2011-12-23

God Jul!

DSK & Co.

God Jul på er allesamman!

Eller den gamla brittiska gruvarbetarklassikern "Efter votering med siffrorna 4-3 har vår styrelsen för vårt fackförbund bestämt sig för att tillönska er en god jul."

Julafton kommer att ägnas åt en behagligt sen julelunch hos kloka människor. Under tiden vill jag rekommendera en text till er som till äventyrs behöver en stunds distraktion från julfirandet:

Václav Havel: De maktlösas makt

Denna text beskriver så fantastiskt väl förtryckets psykologi i de forna Warszawapakts-staterna. Ett måste för dig som är för ung för att ha sett eländet med egna ögon. För dig som aldrig kom iväg dit. Och för alla som behöver påminnas om varför vi slåss.

Striden går vidare. Se upp med gammal sillsallad.

8 kommentarer:

  1. "Havel ställer i sin essä, ”De maktlösas makt”, frågan om varför de flesta bara lyder order"
    Om jag nu laddar ner denna artikel, blir jag då åtalad för olaga fildelning. Borde jag ha begripit att t ex herr M Wiehe anser sig ha rättigheterna.
    Hur kan jag veta vad jag får läsa/lyssna på via internet.
    Kanske Monique Wadsted kan klargöra rättsläget.
    Och God Jul Hax

    SvaraRadera
  2. Bo Bengtsson: Wasted vet inte själv och vill nog helst att ingen ska veta. Då kan desto fler stämmas.

    SvaraRadera
  3. Ssargon: skrev du Wasted med avsikt.
    Måste snopet nog erkänna att jag rådde henne till att specialisera sig på dataområdet, då hon inledde sina juridiska studier

    SvaraRadera
  4. Önskar många som hyllade Havel efter hans död, såsom Bildt, tog upp vad hans huvudtankar om politik och politiker var.

    Misstänker att Kim Jong-il inte dött än, utan att man bara använder hans dödssjuka tillstånd för att ta fokus från Havels död. ;P

    God Jul alla! Särskilt de ensamma.

    SvaraRadera
  5. Bo Bengtsson: Ja, det har väl blivit nätnamnet på henne efter hennes bravader.

    Det var ju lite tråkigt. Hon kanske kunde blivit något kreativt om hon valt en annan väg i livet. Vilket hon iofs fortfarande kan...

    SvaraRadera
  6. En antikvarisk "En dåre i Prag" är beställd.

    God jul och tack för dina resonemang om frihet och politikens roll. Själv är jag mest oroad för att resursbrister skall gynna destruktiv politik, de omedelbara frihetsproblem som du skriver om gör den risken större.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.