2013-11-30

Folk som sprider ordet...En fantastisk sida av Piratpartiet är det internationella genomlaget. Dels genom engagerade människor i många olika länder. Dels genom att partiets grundare, Rick Falkvinge, far runt som rena rockstjärnan och sprider ordet på internationella konferenser, i internationell media och med en global miljonpublik på internet.

Utan Rick hade det inte funnits något piratparti. Och utan piratpartiet hade vi förmodligen fått leva med ett Acta-avtal som inskränker internets frihet. Då hade fildelare i Europa kunnat stängas av från nätet utan rättslig prövning. Utan det parti Rick startade hade protesterna mot massövervakningen varit svagare och mindre pricksäkra.

I dag åker världens bäste Falkvinge – politikens Karlsson på taket – runt och bygger grunden för nästa steg i den internationella kampen för nätets frihet, en reform av upphovsrätten och striden mot Storebror.

Heja!

4 kommentarer:

 1. Jag röstar på er i EU-valet eftersom jag numera hatar EU och det totala demokratiska underskottet. Men som parti MÅSTE ni bli bredare annars funkar det inte för er. Knappast någon vet vilka ni är. Många med mig ruttnat på gnäll-politiken i Sverige. Vi vill ha något nytt. SD glider fram på populism om invandring och blir sannolikt Sveriges tredje största parti. Missnöjet jäser i Sverige. Skärp er och få en tydlig profil, det räcker inte med att gnälla på EU och allt vansinne där. Normalsvensken bryr sig inte, så länge det står mat på bordet. Vad vi behöver är en svensk "Nigel Farage". Då kommer det ta hus i helvete. Lycka till HAX.

  B. Josefsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju svårt då alla piratpartiets frågor är "svåra" i den mån att de svar vi ger är icke intuitiva.

   Som exempel kan man säga att rättssäkerhet inte är intuitivt då det "lätta" att göra är att göra som SD och kräva hårdare straff och mindre rättssäkerhet. Det är svårare för många att inse att dessa maktsystem korrumperar.

   Alla piratpartiets argument är i huvudsakligen sådana abstrakta argument som rättssäkerhet, immaterialrätt, motstånd mot patent etc. etc.

   I jämförelse är några skatteprocent hit eller dit ointressanta rent demokratimässigt.

   Radera
  2. Några skatteprocent hit eller dit är inte ointressanta. Såg på det granskande reportaget Lönesänkarna på SVT Play häromdagen att en politik har drivits sedan 80 talet för att återskapa den aristokratiska eliten som fanns runt förra sekelskiftet på bekostnad av allmänhetens välfärd.

   Idag står vi med massarbetslöshet, med lån upp till öronen och ett allt mer segregerat samhälle vilket får katastrofala konsekvenser när the shit hits the fan.

   Radera
 2. Rick gick ju all in i bitcoin. Betyder det att han är miljardär nu?

  Kommer det partiet till del? Han är ju typ gift med partiet.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.