2013-06-12

Här är orden som larmar USA:s säkerhetsbyråkrater

"Pork", "smart" och "social media" är tydligen ord och uttryck som man skall undvika att använda på nätet – om man inte vill dra på sig uppmärksamhet från säkerhetsbyråkraterna hos amerikanska Department for Homeland Security (DHS).

Börjar inte det här bli lite fånigt..?

Daily MailRevealed: Hundreds of words to avoid using online if you don't want the government spying on you »

60 kommentarer:

 1. Ha, ha. Får ta tillbaka det jag skrev tidigare. Dom är tydligen inte mer sofistikerade än turkarna.

  http://www.ekonomism.us/entry/turkiet-mer-demokratiskt-an-usa

  SvaraRadera
 2. Åh, från den ansedda djupgrävande tidningen Daily Mail.

  SvaraRadera
 3. Och folk blir "försvunna" om de skriver nåt säkerhetsbyråkraterna ogillar:

  http://www.businessinsider.com/former-marine-brandon-raub-is-being-held-in-a-psychiatric-ward-over-facebook-posts-about-911-2012-8

  SvaraRadera
 4. Det här verkar mer handla om bevakningen av offentligt tillgängliga uppgifter (inklusive nyhetsartiklar), inte någon bevakning av privat kommunikation. Alla större organisationer som jag känner till använder liknande tjänster.

  SvaraRadera
 5. pork, pork, pork, smart, smart, smart ... jag surfar anonymt.

  - plums!

  SvaraRadera
 6. Intressant att ansedda libertarianska Reason och Cato försvarar den orwellianska övervakningsstaten:

  http://www.cato.org/publications/commentary/nsa-surveillance-perspective

  http://reason.com/archives/2013/06/12/why-libertarians-have-better-things-to-w

  Vad händer egentligen?

  SvaraRadera
 7. Edward Snowden påstås vara/ha varit signaturen och nicknamet "The TrueHOOHA" och skrivit om NSA:s massövervakning redan 2006 på olika forum.

  http://www.businessinsider.com/was-edward-snowden-angry-about-the-nsa-in-2006-2013-6

  SvaraRadera
 8. Ja, men Reason-artikeln är det ju John Stossel, överlöparen, som skrivit. Han måste ju profilera sig för att hålla sig kvar i rampljuset.

  Sen är det väl hans personliga rätt att vara mer förbannad över annat som Staten gör mot oss under förespeglingen att de skyddar oss. I princip kan jag hålla med honom eftersom vi ju redan lever i skiten som Snowden avslöjat ... Snowden har bara lyckats få bort foliehattsstämpeln på hela den statliga massövervakningsdebatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brukade vara ett stort fan av Stossels libertarianska tv-program.

   Vad har hänt med honom och vadå överlöpare?

   Kan nån upplysa mig i mitt mörker?

   Radera
  2. Ja men asså ... wikipedia, google, internet söka information ...

   wikipedia: " ... In October 2009, Stossel left his long-time home on ABC News to join the Fox Business Channel and Fox News Channel."

   Överlöpare från MSM (maktmedia, megafonmedia) till Fox News Channel, den mediala kontrapunkten till den likriktade nyhetsgröten i MSM.

   Blev det ljusare?

   Radera
  3. Nej Stossels reportage utgjorde lysande undantag från ABCs vänsterjournalistik, och han gick över till Fox News för möjligheten att få sitt eget libertarianska program. Tillsammans med Andrew Napolitano har han varit de få förnuftiga och vettiga rösterna där.

   Radera
 9. Ditt privatliv är inte ditt ... om det nånsin varit det. Ditt privatliv tillhör även Staten, precis när den vill.

  SvaraRadera
 10. CATO-artikeln är mer förvånande. Dessa killar försvarar helt Statens (!) principmässiga inställning om att att det är helt OK att förlora liiiite frihet till priset av AAAAAAllaaaa de liv "vi kan rädda" om vi får slöspana på vårt eget folk på det här viset.

