2012-11-28

FRA-demonen


Suck..!

Så har då de sista löftena från FRA-striden 2008 gått i papperskorgen. FRA-shoppen är öppen igen. Sveket är totalt. Det är så att jag inte ens orkar bli arg. Bara uppgiven och ledsen.

Regeringens ord är inget värt. Inget. Och sossarna har bekräftat bilden av sig själva som den värsta sortens opportunister. Det är pinsamt och skamfullt.

Riksdagen har nu beslutat att även ge Säpo och polisen tillgång till FRA:s spaning.

Journalistförbundet, Internationella juristkommissionen, Tidningsutgivarna, Datainspektionen, Justitiekanslern samt universiteten i Lund och Uppsala har onda aningar och framför allvarlig kritik. Men regeringen och sossarna bryr sig inte. Detta har nämligen inget med fakta att göra. Det vi ser är rent maktspråk.

Statens inspektion för försvarsunderrättelseverksamheten (Siun) och Datainspektionen har framfört kritik mot hur FRA sköter sitt uppdrag i dag. Men istället för att stanna upp och tänka efter marscherar batong- och betongpartierna vidare.

Vad gäller en parlamentariska tillsynen utövas den bara av ledamöter från partier som är positiva till FRA. Ingen som är disponerad för kritiskt tänkande släpps över tröskeln.

Allt mynnar ut i att regeringen och sossarna offrar svenska folkets rätt till privatliv. Nu utökas den automatiserade massövervakningen av innehållet i svenska folkets telekommunikationer. Detta är en kränkning av Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna. Vilket den härskande klassen skiter högaktningsfullt i.

Dessutom är det ytterst tveksamt om skrivbordspoliser bakom dataskärmar och datamining är bättre eller mer effektivt än gammaldags, hederligt polisarbete.

AB» IDG»

15 kommentarer:

 1. Skatt är Stöld28 november, 2012 23:01

  Som väntat, så länge folk röstar på skit så kommer de få skit.

  Genom att ha en 4%-spärr och två block med lite olika flavour (men som i praktiken vill samma sak) så kan man hålla befolkningen i schack. Folk vill inte "kasta bort sin röst" och de hejar på det lag som är minst ont (ur deras egna perspektiv). Ett smart upplägg som säkrar makten och härligheten i evighet.

  Amen

  SvaraRadera
 2. Det är absurt så det smäller om det. Ändamålsglidning som vanligt. Likadant med Sthlms kära trängselskatt. De kamerorna skulle minsann endast användas till att registrera in och utträde av ett fordon i syfte att kunna fakturera trängselskatten (och eventuellt en påminnelseavgift på skäliga 500kr). Så förra året så begärde polisen ut en bild från en utav kamerorna för att få fast en jagad brottsling. Ändamålsglidning skriker svenska juristförbundet med all rätt. Men givetvis händer inte mycket. Sådana här system är till för att missbrukas.

  SvaraRadera
 3. Praktiskt för skrivbordsgendarmerna. De slipper gå ut och frysa och blöta ned sig, i regn och snöblasket, befatta sig med den faktiska brottsligheten. Nu fattas bara en fjärrstyrd Robocop-drönare som kan skickas ut på uppdrag för att skippa rättvisa.

  SvaraRadera
 4. Reinfeldt är ett monster. En maktgalen narcissistisk
  psykopat som reagerar med reptilhjärnan när han utmanas eller kritiseras.

  Toppstyrningen inom M är idag tio gånger värre än under Bildt och bunkergänget. Tig och lyd så får du en raketkarriär, våga säg ett enda knyst av kritik och du är för evigt utfrusen som illojal. Men Reinfeldt kan bara ana hur hatad han är av sina egna. Han fattar inte att han själv har skapat en sjuk organisationskultur som styrs av rädsla och fruktan. (Glöm inte att Stalin blev mördad av sina egna närmaste män eftersom de alla visste att den paranoida Stalin förr eller senare skulle misstänka att deras lojalitet inte var äkta och att de skulle bli avrätttade.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Skottet kom inifrån" var det någon som sa...

   Reinfeldt är Bilderberg-gruppens lydiga nickedocka. Hur kommer det sig att blivande presidenter och statsministrar ofta ses på bilderberg-mötena åren/året innan de "blir valda"?

   Allt är ruttet, ända ner under plankorna. Låt oss bränna ner korthuset vi lever i och bygga nåt nytt med en stadig grund av frihetliga ideal.

   Radera
 5. Vad säger då SVT-morgonTV
  Jo vi är dåliga på att återvinna mjölkkartonger.
  Har Hax några råd för att lösa detta problem.
  Problem som problem eller hur
  /Försök till ironi, synd att Falstaff Fakir är död,
  tänk vad han kunde ha skrivit om mjölkkartongerna/

  SvaraRadera
 6. Suck^100 :(
  / Fredrik

  SvaraRadera
 7. Ja, tydligare än så här kan överhetens förakt för packet och i viss mån demokratins principregler inte uttryckas.

  SvaraRadera
 8. Nu väntar jag på att tullen ska få info från FRA..
  En fördel kanske är att missbruk och skandaler nu antagligen kommer uppdags lättare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. missbruk och skandaler
   Tvärtom, nu kan de totalt mörkas enär överhögheten har försprång betr information.
   Som CHEFEN säger: Bäst att debatten lägger sig.
   Nån som minns, vad sa han om FRA egentligen

   Radera
 9. Men om vi försöker se de goda nyheterna så har Emils Kakelaffär i Finspång inte tillstånd att använda FRAs insamlade data.
  Än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men skatteverket vet nog allt om Emils Kakel.
   Man måste ju göra rätt för sig, med eller utan FRA

   Radera
 10. Fan vilket gäng losers som skrivit här ovan! För att inte tala om bloggägaren...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.