2012-08-27

Fest hos Hemliga Polisen

Säkerhetspolisen, Säpo, har haft fest. För miljonbelopp, vilket tycks vara praxis bland myndigheter nu för tiden.

Som tema hade man valt James Bond. Vilket säger en del om den svenska hemliga polisens töntiga självbild.

Vi väntar med spänning på nästa års peresonalfest. En maskerad kanske? Så att de kan spara pengar genom att använda myndighetens egna lösskägg.

Men, allvarligt talat. Svenska folket tvingas betala skatt. Den som inte gör det kan få sina tillgångar och sin egendom beslagtagna. Människor sätts till och med i fängelse för att de försöker behålla sina egna pengar.

Så man skall vara försiktig med skattepengar.

Jobbar man för staten - då får man nog finna sig i att det blir en jultallrik, en ölpump och inspelad dansbandsmusik någon gång i december. Och inget mer. Man får helt enkelt inte supa och festa upp medborgarnas surt förvärvade pengar.

38 kommentarer:

 1. Gillar följande
  https://plus.google.com/u/0/110979618766827447332/posts/Gg8tJo7rRK7

  SvaraRadera
 2. Tur att det inte är sossarna som regerar för då hade detta och andra liknande episoder varit uttryck för det korrumperade socialistiska systemet.

  Nu beror det bara på tjänstemännens ondska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tillskriver som vanligt andra dina egna åsikter.

   Tjänstemän är sällan eller aldrig "korrupta" i den bemärkelsen. Problemet är helt enkelt att tjänstemannens yttersta chef är just den byråkrati han arbetar i och hans kollegor som verkar i den.

   I syvende och sist är tjänstemannen en anställd helt utan ansvarig chef och det innebär att han missköter sitt jobb helt enkelt för att det inte ställs några krav.

   I en diktatur vet man vem man kan skylla på när en despot ger order om att gasa en by i ett träsk någonstans. I en byråkrati utförsäkrar man gladeligen cancersjuka för att regelverket kräver det.

   Ju större en byråkrati tillåts bli desto mer blir själva byråkratin ett självuppfyllande ändamål. Med slutresultatet att man i Sverige om man vill anställa en polis kommer att sluta upp med två syfteslösa chefer på köpet, vars kompetens kan ifrågasättas och vars motivering oftare än ej är politisk.

   Man plundrar helt enkelt skattebetalare på groteska summor till ingen nytta utan att kunna ge skattebetalarna de tjänster i utbyte som de har betalat för.

   Byråkrati och tjänstemän skall hållas synnerligen hårt. Oavsett om det är i borgerlig eller socialdemokratisk regi. Och detta visste även statschefer om innan 1974 när man avskaffade tjänstemannaansvaret.

   Din ironi är inte bara bristfälligt träffsäker - den är rent ut sagt sorglig.

   Radera
  2. Min ironi är exakt och pekar på det hycklande om var högern lägger ansvar för korruption beroende på om dom själva är politiskt ansvariga för den eller inte.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Var är instansen som undersöker och dömer dylika brott? Åh, den finns inte...

  SvaraRadera
 4. Jo den finns.Just nu heter den "högerregeringen".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke var hittar du "högerregeringen"? Sveriges nuvarande regering kan närmast kallas sosselight-mitt-i-mitten.

   Radera
  2. Vi har en högerregering som driver traditionell högerpolitik.

   Radera
  3. Får nog hålla med Micke här, visst är det sossepolitik, men bara för att sossarna blivit mer och mer höger de sista 20 åren.

   Radera
  4. Under de senaste två valen har socialdemokraternas budgetfördelning och moderaternas skiljt sig åt med hela 0,05%. I övrigt har den varit identisk.

   Detta är på grund av att sossarna har gått åt höger, borgarna åt vänster...och nu slåss man med näbb och klo om mittenplatsen.

   Det du kallar "högerpolitik" är lika mycket socialdemokratisk sådan, oavsett vad den kortvariga valretoriken försöker spinna det som nu för tiden.

   Du får nog vänja dig vid att de "sossar" du tänker på dog ut när Ingvar Carlsson lämnade rodret vidare.

   Radera
  5. Jadu. "vänstern" lägger ett förslag om att företagen ska slippa betala för 2:a sjukveckan men "högern" är tveksamma ;)

   Har inte sett något förslag från "vänstern" om att slopa utförda skattesäkningar, utan snarare kritik för att inte även pensionärerna får sänkt skatt

   Radera
  6. Det du kallar "högerpolitik" är lika mycket socialdemokratisk sådan, oavsett vad den kortvariga valretoriken försöker spinna det som nu för tiden.
   ----------------------------------


   Högerpolitik är idag samma sak som att sträva mot korporativism (har alltså inget med frihet att göra)medan vänsterpolitik fortfarande har sitt ankare i att vi själva förvaltar våra skattepengar istället för att skedmata företag med dom.

   Radera
  7. "Högerpolitik är idag samma sak som att sträva mot korporativism..."

