2012-12-26

Återuppstånden

På banan igen.

Efter att ha ägnat fredagen den 21 december åt att håna den Yttersta Dagen på olika sätt – fick jag ägna slutet av nämnda dag och julhelgen på sjukan. Hjärtinfarkt.

Ironin...

Men nu lever vi i de bästa av tider – så jag är utskriven och på benen igen, rent oförskämt pigg. Läkekonsten går verkligen framåt.

Nu skall jag krama ur det mesta ur jullovet, komma ikapp nyhetsflödet och inom kort ha igång mitt bloggflöde igen.

Trust the Force!

21 kommentarer:

 1. storsmörsmugglaren26 december, 2012 17:24

  Ojoj! Du får inte försvinna från oss Henrik. Ta väl hand om dig och God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Å fy fasen, därför det varit ovanligt tyst här ifrån. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att du blir fullt återställd. Dina insatser är fantastiska och vi är många som uppskattar din vassa penna. Din blogg är en av de viktigaste i Europa just nu. (Kanske dags att fundera lite på rökvanor, alkohol, vikt, stress och fabrikstillverkad skräpmat.)

  SvaraRadera
 4. Låter allvarligt. Dom skrev väl ut nitroglycerintabletter åt dig.

  SvaraRadera
 5. Jävlar. Hade vart förbannat trist om du gick och dog bara sådär. Glad att du mår bättre!

  SvaraRadera
 6. Satan! Krya på dig och ta't lugnt - det är mycket få saker som är värt att gå hädan åt...

  SvaraRadera
 7. Så det är det som krävs för att få tyst på dig, hmm..
  Skämt och sido. Krya på dig.

  SvaraRadera
 8. Jävlar, krya på dig, det är absolut inte dags än!

  SvaraRadera
 9. Som de andra redan har skrivit, krya på dig och ta det lugnt så du blir helt återställd.

  SvaraRadera
 10. Låter dramatiskt, hoppas du blir återställd.

  SvaraRadera
 11. Vi klarade oss alltså med blotta förskräckelsen. Du betyder alldeles för mycket för utvecklingen för att få försvinna. Du sitter i händelsernas centrum för hur informationsåldern utvecklas, och din sökarlampa och informationsspridning har större betydelse än du anar.

  Allvarligt, bort med transfetter/härdat fett och socker (snabba kolhydrater), in med omega3-rik mat; det senare specifikt EPA och DHA, dvs marint Omega3, från (fet) fisk (undvik dock sådan från Fukushima med omnejd...). En hel del tyder på att det är viktigare än motion för att undvika hjärtproblem och stroke. Fisk varje dag är en enkel tumregel.

  Rökn... vet du redan.

  Om det föreslås kolesterolsänkande medel så bygger de på en del tveksamma antaganden, använd bara sådana där man påvisat direkt länk till förbättrimg av problemen och inte bara kolesterolsänkning, statiner verkar ha korrekt funktion.

  Sköt om dig. Och jag menar faktiskt just det. Men glöm inte att ha roligt också.

  Och vi uppskattar verkligen ditt arbete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fel. Statiners effekt är tveksam och det finns allvarliga biverkningar. Tyvärr har läkemedelsindustrin lyckats bluffa bort dessa risker med riggade studier och mutade läkemedelsmyndigheter. För mer info, googla på: Statins Big Pharma

   Radera
  2. "Do You Really Need That Statin? This Expert Says No"
   http://www.huffingtonpost.com/martha-rosenberg/statins_b_1818370.html

   Radera
 12. Ujujuj, krya på dig, människosläktet behöver dig ... och ja, det där med vanor och ovanor behöver jag nog knappast påtala. Insikten om fördelarna med det egna välbefinnandet kommer till oss alla, smygande, förr eller senare. Det var roligare förr, kan jag säga.

  SvaraRadera
 13. Vilken tur att Du klarade Dig. Var försiktig och ta det lugnt.


  SvaraRadera
 14. Tur att du klarade dig, har läst den här bloggen till och från sedan jag smet ned i datasalen på håltimmarna på gymnasiet för vad som närmar sig tio år sedan och måste säga att jag precis som de flesta här uppskattar ditt arbete.

  Snodde faktiskt, med källhänvisning till "den svenska liberalismens L'enfant terrible", någon form av definition av "morallagstiftning" från just den här bloggen bara för någon månad sedan när jag behövde en för ett ganska omfattande bok/rapport/artikelserieprojekt jag pysslar med.

  Anyway, jag har lite hjärtproblem i släkten och även om det enligt uppgift bara behövs gå tillbaka till gammelfarfar för att hitta en ännu värre skitstövel så var min farfar en hård jävel som åtminstone i sin krafts dagar både var bestämd, trångsynt och ska ha haft en hel del personlighetsdrag gemensamma med en rätt arg och rejält bakfull brunbjörn av större mått. Tror han till slut åkte dit på tredje hjärtsmällen så se till att lugna ned dig lite med arbetstakt och ta någon promenad extra nästa år.

  "Lite pappa kom hem" över det där, bättre med sakta och säkert än snabbt och riskfyllt när man är på halt väglag.

  I all välmening vill

  SvaraRadera
 15. Tack för all omtanke och alla tecken på uppskattning.

  Ja, jag skall skärpa mig. ;-)

  Nu skall jag börja med att använda resten av jullovet till långa promenader i ett regnigt Belgien. (Strandpromenaden i Oostende på vintern är en riktigt trevlig upplevelse. Fast just det får jag nog passa in på någon dag med uppehållsväder.)

  SvaraRadera
 16. Sköt om dig, bra opposition är en bristvara.

  SvaraRadera
 17. Detta var det hemskaste inlägget i din blogg ja läst på länge! Dö för fan inte!

  SvaraRadera
 18. Sköt om dig! Nog är attityder, samspelet mellan kropp och själ som är bland det viktigaste. Men man har också kommit långt med forskning kring kosttillskott.En gång i tiden langade jag selen med E-vitamin till min hjärtsjuka pappa, när det inte var tillåtet att sälja i Finland än. :)
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/pharma-nord/pressrelease/view/presskonferens-kisel-10-studien-starkare-hjaertan-och-mindre-risk-att-doe-med-ny-behandling-775532

  SvaraRadera
 19. För helvete... fattar du hur mycket du betyder för många människor? Vi känner inte varandra och har aldrig träffats men jag har tänkt på din hälsa länge. Inte sen du skrev krönikor i FNA kanske, men nästan.

  Ät som man ska och vardagsmotionera, du behövs! För tusan!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.