2012-11-29

Sverigedemokraterna och media

Nybloggat på Nyheter24:

Sverigedemokraterna och media »

En text om att det inte alls är konstigt att (sd) går som tåget i opinionen samtidigt som skandalerna kring partiet duggar tätt. Och vad alternativet kan vara.

14 kommentarer:

 1. SD visar att deras företrädare är lika oss, vi vanliga medborgare. Alltså känner vi oss hemma.

  SvaraRadera
 2. Anonym har så klart rätt, om han med "vi vanliga medborgare" syftar på en ganska liten del av de svenska medborgarna. Det finns personer som vill ha mer järnrör i politiken.

  Vi andra "vanliga" medborgare har dock helt en helt annan åsikt. Jag är innerligt trött på att vissa grupper tar sig rätten att tala för "den tysta massan". SD gör det definitivt inte, de talar för en minioritet. KDs verklighetens folk är också en liten minioritet. Det samma gäller de flesta grupper.

  Säg gärna er åsikt, men försök inte göra den till något allmängiltigt. Ni talar inte för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag tror att Anonym menar - och där det tyvärr finns en poäng - är att många människor kan identifiera sig med (sd). De super bort sig. De är obekväma i de fina salongerna. De har svårt med allt för abstrakta resonemang. De tycker att resten av politiken är ett träsk. Och detta förstärks bara ju mer uppmärksamhet det får...

   Radera
 3. SD växer och kommer att fortsätta växa, eftersom problemen med invandringen växer.

  Fler och fler människor inser det ohållbara med den riktning Sverige tagit.

  Vore det inte för massmedias obönhörliga skrämselkampanj mot SD hade dom varit ännu större.


  SvaraRadera
 4. Glädjande dock att Piratpartiet går framåt i DN/Ipsos till 1,1%, en statistiskt säkerställd ökning tydligen.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att SD kommer att få 70-80 procent (kanske 99)av alla röster och att alla invandrare kommer att skickas tilbaka till Somaliland eller sättas i arbetsläger.

  Den senaste tidens händelser kan inte få några andra konsekvenser.

  Det fattar alla utom singulariteten pk.

  SvaraRadera
 6. För att vara högutbildade människor är det märkligt stora briser i ert resonemang.
  Sverige har idag en unikt stor invandring sett ur ett europeiskt perspektiv i antal/capita. Denna massinvandring har fått stora negativa följder för ekonomi, skola, vård, rättsväsende (en skenande kriminalitet). Att i detta läge öka ytterligare med mottagandet av låg-och outbildade människor från Nordafrika och Mellanöstern har fått hela välfärdssystemet att knaka i fogarna. Att slå sig för bröstet för att man haar en hög kvantitet i mattagandet medan kvalitén suger är inget bra resultat. Så långt förstår även de som inte klarar "abstrakta resonemang"
  En anpassning av nivåerna till europeiskt genomsnitt skulle enligt Riksdagens ekonomer spara 120 miljarder på bara några få år. Det är mycket pengar i tider av nedskärningar.
  Så försök att lyft blicken lite från alla floskler om "människors lika värde" eller "främslingsfientlighet". Det handlar om helt andra saker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt i att kriminaliteten har ökat men den har knappast skenat iväg. Eller måste man använda sd-logik när man läser brottsstatistiken?

   120 miljarder på några år? Skulle verkligen vilja se en källa på det. Då var femte företag som startas är av en invandrare så tvivlar jag på att dom kostar oss speciellt mycket. Och efter att våra gäster betalat moms och bevisligen bidragit till ökad export (1) så skulle jag påstå att vi snarare går plus på våran invandring.   http://www.google.se/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDYQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww2.ne.su.se%2Fed%2Fpdf%2F37-7-ah.pdf&ei=p-K8ULi2LKal0AWrtoDwDg&usg=AFQjCNH8YakGlWNFSH2xoLUeZUMMBcDQLA&sig2=sVWJShJhYSeWH6zQBU9jFA

   Radera
  2. https://sverigedemokraterna.se/2012/09/27/stora-besparingar-till-foljd-av-minskad-invandring/

   Radera
  3. Blev givetvis chockad när jag efter några sekunders googlande såg att analysen har blivit sågad av riktiga ekonomer.

   http://www.svtplay.se/klipp/319738?type=embed

   Men om man kan spara några kronor på att införa rasism i landet så ska man självklart göra det! Eller hur?

   Radera
 7. Om SD

  http://experimentlandet.blogg.se/2012/november/sverigedemokraterna-har-blivit-rumsrena.html

  SvaraRadera
 8. Så försök att lyft blicken lite från alla floskler om "människors lika värde" eller "främslingsfientlighet". Det handlar om helt andra saker.
  ---------------------------------------------

  Nja nazism handlar aldrig om något annat än nazism och det är därför den ena järnrörsmannen åkt till Budapest för att lära av dom dom direkta arvtagarna till Pilkorsarna och skattebetalarena får stå för kostanderna.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.