2012-02-08

Riksförvaltare Reinfeldt


Jag har en krypande känsla av att statsminister Fredrik Reinfeldt börjar bli allt mer lik förre statsministern Göran Persson.

Politikens innehåll bestäms mest av vad statsministern råkar tycka. Partiet lyder och följer. Föraktet för idédebatt är uppenbart. När det blir jobbigt, då tiger han. Någon egentlig vision för framtiden finns inte. Reinfeldt är rent av uttalat anti-visionär.

Tillsammans med finansminister Borg håller han ekonomin på rätt köl. Folk får jobba och göra rätt för sig. (Även om arbetslinjen börjar likna något av en besatthet.) Förvaltarskap, typ.

Men Reinfeldt förvaltar inte allt... Med de nya moderaternas förakt för ideologi följer oroväckande luckor, vad gäller sådant som borde vara borgerliga kärnvärden. Till exempel integritet, rättssäkerhet, individualism och medborgarnas ställning mot staten.

Nu skall man kanske inte vara förvånad. Det mesta beskrev han redan i de där pompöst rättrådiga böckerna som han skrev i sin ungdom.

Men uppriktigt sagt, börjar det inte bli lite tråkigt?

16 kommentarer:

 1. Det är ganska uppenbart att våran landsafder är visionslös. Så fort han är det minsta osäker på folks reaktion så skickar han fram sina ministrar som får lufta frågan. Det verkar endast vara Borg och Bildt som har någorlunda fria tyglar. Jag misstänker skarpt att någon kontroll över Bildt saknas fullständigt.

  När det bli snålblåst kring någon fråga så lyser FR med sin frånvaro. Jag misstänker att detta beror på att hans ställning är ytterst svag inom partiet och alliansen, ett tillräckligt stort misstag så kommer Ljuholt-effekten och tar honom...man kan ju alltid hoppas!?

  Detta var uppenbart när han pratade om att höja pensionsåldern till 75 år (om han nu ens sade detta rakt ut). Någon verklighetskontakt har han inte...

  SvaraRadera
 2. Ja inte fan kommer de med något nytt iallafall. Kan vi få direktdemokrati istället så vi slipper dessa jävla pensionärsfriande trötta politiker?
  Eller kanske lite Robinsson-tema på politiken där vi kan rösta ut och in politiker varje vecka. Minus frikorten då förstås.

  SvaraRadera
 3. Likheterna med Persson är faktiskt slående.

  Få se om Reinfeldt med denna utpräglade visionslöshet också lyckas suga musten ur sitt parti så att det, liksom (s) gjorde, liknar en läckande ballong den dag han väljer att stiga åt sidan för att bosätta sig på sin nyköpta herrgård och jobba som seniorkonsult på KREAB.

  SvaraRadera
 4. Även politisk inavel skadar den avkomma, se även Juholt!

  SvaraRadera
 5. Storsmörsmugglaren08 februari, 2012 14:04

  Reinfeldt har här anklagats för att vara utan visioner.
  Han har ju dock nedkommit med en tydlig vision om att svensken bör arbeta till 75års ålder, så helt visionslös är han inte.

  SvaraRadera
 6. De sjuka skall bedömas olika! Hemtjänst, byggarbetare och tidningsbud skall alltid få vara sjukskrivna när de behöver det. Kontorsnissar, riksdagens knapptryckare och statsministrar skall aldrig få vara det eftersom de ändå inte gör något!

  SvaraRadera
 7. När jag hörde FR på TV igår noterade jag att han flämtar till på samma sätt som GP gjorde när han var statsminister.

  SvaraRadera
 8. Pensionsålder 75 är väl visionärt?

  SvaraRadera
 9. Vad är skillnaden på en norsk och en svensk psykopat? Den ena skjuter ihjäl dig och dina vänner med ett maskingevär, den andre låter dig arbeta ihjäl dig till du är 75.

  Anders Breijwiik? Reinfeldt?

  SvaraRadera
 10. Persson var en karaktär utan dess like oavsett vad man tyckte om han politiskt så var han en känslosam hård bonngrabb.

  Reinfeldt är en stum uttryckslös psykopat som har ett huvud som liknar en glödlampa.

  Persson har själv uttryckt att han tyckte det var läskigt att träffa Reinfeldt som människa, han såg inga känslor i mannen.

  SvaraRadera
 11. Reinfeldt balanserar precis på gränsen mellan ultracynisk och fullständigt bindgalen a la valfri diktator.

  En dåre som gillar Da Buzz och Läckberg kan väl f-n inte stava till humor ens!

  Ingen är förvånad över att moderater är kulturanalfabeter och antihumanister så varför skulle Skalle-Per utgöra något slags undantag?!

  "Love Actually"- och Coldplay-fantasten Annie Lööf hjälper ju inte precis till. Fy faen alltså!

  SvaraRadera
 12. Persson har själv uttryckt att han tyckte det var läskigt att träffa Reinfeldt som människa, han såg inga känslor i mannen.

  Man kan kompensera brist på känslor med en stark ideologi. Problemet med Reinfeldt är att han inte har varken ideologi eller empati.

  Och när EU & USA trycker på så verkar han ju skita i brallan, så rädslo-känslor verkar han ju emellertid ha, men som sagt ingen empati.

  SvaraRadera
 13. Reinfeldt är 60-talist och det var i stor utsträckning vi andra 60-talister som röstade fram honom. Och han har ett uppdrag från oss och en uppgift att utföra.

  Uppdraget är att förhindra att 40-talisterna (och 50-talisterna) förskingrar ännu mer av samhällets resurser innan de dör. Uppgiften är att hålla sig kvar vid makten så länge att 40-talisterna (och 50-talisterna) blir politiskt marginaliserade.

  Reinfeldt är perfekt för detta.

  I nästa val förändrar vi uppdraget till att ta tillbaka det som förskingrats. Uppgiften blir då att bilda koalition med Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 14. Reinfeldt är 60-talist och det var i stor utsträckning vi andra 60-talister som röstade fram honom. Och han har ett uppdrag från oss och en uppgift att utföra.

  Uppdraget är att förhindra att 40-talisterna (och 50-talisterna) förskingrar ännu mer av samhällets resurser innan de dör. Uppgiften är att hålla sig kvar vid makten så länge att 40-talisterna (och 50-talisterna) blir politiskt marginaliserade.

  Reinfeldt är perfekt för detta.

  I nästa val förändrar vi uppdraget till att ta tillbaka det som förskingrats. Uppgiften blir då att bilda koalition med Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 15. Tråkigt? En del tycker tvärtom det är spännande när det blir farligt!

  SvaraRadera
 16. Anonym (03:23): Tyvärr när köttberget börjar kräva ordentlig åldringsvård kommer han inte kunna stå emot då han tyvärr är en vindflöjel utan kompass.

  Detta eftersom 40 o 50-talisterna är vana vid att få allt de gnäller om.

  /me 70-talist med 10 mån från 60-talist.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.