   "...medan vänsterpolitik fortfarande har sitt ankare i att vi själva förvaltar våra skattepengar..."

   Läs igenom det du skrivit en gång till, och betänk att både inom traditionell vänster och inom nutida höger ÄR staten = företagen.

   Korporatism i en högerregim är vad som händer när högern smyger in det klassiska statliga monopolet från vänstern bakvägen.

   Efter det kan man förvisso inte kalla regimen för "höger" längre, enligt den klassiska definitionen.

   Tittar man på vänstern kan man konstatera att det inte direkt matades med sked utan snarare med skopa när ett statligt företag gick på knäna på grund av usel skötsel.
   Subventioner där man kastar folkets skattepengar på dåliga affärer hör traditionellt och har alltid traditionellt hört vänstern till.

   När du säger att vi skall förvalta vårt eget kapital håller jag fullständigt med. Problemet är att den tanken tillhör högern, och partier av den inriktningen har inte existerat i Sverige sedan Bohman gick i graven.

   Radera
 5. Arg libertarian27 augusti, 2012 16:51

  Själv så tycker jag dom inte ska göra ett jävla skit med våra pengar dom omoraliska svinen. Fan va arg man blir på det hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Svin?"

   Ja, SÄPO täcks inte in av ramsan "polis, polis, potatisgris". De är mer sunkiga än så...

   Radera

  2. Är det Piratpartiets officiella linje att polisen är svin?

   Radera
 6. apa tycka, apa skriva27 augusti, 2012 17:34

  Man kan ju tycka att SÄPO om några borde klara att hålla sådant här hemligt. Kalla det "metodutveckling" eller något.

  SvaraRadera
 7. Jag har alltid varit för att betala skatt, ty med skatt köper man civilisation och aldrig varit speciellt upprörd över att det är "mina pengar" (det är lite sandlådementalitet över "min brandbil") och tvärtom alltid önskat att någon kan fixa min sjukvård och polis så jag slipper och kan ägna mig åt det jag är bra på istället för att ägna all min tid åt att placera sjukaktier eller vafan nu skattemotståndarna vill (något jag garanterat kommer vara dålig på också).

  Däremot har slöseriet alltid, alltid retat gallfeber på mig. Oavsett regering och myndighet och whatever. Inte bara festande eller mygel som det mesta handlar om nu. Utan grav inkompetens som heller inte tas tag i - sparka folk när de gör fel. Ställ för helvete krav! (Det har sossarna varit sämst på pga att facket inte gillar att man ställer krav. Eller nåt). Sluta slösa. Ge mig det jag betalar för så betalar jag gärna ännu MER (fast i så fall skulle det ju inte behövas).

  Skatt är bra. Använd effektivt. Men - är det som alla andra ideologiska idéer bara ljummen luft och önskedrömmar? Kanske det. :) Men vi kan ju börja med att ställa kraven i alla fall och se vart det leder. Sen kan vi börja ställa lite krav på de som ska leverera våra tjänster priavt istället också så konkurrensen faktiskt kan få funka och leverera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bara inkompetens, det finns lagar som leder till idioti också. Lagen om upphandling tvingar staten/landsting/kommun att välja den billigaste leverantören. Så då får man dom som är så klantiga att dom räknar fel. Sen konkar dom eller kan inte leverera det dom ska. Ofta blir det svindyrt att städa upp.

   Radera
  2. Det är inte bara sossarna som är usla på att ställa krav - vare sig sossarna eller nuvarande "höger" har kompetensen att veta vilka krav som skall ställas, hur, eller på vilket sätt.

   Och från båda sidor beror det på att de som fattar besluten försöker ersätta bristen på kompetens med ideologi och elfenbenstornsfantasier.

   Radera
  3. john-magic: Njae, det finns faktiskt inte alls regler i upphandlingslagstiftningen som tvingar upphandlande myndigheter/enheter att köpa det billigaste. Det finns alltid möjligheten att använda utvärderingsgrunden där det anbud vinner som är det "ekonomiskt mest fördelaktiga" - man kan då låta en hel mängd andra faktorer vara styrande för vilket anbud som ska vinna, priset behöver man inte ens titta på. Med andra ord: du kan upphandla den absolut dyraste leverantören om du valt att utvärdera andra faktorer än priset, eller valt att tillmäta priset en relativt låg betydelse till förmån för andra faktorer.

   Däremot är många upphandlande myndigheter/enheter förbannat dåliga på kravställning och/eller att följa lagen och/eller har dåligt affärssinne - därmed blir upphandlingarna inte speciellt imponerande heller.

   Radera
 8. Nästa är enligt nyheterna idag att Sveriges television tänker sätta sprätt på fyra miljoner av licenspengarna på rn personalfest. Känns väldigt meningsfullt att betala TV licensen...

  SvaraRadera
 9. Amerikanska polisen har en bra idé för hur man finansierar personalaktiviteter utan skatter. Egendom använd för brott kan beslagtas och säljas. Typ ett hus som någon odlat några marijanaplantor i, eller en lastbil i vilken det fanns lönnfack i vilken någon skulle kunna smuggla knark. Om du anser dig oskyldig, inget problem, det är bara stämma staten för att få tillbaka din egendom...