  Det är en slapp argumentation de för, en riktig "slippery-slope-argumentation ( ... In domestic and foreign affairs, the basic function of government is to protect our liberty, without unnecessarily violating that liberty in the process.) och de framstår mer som femtekolonnare än som Libertarianer i sitt försvar av Statens agerande mot sitt folk.

  SvaraRadera
 11. Killarna verkar mer än lovligt pårökta: "Yes, government officials might conceivably misuse some of the trillions of bits of metadata they examine using sophisticated algorithms. But one abuse is no pattern of abuses. And even one abuse is not likely to happen given the safeguards in place. The cumulative weight of the evidence attests to the soundness of the program."

  SvaraRadera
 12. De måste ha sovit under nån sten och vaknat upp i förrgår och blivit ombedda att skriva om denna händelse med tanke på det historielösa perspektivet de försöker komma undan med. Sådan tilltro till centralstaten och dess aktiviteter tror jag det var länge sedan en libertarian lyckades uppbåda i skriven text.

  SvaraRadera
 13. Sen tror jag DESSUTOM att artiklarna är lite "Firestarters" för kommentarsfälten. Åtminstone den på Reason.com

  SvaraRadera
 14. Sen är det ju lätt att hålla med den här signaturen på Reason: "Precisely. I like Stossel, but this is a really silly article. Regardless of the fact that 99% of people don't read the TOS for services from Amazon, Google, etc. anyone who uses the services agrees to the TOS. I didn't agree to any TOS with the NSA. Furthermore, at least companies get slapped when they overreach the power granted them in their TOS, while the NSA can do whatever the hell they want without reproach."

  SvaraRadera
 15. ... och precis som Philip Zimbardo säger: People are more into rationalizing than they are rational.

  Vilket nog även kan överföras på en regering som trampat i klaveret och ertappats med fingrarna i syltburken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om bara någon använder sig av en flagga och känslomässig nationalism verkar även många svenska liberaler svepas med tyvärr.

   Radera
  2. Folkpartister, menar du? Är dom liberaler? Där ser man. De är väl bara för norsk positiv trevlighetsnationalism, inte sån där nationalism som vänstern alltid hakar upp sig på. [ironi av]

   Radera
  3. Det räcker föra EU på tal för att många libertarianer skall bli nationalistiska förespråkare av en centralstat och centralbank i Stockholm. Kolla denna blogg t ex.

   Radera
  4. Det en libertarian säger kan med rätta tas till intäkt för att så tycker alla libertarianer ... NOT! Alla libertarianer måste stå till svars för vad alla andra libertarianer tycker i olika sakfrågor ... precis så som det går till i de vanliga konsensuspartierna ovanför 4-procentsspärren.

   Radera
  5. Poängen är att de åsikterna är överrepresenterade bland svenska libertarianer. Rand och Friedman som var väldigt accepterande för sådant har haft större inflytande i Sverige än t ex Mises och Rothbard.

   Radera
 16. Just nu på Kunskapskanalen: "När läraren blev führer". År 1967 genomför Ron Jones ett förklarande experiment bland sina elever, kallat "Den tredje vågen".

  Varför visas denna dokumentär just nu, tror ni?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave

  Ibland är det bara för lätt att färdigställa samhällspusslet.

