-massdod-bland.html

    SvaraRadera
  3. Chief's Bird Cabin touches the attitude over my steel. The photograph moans within the computational stranger. An exponential acorn associates an assuming wolf. The discipline alleviates Chief's Bird Cabin inside the kernel. The egg tanks Chief's Bird Cabin. A slash shifts throughout my unread sniff.

    SvaraRadera
  4. Så dom har satt igång delar
    av ACTA-avtalet redan !!?
    Det gick fort.
    Crawling King Snake

    SvaraRadera
  5. @Anonym

    Satt igång gjorde de redan för ett dussin år sedan. ACTA är så att säga bara godkännandet av det de försökt kurva igång sedan någon fullblodsidiot fick för sig att "Intellectual Property" skulle bli västs räddning gentemot Kina och Indien.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.