  SvaraRadera
 10. Jag tycker hela den där diskussionen är rätt så uppfuckad. Det är nämligen betydligt billigare att ge personal den här typen av förmåner, än att muta dem med högre löner.

  Ur arbetsgivarsynpunkt är det alltså rätt bra att ha en dyr fest om det håller personalen nöjd.

  Givetvis ska tillämpliga lagar och skatteregler följas, men i övrigt är det faktiskt ledningen som disponerar budgeten och den förväntas göra det professionellt. Utifall det inte är så, blir det en fråga för revisorerna. Det är ändå lite märkligt att Riksrevisionen kommit undan så lätt även den här gången.

  Folket och dess företrädare ska besluta om uppdrag och anslag, men inte om genomförandet. Och litar man inte på ledningen så får man hitta en ny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbade för många år sedan inom hemtjänsten. Vi fick en burk pepparkakor i fikarummet till jul. Det där med att hålla personalen nöjd verkar bara prioriteras hos politiker, kanske för att de anställda inte ska skvallra för allmänheten om hur onödigt deras "verk" är eller hur inkompetenta cheferna är...

   Men vad vet jag...

   Radera
 11. Smapengar.

  Kolla pa arealbidrag, skogsbidrag, gardsbidrag, hogkostnadsskydd for mediciner mm. sa hittar ni de stora posterna i stadsfinanserna.

  Det finns lander med ordnad sjukvard, polis, etc och en skattesats langt under 20%. (Ex: sydkorea, hong kong, taiwan, macao, ...)

  SvaraRadera
 12. Sverige , en ledande tekniknation(?)
  Här kommer ett uppkast:
  Kan nägon fixa till en Micke-block liknande Addblock
  som Firefox erbjuder.
  En som aldrig frågat förr

  SvaraRadera
  Svar

  1. Se där.Idag överträffar du dig själv i debil enfaldighet genom att hävda att ditt spammande är en nyhet.

   Som vanligt har ditt spammade inte något att göra med ämnet utan har stalking som enda syfte och som vanligt signerar du inye din skit därför att du ju är ett ryggradslöst äckel.

   Radera
  2. Men du går ju igång på full växel direkt och hugger på alla beten han slänger framför dig.
   Skyll dig själv!

   Det är bara roligt att retas med dem som tar åt sig hela tiden...

   Radera

  3. Tack för att du konfirmerar min uppfattning om aset!
   Det är inte alla som vågar identifiera ett svin som ett svin av rädsla att sliten som svinet bökar i ska sprätta åt alla håll men du tycks inte oroa dig.Bra.

   Radera
  4. Micke: Inte för att jag personligen bryr mig ett dyft om vem du är, men på vilket sätt tycker du att du själv signerar det du skriver? På vilket sätt är du mindre anonym än "anonym" här ovan? Ett förnamn säger ju inte sådär skitmycket om vem du är...

   Radera
  5. men på vilket sätt tycker du att du själv signerar det du skriver?
   --------------------------------

   Genom att signera mina inlägg.

   På vilket sätt är du mindre anonym än "anonym" här ovan?
   -------------------------------------

   Därför att jag konsekvent använder en signatur vilket skiljer mig från skithögar som konsekvent byter signatur när dom spammar bloggar med skit.


   Ett förnamn säger ju inte sådär skitmycket om vem du är...
   ---------------------
   Men en förkortning gör det?

   Radera
  6. Att du väljer att signera med samma namn innebär de facto endast en marginell skillnad, du är något lättare att urskilja än de som väljer signaturen "anonym". Från din signatur kan man hitta en blogg med musikvideos utan någon som helst ledtråd om dig som person. Det hela gör dig till ett, i det närmaste, lika stort "ryggradslöst äckel" (som du så färgstarkt beskrev det) som anonym här ovan.

   Nej, en förkortning säger inte överhuvudtaget mer än vad ditt val av signatur gör. Skillnaden mellan oss är dock att jag inte anser eller påstår motsatsen.

   Radera
  7. Jag har inte heller påstått eller bett om att någon ska använda sitt riktiga namn.
   Jag har bett om att någon ska använda den signatur denne normalt använder och stå för sitt skitspammande.


   Dessutom anser jag att man för alla andras skull BÖR använda en signatur konsekvent och inte signera sina inlägg helt anonymt eftersom det gör att det är omöjligt att skilja skribenter åt.

   Varför det skulle vara så förbannat kontroversiellt har jag och sannolikt många andra svårt att se.

   Radera
 13. Högerregeringar och vänsterregeringar är samma slags maktkonstellationer, det borde alla kloka i det här forumet insett vid det här laget. Det är bara samma skit som eventuellt byter namn vart fjärde år. Det är samma i Sverige som i USA och övriga världen. I USA är det till och med så enkelt att om inte plan A med GOP funkar så finns alltid plan B med Dems att förlita sig på.

  Nån som känner för att idissla?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara instämma i din analys.

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.