2013-08-07

Cirkus Obama kommer till stan

USA:s president kommer till Sverige - och Carl Bildt är glad som ett barn. Det får nämligen Bildt att se viktig ut.


USA:s säkerhetsbyråkrati övervakar svenska folket och samarbetar nära med FRA.


USA försöker tysta människor som berättar för folket vad deras politiker egentligen sysslar med.


USA har dragit in Sverige i krig i fjärran länder och därmed minskat säkerheten i vårt land, på flera sätt.


USA gör försök efter försök att tvinga på Sverige och EU olika handelsavtal som inskränker internets frihet och cementerar fast oss i nöjesbranschens förlegade affärsidéer - vilket i slutändan går ut över våra fri- och rättigheter.


Vi skall dock inte räkna med att vänstern och the usual suspects kommer att protestera. Obama är ju en vänsterpresident - som till och med fått Nobels fredspris.


Detta kommer att bli en pinsamt sockersöt tillställning.

16 kommentarer:

 1. Läs även Anna Troberg (pp) om fyra frågor som regeringen inte kommer att ställatill president Obama: http://www.annatroberg.se/2013/08/07/fyra-fragor-som-reinfeldt-inte-kommer-att-stalla-till-barack-obama/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om Bildt mot förmodan skulle vilja ta upp drönare så har han en lista med namn på dödade barn här (det blir liksom lite mer levande när man inte bara hör siffror på antal dödade utan namn och ålder m.m. också):

   http://www.globalresearch.ca/the-children-killed-by-americas-drones-crimes-against-humanity-committed-by-barack-h-obama/5320570

   Radera
 2. Reinfeldt och Bildt får tjäna som ersättning för det inställda möte med Putin; dockteater istället för Furst Igor

  PS: Tack för länken om Bildts kvittrande. Håkan Lindgren fångar Bildts reseskildringar på pricken. Synd att han inte ägnat lite tid också åt Bildts blogg.

  SvaraRadera
 3. Skulle detta jippo varit tänkbart i Sverige när George W Bush var president?

  Om svaret är nej, vad säger det om hur det står till i det svenska samhället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. George W Bush gästade de facto Sverige (Göteborg) i samband med de EU-topp möte som hölls där.

   Radera
  2. Då inträffade göteborgskravallerna.

   Lär knappast hända nu.

   Radera
  3. Nu blir det Family Love Fest med Barack Obamas på Rondo istället. ;-)

   Radera
 4. Sweden: The Fifty First State of The United States of America. Bend over, smile and say, Please!

  Hur länge skall terrorismen som påhittat hot räcka som fiende för välfärdsstaten? Lika länge som kalla kriget pågick? Vilken är nästa fiende om och när (nånsin) Kriget mot Terrorismen tar slut? Kan det vara kriget mot de felaktiga åsikterna som hotar att slita sönder samhället och den elitistiska, tjuvaktiga och korporativa välfärdsstaten? Vilken fiende kan tänkas komma efter Terrorismen, tro? Det kan nog bara våra barnbarn svara på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Sverige blir väl USA:s 52:a stat!? (UK är 51:a)

   Demokrati kan verkligen bli svart komedi. Se Daily show där "alla" öppet säger att det går inte att ändra skattelagarna i USA och täppa till storföretagens kryphål för den politiker som tar i denna fråga är stendöd och kan aldrig bli omvald eftersom allt ekonomiskt stöd från storföretagen då dras in.
   http://www.thedailyshow.com/watch/tue-august-6-2013/don-t-mess-with-taxes

   Radera
  2. Jag förstår inte! Skattelagarnas förändring? Lägre skatter då, menar du? Det borde väl företagen bara uppskatta, eller hur? Det handlar uppenbarligen om nåt mer som kan göras via skattelagarna, eller hur?

   Det är snarare förhållandet mellan storkapitalet och politiken som måste förändras, minskas, eller enligt min mening helt avskaffas i USA (till synes en utopi men det ansågs Berlinmurens avskaffande 1983 också vara). Om det skall/bör/kan göras via skattelagarna vet jag för lite om men det är säkert en väg att gå eller som det påstås den enda men omöjliga vägen.

   Därför är "secession" för de delstater som vill tydligen det enda alternativet för att komma åt denna "corporate cronie capitalsm" som råder i västvärldens politik idag.

   Fria delstater utan en centralregering i USA öppnar upp för anarkokapitalism mellan självstyrande (del)stater, så som avsågs av Thomas Jefferson och grundarna.

   Det är för folks bästa, inte för storkapitalets bästa så utsikterna är inte speciellt goda att nån förändring på det här området skall ske i samma stil som när folk promenerade ut ur DDR. Om man däremot tror på en sån liknande förändring så lär den inte ske utan blodspillan.

   Radera
 5. OK för den som nu händelsevis vill gå i svaromål och riktigt visa hur kort i roten han är så vill jag förtydliga att jag avser hur länge det påhittade hotet om Terrorismen som FÖRESPEGLING att inskränka (i förlängningen avskaffa) våra medborgerliga oförytterliga fri- och rättigheter skall pågå. OK? Alla missförstånd och vantolkningar av de gängse etatisterna här hos HAX är därmed undanröjda.

  SvaraRadera
 6. Alltså, så här:
  http://jonrappoport.wordpress.com/2013/04/16/all-terror-attack-are-psyops/

  SvaraRadera
 7. De icke-aningslösa som tror att USA och dess allierade Stater bara lagt av med saker i stil med MKULTRA borde ta och vakna upp.

  Det är snarare så att de idag istället bara blivit så oerhört mycket mer sofistikerade sedan 50-talet i sina operationer och hur de styr människors vardagliga "space-time continuum perception".

  De som bara vill bort från den här hemska terrorhotsverkligheten och tillbaka till det trygga livet i det halvsovande tillståndet In the Matrix söker lösningar på det som river sönder deras space-time continuum. Det är givetvis inte förvånande att de som sitter inne på lösningarna är samma etablissemang som ständigt river sönder vår perception av rumtidens porlande flöde.

  SvaraRadera
 8. OT: Nu när Daily Bell lagt skridskorna på hyllan har deras vilande sajt plötsligt blivit infekterad med "malicious software" och triggar igång alla uppdaterade anti-virus program man kan tänkas ha.

  Nån eller några tycker att det inte är lämpligt att folk läser det som står på deras sidor. Svårt att gissa vilka. ;-)

  SvaraRadera
 9. Insikterna ökar i samma grad som tystnaden tilltar: http://www.lewrockwell.com/2013/08/eric-peters/the-ussr-didnt-disappear-in-1991/
  ... it moved to North America.

  SvaraRadera
 10. Jag fpr klippa och klistra in samma svar som jag gav på USA-bloggen.

  Det största skälet till att NSA inte kommer att lyftas till ytan är väl följande:

  a) FRA är en del av kedjan. Om man tittar på bilden av XKey i Guardian så finns det inte en enda NSA station i Skandinavien. Varför? Inte är det väl för att Sverige är det stora ljuset i övervakningsmörkret. Det beror nog snarare på att FRA skickar allt till NSA så att de inte behöver några stationer här.

  b) Annie Lööf var ju en av de där riksdagsmännen som man fick bryta armen på för att hon skulle rösta för FRA-lagen när det begav sig, och hon leder ju Centern nu och sitter säkert (åtminstone fram till valet) i regeringskansliet med fet ministerlön.

  c) Snowden gav Greenwald upp till 20.000 dokument. Låt oss gissa att om det fanns data om BND och GCHQ så finns det också dokument om FRA som kan läckas lagom tills Obama sätter sig på planet till Sverige.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.