2014-01-23

Och FRA..?


Den federala amerikanska Privacy and Civil Liberties Oversight Board säger att NSA:s massövervakning är olaglig och att den bör upphöra. WP» NYT»

Det konstateras också att NSA:s massövervakning inte stoppat någon enda terroristattack. CHE»

Man kan ju förstå att president Obama gärna ville hålla sitt tal om övervakningen innan denna rapport presenterades. På så sätt kunde han ignorera de jobbiga bitarna.

Det är synd att någon liknande, grundlig utvärdering inte görs av FRA:s verksamhet.

Men vi kan ändå konstatera att den svenska FRA-spaningen inte lett till att en enda misstänkt terrorist ställts inför rätta i Sverige.

3 kommentarer:

 1. Nej, länken du gav säger att det är olagligt att samla in telefondata från miljarder Amerikaner [S.I.C.], och just den lilla detaljen bör upphöra.
  Inget om massövervakning eller NSA i helhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "...finding “no instance in which the program directly contributed to the discovery of a previously unknown terrorist plot or the disruption of a terrorist attack.""

   Radera
 2. Det är värre än att inte en enda misstänkt terrorist ställts inför rätta i Sverige - den ende terrorist vi haft i modern tid mejlade Säpo innan attacken, och Säpo var inte ens kapabla att läsa sina egna mail för att förhindra terrorangreppet.

  Men de vill ha tillgång till alla andras...?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.