2011-12-25

Politiskt underhållningsvåld



Ett par klassiska scener ur första säsongen av The Thick of It. För oss politiska junkies – som börjar lida av lite abstinensbesvär, så här under julefriden. [Direktlänk]

3 kommentarer:

  1. Då kan jag rekommendera första avsnittet av Black Mirror från engelska Channel 4.
    Extremt bra, och borde skrämma den mest luttrade politiker. Great lulz utlovas.
    Finns som torrent

    SvaraRadera
  2. Du gör en grov missrepresentering av kommunismen. De länder du hänvisar till hade inte ett kommunistiskt system, de vara socialistiska. De självidentifierade till och med som socialistiska.

    Socialism är ett förstadium till kommunism, också kallat folkets diktatur, men det är inte kommunism, och många, däribland jag, anser inte att det är ett nödvändigt steg, utan att andra vägar också är möjliga.

    Folkstyret är hela basen för kommunismen, en kommunistisk diktatur är en motsägelse, ungefär som liberalistiskt slaveri. I ett kommunistiskt samhälle så har man gjort sig av med behovet av styra, och istället så samarbetar alla för det gemensammas bästa.

    Denna sammanblandning av kommunism och socialism har skadat kommunismen mycket.

    Som jag ser det så är kommunism i längden oundviklig. De kapitalistiska spelreglerna leder oundvikligt dit. Vi blir bättre och bättre på att producera, och så småningom kommer vi att nå en punkt där produktionskapaciteten per capita överstiger konsumtionskapaciteten per capita. När tillgång är större än efterfrågan så går priset mot noll, och den enda modell som kan hantera det är kommunismen.

    När det giller produkter som är digitala (eller som kan göras digitala) så har vi redan nått den punkten. Vem som helst kan hur lätt som helst massproducera mycket mer innehåll än vad de någonsin skulle kunna konsumera, till en kostnad som är försumbar.

    Det är den vägen jag tor kan (och kommer) leda till kommunism.

    SvaraRadera
  3. @Anders Troberg: Vem faaan bryr sig ...?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.