2013-01-10

Ett meddelande till Annie Lööf

1) Coola ner. Detta är programkommitténs förslag. Du har ingen anledning att kommentera det innan stämman. Ingen!

2) Låt stämman bestämma. Allt man vill kommer inte att ske. Men en del. Det är en bra början. Blicka framåt.

3) Flanken är nu markerad och mitten av debatten är redan flyttad.

4) Släpp det ansträngda FRA-leendet. Du är chef för Centern nu. Ta en dag i taget.

5) Bygg förtroende. Bestäm spelreglerna själv. Var en Människa.

Uppdatering: Läs Lena Mellin i Aftonbladet....

28 kommentarer:

 1. Annie Lööf vill inte kalla sig nyliberal. Det vill väl knappt någon för övrigt.

  Vi som har varit med ett tag vet att det var likadant från -68 och framåt med kommunister. De kunde vara med i ett kommunistiskt parti, men när man frågade om de var kommunister fick man de mest konstiga undvikande svar.

  Nyliberalismen är vår tids kommunism. Lika hatad av vanliga hederliga människor och av lika goda skäl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, moraliskt vilsegångna ynkryggar vågar inte det. De behöver nån som säger: - "Det här tar vi hand om åt dig om vi bara får tillräckligt mycket av dina pengar".

   Radera
 2. Så dina rötter finns fortfarande kvar i det gamla bondepartiet -- trots dina nya rötter i PP i Brüssel?

  Och tänka sig att jag faktiskt seriöst övervägde att liera mig med den senaste "Jo Hon Sa Så"-kramaren Alexander Bard. Otroligt...

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16045549.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del får centern göra vad de vill. Jag röstade på dem en gång (2006) - och fick FRA. Det räcker.

   Därmed inte annat sagt än att jag tänker uppmuntra dem - och alla andra som kan eller vill - att lyfta liberala frågor.

   Radera
 3. Mats J har rätt. Nyliberalism har samma religösa grundfundament som kommunism.

  Svenskt näringsliv implementerade religionen hos centern för att använda partiet som farkost för sina intressen (i synnerhet i den kamp som ledde fram till att Kejsar Reinfeld fick sin post)och tvingade samtidigt bort den väljarbas partiet hade.

  IDAG....har Reinfeld , Borg och Svenskt näringsliv helt övergett religionen och blivit korporativistiska pragmatiker.

  Ungefär som kommunister tidigare blev sossar när det började lukta FAKTISK makt.


  SvaraRadera
 4. Micke, Mats,
  Med den skillnaden att hela vårt demokratiska system och de mänskliga rättigheterna vilar på den grund ni kallar för "nyliberalism". Den magnituden hade aldrig kommunismen, då det var en förtryckarideologi i alla väsentliga drag.

  Sen vet jag att alla verkar ha sin egen version av "nyliberalismen", så vete katten vad det betyder för er.

  I det stora hela handlar det om fria marknader, öppna gränser, och stärkt personlig integritet, mera makt åt medborgaren och mindre makt åt politiker och byråkrater.

  Och visst finns det folk som inte gillar detta, absolut. Ofta tillhör de den där andra ideologin vi pratade om inledningsvis.

  SvaraRadera
  Svar

  1. I det stora hela handlar det alltid om att öppna vägen för kapitalet att köpa all faktisk makt och tron på att detta utgör den högsta friheten är en form av politisk autism som är likvärd den tro kommunister har på sin religion.

   Radera
  2. Sen vet jag att alla verkar ha sin egen version av "nyliberalismen", så vete katten vad det betyder för er.
   --------------------------------

   Nyliberalism är när det politiska systemet är uppbyggt kring möjligheten för kapitalet att köpa människor.

   Slaveri är ett annat ord. Skiljer sig med andra ord inte från det slaveri man inordnar sig under som kommunist på annat sätt än att man har en annan husse.

   Radera
  3. Så, förvärvsarbete är alltså slaveri?

   Det är ju en spännande insikt. Jag ser några ganska vesäntliga skillnader mellan en bommullsplockande slav på plantaget i "något-varmt-ställe" och en förvärvsarbetande maskinoperatör i tillverkningsindustrin.

   Men jag antar att en människa som inte lyder och lever under den planekonomiska järnhanden aldrig kan vara fri...

   Radera
  4. Mata inte suput-trollet Micke...

   Radera
 5. Med lite tur saknas bokstavskombinationerna F, C och K i Riksdagen efter nästa val.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast inte SD? Där ser man...

   /A

   Radera
  2. Nej. SD kommer antagligen att växa direkt proportionellt mot takten som de andra straffar ut sig i. Du har väl inte glömt bort att vi röstar om saken vart fjärde år? Demokrati kallas det visst.

   Radera
 6. @Attila: Huvudet på spiken. Klassisk liberalism eller nyliberalism som det så käck skall benämnas då det för de trögtänkta lätt för tankarna till det avskyvärda ordet ny-nazist, är kort och gott den kanon eller snarare mörsare som skjuter sönder hela det socialistiska, perverterade idébygget för varje dag som går numera.

