2013-10-08

Snuset i EU: En halv seger

Pressmeddelande från Piratpartiet:
Engström (pp): EU skulle kunna rädda liv genom att låta Sverige exportera snus 
-Vi drar en lättnadens suck över att Europaparlamentet vill låta oss svenskar behålla vårt svenska snus. Samtidigt är det obegripligt att man inte vill låta oss sälja snus till andra länder. Om resten av EU hade samma förhållande mellan antalet rökare och snusare som Sverige, då skulle vi rädda 350.000 liv per år, säger Christian Engström som är ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet. 
Detta med anledning av dagens omröstning om EU:s tobaksdirektiv i Europaparlamentet i Strasbourg.
Lakritspiporna räddades också. Och man bestämde sig för att inte göra e-cigg otillgängliga genom att klassa dem som läkemedel.

2 kommentarer:

 1. "Om resten av EU hade samma förhållande mellan antalet rökare och snusare som Sverige, då skulle vi rädda 350.000 liv per år,"

  Det beror allt på om vi skulle få färre rökare eller bara en ny grupp som började snusa, men visst är det hyckleri att tillåta rökning och förbjuda snus i vilket fall som helst.

  SvaraRadera
 2. Undrar om man skall bli glad eller bara skaka på huvudet.

  Psykfallen i Bryssel har ju faktiskt på fullt allvar en gång föreslagit sådant trams som man nu drar tillbaka, hur kunde man få för sig att föreslå ett laktritspipeförbud överhuvudtaget?

  Jag vill ut ur EU.

  NU!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.