2012-08-25

En hälsning från skogen

Frihetsfrontens sommarseminarium rullar på ute på Barnens Ö. Exotiskt.

I går talade Hanif Bali (m) om en no-nonsense-approach till integrationspolitik. Sedan berättade Dr. Lakomaa om den svenska vapenlagstiftningen, som verkar gå ut på att "lösa" icke-existerande problem med lagliga vapen samtidigt som problemen finns på helt annat håll.

I dag har Maria Eriksson talat om den huvudlösa el-politiken. Man avreglerade, staten såg till att driva upp priserna och sedan skyllde man allt på marknaden. Därefter professor Ingemar Nordin, som granskade "den gröna ideologins" mörkare sidor.

Nu pågår lunchkoma, sedan kommer Svenska Dagbladets Alen Musaefendic att tala om kampen mellan stat och marknad under finanskrisen. Efter det avslutas dagen med Pieter Cleppe från Open Europe, som skall diskutera euro-krisen och hur den används för att centralisera makt i EU. Och i morgon kommer Fredrik Segerfeldt att tala fri rörlighet.

Om kvällarna pågår spontana aktiviteter. Fast ungdomen är så ordentlig nu för tiden. Sent i går kväll kom jag på fyra personer i 20-årsåldern med att sitta i en soffa i ett hörn och diskutera Kant. Gulligt, på något sätt. Som tur är finns här även ett gäng åldrade proffs, som kan se till att vi inte behöver bära tillbaka annat än tomburkar till människobyn. ;-)

Alla hälsar, typ.

5 kommentarer:

 1. dag har Maria Eriksson talat om den huvudlösa el-politiken. Man avreglerade, staten såg till att driva upp priserna och sedan skyllde man allt på marknaden.
  --------------------------------

  Vad kan resultatet annat bli om högern ökar symbiosen mellan staten och marknaden och kallar det valfrihet genom att ersätta socialism med korporativism?

  Angrip den styrande högern som inte tror på sin egen vision och kräv att dom genomför den så att den får visa sin överlägsenhet på alla plan eller kräv att dom låter någon andra utöva makten.

  SvaraRadera
 2. släng ut månglarna ur templet!

  SvaraRadera
 3. För mig räcker det med att högern är beredda att låta fri markandsekonomi visa sin överlägsenhet i skapande av frihet och välstånd och att högerns främsta frihetsriddare inte sover sig igenom en total korporativisering av Sverige.


  SvaraRadera
 4. Ja, tillämpningen av vapenlagstiftningen har spårat ur på vissa håll i landet. T.ex Göteborgsmyndigheten har, med liv och lust, gått in för att avväpna så många skötsamma sportskyttar som möjligt. Man vill väl signalera handlingskraft och brottsprevention i framkant men buset påverkas förstås inte av detta. På den kriminella planhalvan är det business as usual.

  /Johan

  SvaraRadera
 5. Lysande sågning av EU:

  "The EU is an unworkable political solution to a psychological need, France's great power complex."

  http://www.project-syndicate.org/blog/a-clinical-diagnosis-of-the-european-tragedy-by-christopher-t--mahoney

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.