  SvaraRadera
 17. å den här killen vill förklara för oss var det blå skåpet skall stå nånstans ... alltså, för oss som inte begriper det här med hur en välmenande centralregering (som inte är helt paranoid) skyddar sin befolkning:

  http://www.businessinsider.com/government-agent-edward-snowden-is-a-douche-2013-6

  SvaraRadera
 18. Förklaringen till CATO-artikeln beror på att de fastnat vid lagens bokstav, författarna utgår från att det som är lagligt också är korrekt utan att fundera över om lagen är moraliskt rätt. De hade varit utmärkt apologeter i vilket totalitärt samhälle som helst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fascinerar mig hur många libertarianer som tänker på detta sätt speciellt i Sverige. T ex Sandefur som fördömer nullifiering av farliga och korkade lagar eller secession (utträde) på denna grund och hävdar ogenerat att så bör alla libertarianer tänka:

   http://www.reasonpapers.com/pdf/28/rp_28_6.pdf

   Radera
  2. @13:30 - Att det är så de tänker stämmer också tycker jag mig märka ju mer jag läser artikeln.

   Och sen vet du väl att det en libertarian säger faller automatiskt i munnen på alla andra libertarianer. Bland libertarianer är det inte speciellt högt i tak, vettu. Det en kritiseras för svärtar ner alla andra som därför nesligen bör skämmas för att de har åsikter som den som nyss kritiserades.

   Radera
 19. Är den här Dividendum riktigt frisk?
  På många sätt påminner hans monomana kommentarer om den uppenbart sinnessjuke Mickes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micke är definitionen på ett troll.

   Devidendum har inte trollat vad jag vet.

   Radera
  2. Micke är ett troll. Dividendum kan väl på sin höjd anklagas för att vara lite entusiastisk i vissa frågor.

   Radera
  3. Nej, jag är inte riktigt frisk. Jag har en del ärftliga sjukdomar jag dras med men jag gissar att du, friska människa, syftar på mina mentala förmågor, eller hur?

   Har du lust att utveckla ditt resonemang om hur sjuk jag är eller blir det för jobbigt att formulera dina impulsdrivna, känslomässiga tankegångar i skriven text?

   Radera
  4. Är den här Dividendum riktigt frisk?
   På många sätt påminner hans monomana kommentarer om den uppenbart sinnessjuke Mickes.


   Anonym13 juni, 2013 18:42

   Micke är definitionen på ett troll.

   Devidendum har inte trollat vad jag vet.


   ebari13 juni, 2013 20:26

   Micke är ett troll. Dividendum kan väl på sin höjd anklagas för att vara lite entusiastisk i vissa frågor.

   ----------------------------------------


   SPAM SPAM SPAM SPAM SPAM

   Ta bort möjligheten för psykiskt sjuka att skriva utamn regosterat konto

   Radera
  5. Men psykiskt sjuka med registrerade (multipla) handles är det fritt fram för micketrollet?

   Radera
  6. Entusiastisk! Ja, det kan man säga. Ibland, när tid ges i mitt annars så fullspäckade schemalagda liv, kommer ingivelserna lite väl tätt och jag tycker att man skall passa på när ett tillfälle ges även om det kanske inte blir helt klockrent alltid.

   Den där dokun om Tredje Vågen borde vara elementa på alla ungdomsförbund och mellanstadieklasser. ;-)

   Radera
 20. Bortsett från det oerhört jobbiga med att skaffa ett slagkraftigt nickname ...

  SvaraRadera
 21. Dividendum är lika anonym som jag, trollar hela tiden i upprepade monomana kommentarer och är uppenbarligen präglad av sina ärftliga sjukdomar.
  På många sätt är den rent sinnessjuke Micke en betydligt friskare fläkt än den tradige Dividendum

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dividendum är lika anonym som jag, trollar hela tiden i upprepade monomana kommentarer och är uppenbarligen präglad av sina ärftliga sjukdomar.
   På många sätt är den rent sinnessjuke Micke en betydligt friskare fläkt än den tradige Dividendum
   ------------------------------------


   SPAMSVINET SPAMSVINET SPAMSVINET

   Ta bort möjligheten för Spamsvinet att skriva utan registerat konto

   Radera
  2. Men registrerade spamsvin skall ha möjligheten? Registrera handles är lika lätt som att upprätta hotmailadresser micketrollet.

