2012-01-23

Euro-krisen blir allt mer ett attitydproblem


Klockan tickar. I EU pågår just nu intensiva förberedelser inför helgens toppmöte. Och som vanligt verkar ingen riktigt veta vad som skall göras åt euro-krisen.

Bortsett från att euro-projektet som sådant är idiotiskt – så börjar det bli Juholt-varning över det hela.

EU-ledarnas och EU-apparatens hela mindset är kris. Den mentala bilden är elände. Och våra politiska ledare sänder ut signaler om undergång.

Man skall naturligtvis inte ägna sig åt önsketänkande. Krisen är verklig och allvarlig. Men ingen tycks blicka framåt. Ingen sänder signaler som visar att man verkligen tror att problemen går att lösa.

Denna negativa attityd sprider sig, helt naturligt, vidare ut i samhället.

Politik är visserligen till sin natur en gnällig och konfrontativ sport. Men tänk om någon plötsligt visade lite jävlaranamma. Om någon skiftade attityd och sände ut positiva signaler eller i vart fall något slags vision om framtiden – istället för drunkningskänslor.

Även om euro-krisen är självförvållad och i grunden onödig – så kommer inget att bli bättre av att alla deppar. Inget.

7 kommentarer:

 1. Och i Grekland verkar dom inte kunna samsas om nån lösning...

  SvaraRadera
 2. Vi som EU-kritiker borde väl vara förtjusta. När Euron kraschar så kanske man lägger ner den där idiotiska iden om ett United States of Europa, med en konstitution skriven kring politikerklassens intressen...

  SvaraRadera
 3. Förstår inte riktigt vad HAX menar?

  Euron MÅSTE in i väggen, det finns inga LÖSNINGAR.

  Priset för politikerpacket är skyhögt eftersom en euro rakt in i väggen högst avsevärt reducerar deras trovärdighet i framtida begåvade tyckanden, euron skulle ju vara så himla bra. Men är en riktig pannkaka.

  Men egentligen behöver det kanske inte vara så besvärligt. Vi hade ju en tid när den högsta visdomen i Sverige var att kronan skulle vara peggad till en valutakorg men marknaden var inte tillräckligt lydig 1992.

  Kronpeggen blev pannkaka men inte är det så att vare sig Bildt eller någon näringslivsföreträdare har hamnat i kylan för denna idioti som var så livsviktig för Sveriges bestånd.

  Vi låtsas som att dessa tokerier inte har förekommit och att personerna är helt vanliga sansade människor trots att de hade så totalfel år 1992.

  Vi glömmer alltså ganska snart stollerierna så brysselkretinerna kan lugnt låta euron dö.

  SvaraRadera
 4. Naturligtvis bör euron avvecklas under ordnade former.

  Vad jag försökte säga var att den allmänna domedagsstämningen är dålig - i ett större perspektiv.

  SvaraRadera
 5. Visst går det att lösa, om man lägger ned Euron och lär sig av guernsey.
  http://www.billstill.com/nomorenationaldebt/

  SvaraRadera
 6. Bevare mig väl för att någon kommer upp och säger: "Det här ordnar vi" "Lyssna inte på depparna".

  Sorgearbetet har högsta prioritet nu. Råttfångare har Europa fått nog av.

  SvaraRadera
 7. Tyvärr måste all förändring i positiv riktning bort från den här krisen ske på bekostnad av centralmaktens alla sykofanters positioner.

  What we need is a lean, clean society machine.

  Hydran måste dö.


  /Blåslampa

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.