2012-03-04

Datalagringsdirektivet är olagligt!

Nybloggat på Nyheter24: Datalagringsdirektivet är olagligt!

Men, kommer någon att bry sig?

5 kommentarer:

  1. Nej! Medelmedborgaren resonerar tyvärr som att de inte har nåt att dölja och bryr sig inte om att de är lätta att övervaka i den sociala medievärld vi lever i idag. Ingen kan stava till integgritet längre. ;-)

    Samhällsdebatten blir mer och mer svåröverskådlig för mediakonsumenten och den hårt arbetande, familjeförsörjande och x-boxspelande och fäjsbookande, twittrande medelmedborgaren.

    Samhällsdebatt om övervakningsamhället blir mer och mer esoterika för de intellektuella. Den debatten skulle startat redan när folk tvingades började betala mer i skatt årligen än de själva har förmåga att ha i eget sparande årligen och deklarera inkomster till skattemyndigheten.

    För vanligt folk räcker det att konstatera att de är redan är kringgärdade till öronsnibbarna med restriktioner, kontroller och regelverk och rationalisera sin allmänbildning och samhällsmedvetenhet med att "det är väl ingen Hollywood-film vi lever i, va? Du har nog sett för många konspirerande actionthrillers, grabben."

    Här passar det att göra en travesti på ett känt bibelcitat: "Saliga äro de ________, ty de skola besitta jorden."

    Passar som hand i handske för makthavarna, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Brottsbekämpning är förlegat. Nu gäller det att kontrollera myrstacken genom att peta med den långa pinnen lite här o där, så de små liven håller sig sysselsatta med det som angår dem och inte distraheras till att börja tänka och reflektera.

    SvaraRadera
  3. Samma sak om LifeGene-projektet. Dataisnpektionen sa nej men det ändrade Björklund på.
    http://www.dn.se/ledare/huvudledare/mal-utan-debatt-om-medel

    SvaraRadera
  4. Bra skrivet HAX, men vilken paragraf i vilket fördrag (Lissabonfördraget gissar jag) står det att "om EU inför regler som bryter mot de medborgerliga fri- och rättigheterna – då måste de vara nödvändiga, effektiva för ändamålet och välavvägda. Det samma gäller EU:s medlemsstater."?

    Ska det gå att starta en mediestorm om detta måste man hjälpa de stackars journalisterna hela vägen. Alltså paragraf och stycke samt lämpliga url-länkar.

    :-)

    SvaraRadera
  5. Bland annat Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna och COM(2010)573.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.