2013-11-30

Folk i frontlinjen...


Piratpartiet har två synnerligen begåvade ledamöter i Europaparlamentet. De är väldigt olika och väldigt bra.

Christian Engström (min chef) var den förste piratpartisten i Europaparlamentet. Han har lagt oerhört mycket tid och kraft på att bryta mark, visa att (pp) är en seriös kraft att räkna med, bygga nätverk över gruppgränserna och att utbilda andra ledamöter i piratfrågorna. Och han har en härlig politisk fingertoppskänsla.

Amelia Andersdotter blev pirat nummer två i parlamentet, när Sverige fick fler platser för ett par år sedan. Hon sitter i ett par väldigt tekniska utskott och har – tillsammans med sina medarbetare – en oerhörd förmåga att ge sig i kast med tung och stor informationsmassa. På hennes bord ligger också uppgiften att jobba med det europeiska piratnätverket inför nästa EU-val.

Tillsammans visar de upp ett piratparti som andra ledamöter respekterar, på riktigt.

Jag vill se dem omvalda. Och jag vill se fler pirater i Europaparlamentet. Tänk vad Anna Troberg skulle kunna uträtta i kulturutskottet (där kulturkoftorna sitter och upprepar mantrat "Hur skall artisterna få betalt?"). Tänk vad Gustav Nipe skulle kunna uträtta på mandatet att verkligen representera de unga, uppkopplade väljare som de flesta i parlamentet bara har teoretiska diskussioner om. Detta för att nu bara nämna några av de begåvade piratkandidaterna i EU-valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.