2012-01-24

Här är Margot...

Margot Wallström ger visserligen ett mjukt nej till att bli (s)-ledare. Men det känns som om hon ändå bubblar. Här är en liten påminnelse – från hennes tid som EU-kommissionär – om vad som i så fall kan vara att vänta...


[Direktlänk]

16 kommentarer:

 1. Hon är socialist och det är trots allt bättre än den korporativism som högern jobbar med nu därför att den inte tror på marknadsekonomi.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte vad folk ser i Margot Wallström. Ärligt alltså?

  Det tekniskt korrekta svaret f.ö. på intervjuarens fråga är förstås att det inte går att "döda" fördraget.

  Det man kan göra är att skriva in ett bäst-före-datum så att ett fördrag automatiskt faller om inte det ratificeras inom en viss tid. Så gör man vanligen med tillägg till den amerikanska författningen och då vanligtvis sju år.

  När man skrev de första tilläggen 1789 så hade man inte det. De tio första godkändes och är nu kända som "Bill of rights". Det elfte fick bara sex av tretton ratifikationer och eftersom antalet stater sedan växte så behövde fler också godkänna. Så inte förrän 1992 då ett godkännande från Michigan och New Jersey gav tillägget den erforderliga majoriteten gick det igenom.

  Bäst före datum på nya europeiska fördragsändringar är alltså att föredra.

  SvaraRadera
 3. Margot Wallström delar Jan Björklunds självsäkerhet och den senares självsäkerhet ifrågasätter få ur högern ens när han har fel.

  Om Margot Wallström varit ytterst ansvarig för att 70 000 lärares behörighet utvärderats av Samhall så vet vi hur ni hade sett på saken.

  Eller hur?

  SvaraRadera
 4. @Micke
  Vilka dessa "ni" som du ofta refererar till?
  Alla utom du?

  SvaraRadera
 5. Alla som på något sätt påstår sig vara sanna liberaler och blundrar för att den regering ni varit med och drivit fram driver en rent korporativistisk ekonomisk politik som inte har något överhuvudtaget att göra med den fria ekonomi ni påstår er företräda som kommer att leda oss in i paradiset.

  Varför oroar ni er inte över att era företrädare inte vågar bevisa att ni har rätt?

  SvaraRadera
 6. Micke, du måste inse att bara för att man är emot sossar så är man inte för alliansen. Tvärtom så är det samma skrot och korn. Tror att du bara projicerar ditt eget tänk när du envisas med att ta för givet att "vi" tänker att "vår fiendes(sossarna) fiende(alliansen) är vår vän".

  SvaraRadera
 7. Micke, du måste inse att bara för att man är emot sossar så är man inte för alliansen. Tvärtom så är det samma skrot och korn. Tror att du bara projicerar ditt eget tänk när du envisas med att ta för givet att "vi" tänker att "vår fiendes(sossarna) fiende(alliansen) är vår vän".

  SvaraRadera
 8. Du verkar var en tapper kille David. Tummen upp! Är du ny här på Henriks kommentarsforum? ;-)

  Du lär få uppleva hur verkningsfulla förnuftargument är i den debatt du gett dig in i. Lycka till.

  The Sidewinder never sleeps!

  SvaraRadera
 9. Micke, du måste inse att bara för att man är emot sossar så är man inte för alliansen.
  ------------------------------
  Bra.Då behöver ni bara bekräfta (vilket ni aldrig gör överhuvudtaget)att ni har andra mål än korporativism genom att angripa den delen av högerns politik med samma emfas som ni angriper socialisterna.

  Ur frihetlig synvinkel är det knappast rimligare om stat, företag och kommuner skedmatar kapitalet med skattepengar än om den göder sig själv med sina egna pengar.

  En fri markand kan bara vara en fri marknad.

  SvaraRadera
 10. Tvärtom så är det samma skrot och korn.
  ------------------------
  Nej.Korporativismen fördelar skattepengar till företag och socialisterna administrerar skattepengar Åt skattebetalare.

  Det är två helt olika saker och inte ens dom allra frihetligaste av dom frihetliga lägger ner en hundradel av den energi dom lägger ner på att bekämpa socialism på att ens identifiera vad deras egna politiker infört för system och ännu mindre på att kritisera det.

  SvaraRadera
 11. Att E/LD som på den här bloggen uttryckt stor beundran för Mussolinis 30 tals fascism gillar sin regering är en självklarhet.Jag adresserar inte dig och dina kollegor.

  SvaraRadera
 12. Tror att du bara projicerar ditt eget tänk

  ---------------------------------
  Det är ett faktum att regering, landting och kommuner skedmatar företag med skattepengar för att dessa ska utföra samhällstjänster och att detta har lika lite med fri marknad att göra som att socialister låter stat, kommun och landsting sköta dessa uppgifter själva.

  Det är också ett faktum att ni inte identifierar detta för exakt vad det är och orsaken är att ni precis som vänstern är lika ointreserade av det faktiska målet utan nöjer er med makten och väljer den väg som gör det lättast för er att behålla den.
  Därför är ni tysta när regeringen matar husbonden med våra pengar och påstår att vi är friare.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Micke sa "socialisterna administrerar skattepengar Åt skattebetalare."

  Om du med socialisterna menar socialdemokrater o.dyl. så håller jag ej med dig. Administreringen är bland annat i och med EU sedan länge så korrumperat av lobbyister med mera att de mäktigaste (storföretag) ser till att få stösta delen av kakan på skattebetalarnas bekostnad (påverkar lagstiftning mm).

  Blir det verkligen någon större skillnad om sossarna hade lokala makten i sverige? inte mycket styrs ju härifrån längre.

  /K

  SvaraRadera
 15. Hon påminner om en sån robot
  från SVT serien Äkta människor
  med politiker appen installerad.

  SvaraRadera
 16. Om du med socialisterna menar socialdemokrater o.dyl. så håller jag ej med dig. Administreringen är bland annat i och med EU sedan länge så korrumperat av lobbyister med mera att de mäktigaste (storföretag) ser till att få stösta delen av kakan på skattebetalarnas bekostnad (påverkar lagstiftning mm).

  ----------------------------------
  Det är inte korrumperat AV utan skapat av politiker på beställning av företag och du har rätt.Numer spelar det inte längre någon roll om det är sossar eller moderater eftersom bägge i praktiken företräder korporativism.

  Sossarna kallar dock inte korporativism för fri marknad vilket ju högern gör och rimligen bör liberala intellektuella klara av att angripa sina egna ledare i denna fråga.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.