2013-09-06

Någon intresserad..?


Nu drar jag mig hemåt för att fundera ut en mer analytisk helgbloggpost om FRA och NSA.

Till dess vill jag uppmuntra ovanstående budskap från Piratpartiet.

3 kommentarer:

 1. Där har vi en finfin valaffisch/flyer. Direkt, enkel att förstå och utan genus/hbt-pynt.

  Har inget emot hbt'are, men ärligt, det finns gott om andra partier som vurmar för de frågorna... pp vinner inget på att profilera sig ditåt då det skrämmer bort många som velar mellan sd och pp.

  Partiledarens privatliv är inte tillräckligt som argument att styra pp i den riktning det tagit nu.

  Notera att jag samtidigt tycker det skulle vara en lika dålig idé att driva SD hjärtefråga om en ansvarsfull invandringspolitik under pp-flagg. M.a.o. inget pynt whatsoever på informations- och integritetsfrågorna! Basta!

  Tror ni mig inte? Vänta till efter valet...

  SvaraRadera
 2. Det är inte ointressant vilka personer som övervakar FRA. Just nu är regeringen på god väg att utse Försvarsdepartementets rättschef Maria Hedgård till domare i den nämnd som de svage kallar Försvarsunnderrättelsedomstolen.

  Denna person ska ytterst utgöra en viktig motvikt till FRA:s alla önskemål vid tillståndsgivningen. Borde det då inte vara en riktig larmklocka att hon under ansökningsprocessen fått de allra bästa vitsord av sin tidigare arbetskamrat, FRA:s nyss pensionerade generaldirektör, Ingvar Åkesson (som tidigare beklädde just rättschefsposten hos FÖD) ? Läs gärna mera här.

  SvaraRadera
 3. Den påtänkta domaren heter Maria Hedegård. Bland ledamöterna återfinns för övrigt sedan tidigare två personer som enligt uppgift varit underrättelsechefer på FRA.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.