  Socialister är ekonomiskt illiterata och politiskt paranoida eftersom de börjat inse felen med sin rövarideologi som inte har några betänkligheter att anamma nationalsocialistiska ekonomiska modeller som skyddar den Globala Ekonmiska Elitens intressen från den Fria Marknaden samtidigt som de strävar mot en Global Grön Fascistisk Världsordning med socialsitsika värderingar.

  Grönsocialisterna får styra världen med politiska beslut via alla FN-organ och Den Globala Makteliten styr sedeltryckeriet den dag BIS bestämmer sig för att avskaffa alla Centralbanker och istället införa en Global valuta.

  De får som dom vill till slut, socialisterna, men de måste kompromissa lite grann bara, dessa idealister och självuppoffrande altruister. Att hoppa isäng med det globala storkapitalet och miljöpartister gör dem inget så länge de bara får vara med och styra.

  SvaraRadera
  Svar


  1. Autism hos sektliberaler och kommunister är frånvaron av förmågan att se den helhet som utgörs av existensen av parallella maktcentra och tron på att upphöjandet av en maktsfär och undertryckandet av alla andra diton är frihet.

   Radera
  2. Parallella maktcentra?

   Annars är ju en av huvudidéerna hos nyliberaler att makten ska förflyttas från staten till regioner, och till den enskilde medborgaren.

   Apropå parallella maktcentra.

   *

   Som sagt, ordet "nyliberal" betyder nog något annat hos somliga. Du kanske blandar ihop med "konservativ"?

   Radera
  3. Micke lever för att trolla på bloggar. Sluta mata honom.

   Radera


  4. Du är ett anonymt signaturbytande svin som aldrig skrivit ett inlägg i sak eller klarat av att konsekvent stå för ditt pissande med signatur.

   Visa att du inte är en jävla lus du uppenbarligen älskar att vara och ANVÄND ALLTID din vanliga signtur du pissar på folk så att ALLA kan bedöma vem som är ett troll.

   Radera
  5. Annars är ju en av huvudidéerna hos nyliberaler att makten ska förflyttas från staten till regioner, och till den enskilde medborgaren.
   _____________________________________

   Huvudiden är att allt är till salu inklusive makt.

   Radera
  6. Micke: Dina efterblivna kommentarer är hejdlöst roliga att läsa. Speciellt de som handlar om signaturers pissande. Du stod typ för 50% av inläggen hos Hans Engnell, (där du kallar olika personer för fyllon) det märkte jag när jag till slut tog mig dit.

   Du är lyteskomik upphöjd till konst.

   Skriv mer!

   Radera

  7. Beror på att den person som konstant byter signatur och trollar anonymt och under ständigt nya signaturer på Egnells blogg och här och bl.a annat ägnar sig åt att kalla Egnells fru för kineshora ÄR ett fyllo men det kan ju inte du veta för du är en fjant som inte kan hantera att jag inte delar dom åsikter som du tror att man MÅSTE uttrycka här och hos Egnell. Du får skylla dig själv om jag trodde att du var samma idiot som trollar hos Egnell. Du bad om det.

   Radera
  8. Hej Micke
   -Huvudidén hos nyliberalismen är INTE att "allt är till salu inklusive makt". Det är för övrigt en väldigt förenklad slutsats, oavsett vad du nu menar.

   Du har fel. Och det borde ringa varningsklockor när folk påpekar detta, vg ta dig till närmsta bibliotek och förkovra dig. Be personalen om böcker som berör den klassiska liberalismen, du kan börja med Mill & Bastiat. Lättläst och intressant. Lycka till.

   Radera
  9. Med premenstruella kvinnor och Micke kan man inte diskutera...

   Radera
 7. Centerns golgatavandring inleddes för 35-år sedan Någon återuppståndelse betackar jag mig för.Om man vill se något positiv komma ur Centerns öde så skulle det vara att det smittar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gärna på KD och MP, även om det sista är för mycket att hoppas på...

   Radera
 8. Det var en vansinnig ide att försöka göra småfolks- och landsbygdspartiet C till ett svenskt nyliberalt parti.

  Om det är någon väljargrupp som inte har någon förståelse för månggifte och Stureplans-elitism är det äldre lågutbildade låginkomsttagare på landsbygden och jordbrukslobbyn.

  Det är helt självklart att dessa väljare skulle fly partiet direkt, samtidigt som C är kedjat vid Reinfeldts korpotativistiska EU-kramance övervakningsstat (som skrämmer bort riktiga nyliberaler).

  Dessutom gör Lööf ett så osannolikt taffligt intryck att hon aldrig skulle gå hem i TV-rutan, inte ens med världens bästa politik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men allt som krävs för att det ska lyckas riktigt bra är att de börjar satsa på sin nya liberala sida, och lämnar moderaterna för att söka samarbete med andra partier. Piratpartiet är ett väldigt enkelt exempel på parti som skulle kunna samarbeta med den nya centern. Miljöpartiet kan också fungera som ett alternativ.

   C är inte längre ett landsbygdsparti.

   Radera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.