   Radera
 22. Ta bort möjligheten för kommentatorer som kallar andra för spamsvin att vara anonyma och ransonera Dividendums kommentarer.

  SvaraRadera
  Svar  1. Anonym14 juni, 2013 19:23

   Ta bort möjligheten för kommentatorer som kallar andra för spamsvin att vara anonyma och ransonera Dividendums kommentarer
   ------------------------------------
   SPAMSVINET SPAMSVINET SPAMSVINET

   Ta bort möjligheten för Spamsvinet att skriva utan registerat konto

   Radera
  2. Ja alla spamsvin skall ha registrerat handle som micketrollet.

   Radera
  3. Registrerade spamsvin är mycket finare gris än anonyma spamsvin.

   Det har lill-grisen Micke bestämt. Buga inför hens registrerade bacon...

   Radera
 23. Det är bra att Micke självmant flaggar sina kommentarer som spam med upprepande versaler.

  Byta handle till Spam kanske Micke?

  / Sjukt anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym14 juni, 2013 20:05

   Det är bra att Micke självmant flaggar sina kommentarer som spam med upprepande versaler.

   Byta handle till Spam kanske Micke?

   / Sjukt anonym

   -------------------------------------   SPAMSVINET SPAMSVINET SPAMSVINET

   Ta bort möjligheten för Spamsvinet att skriva utan registerat konto

   Radera
  2. Byt handle......

   --------------------------------
   Vilken jävla idiot...Byt handle

   Du snackar som en jävla käring

   Radera
  3. Ja micketrollet har antagligen redan multipla handles.

   Radera
  4. "Du snackar som en jävla käring"

   Och här kröp Mickes egentliga kvinnosyn fram.

   Jag trodde du var feminist och intresserad av genus och alla såna tokerier?! Du går i taket när man kritiserar ordet hen, men du påstår att man kan snacka "som en jävla kärring".

   Det schizofrena Micketrollet trollar vidare...

   Radera
 24. Öka dosen av Mickes antipsykotiska medicin och be Dividendum att ransonera sina kommentarer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym14 juni, 2013 20:05

   Det är bra att Micke självmant flaggar sina kommentarer som spam med upprepande versaler.

   Byta handle till Spam kanske Micke?

   / Sjukt anonym
   --------------------------------------

   SPAMSVINET SPAMSVINET SPAMSVINET

   Ta bort möjligheten för Spamsvinet att skriva utan registerat konto

   Radera
  2. Ja vi vet att det är du som är spamsvinet micketrollet.

   Radera
  3. Micke du har ju redan reggat två konton. Micke och NoBlog. Behöver spamsvinet fler än de?

   Radera
 25. Har "Bugs Bunny" någon annan betydelse som jag inte känner till?

  SvaraRadera
 26. Här ska inte ransoneras nånting. Vi har år 2000 trätt in i det ständigt ökande överflödets eviga tidsålder, även vad gäller slagkraftiga bloggkommentarer.

  Så, sug i're bara, sosse-Svensson.

  SvaraRadera
 27. Dividendum14 juni, 2013 09:34

  Nej, jag är inte riktigt frisk. Jag har en del ärftliga sjukdomar jag dras med men jag gissar att du, friska människa, syftar på mina mentala förmågor, eller hur?

  Har du lust att utveckla ditt resonemang om hur sjuk jag är eller blir det för jobbigt att formulera dina impulsdrivna, känslomässiga tankegångar i skriven text?

  --------------------------------------

  Han kan inte utveckla något eftersom det skulle innebära att han öppnade luckor som omöjliggjorde för honom att fortsätta svina omkring som den gris han är som inte har någon annan ambition med sitt liv än att vara just en gris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flamebaita mera micketrollet.

   Radera
  2. Micketrollet är ett riktigt hen.

   Radera
 28. Brottas aldrig med Mickesvinet. Han drar bara ner dig i dyngan och där vinner han på erfarenhet.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.