2013-11-30

Folk som sliter och står i...I klippet ovan ser vi Anna Troberg – partiledare i Piratpartiet – & Co. Hon flänger runt, sliter och står i. Alla har åsikter. Om allt. Och hon har två val att vinna det närmaste året.

Allvarligt talat, folk vet inte hur det är. Trycket är enormt.

Jag kanske har en skissartad uppfattning. Jag har tagit på mig en del skräckinjagande uppdrag. (Till exempel hade jag ansvar för att starta upp linje ett i Göteborg, i samband med folkomröstningen om kärnkraften.) Jag känner all respekt för Anna.

Människor som tar på sig ett sådant ansvar förtjänar all positiv karma.

2 kommentarer:

  1. Intygas. Det finns inga bättre ord än att "trycket är enormt", med tillägget att de flesta inte har upplevt något i närheten av den nivån på "enormt".

    SvaraRadera
  2. Min erfarenhet av ideellt arbete är att det finns två sorters människor där, de som gör saker och de som har åsikter om hur sakerna ska göras. Överlappet mellan grupperna är i det närmaste obefintligt.

    Ett litet tips till de som har åsikter om hur arbetet ska skötas i ideell verksamhet: Kom inte med åsikter om du inte själv är beredd att kavla upp ärmarna och göra jobbet.

    Följer man den tumregeln så blir det mycket mer gjort, och en trevligare miljö för de som faktiskt gör något. Så, tänk efter innan ni kommer med synpunkter nästa gång.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.