2014-01-23

Piratpartiet: Vi vill skärpa Europaparlamentets kritik mot FRA

Pressmeddelande från Piratpartiet...
Piratpartiet: Vi vill skärpa Europaparlamentets kritik mot FRA 
-Vi föreslår att Europaparlamentet skall bli mer konkret i sin kritik mot svenska FRA och dess verksamhet. Därför lägger vi nu förslag om att FRA-spaningens syfte, form och demokratiska kontroll skall ses över. Detta säger Christian Engström, ledamot av Europaparlamentet för Piratpartiet. 
-När FRA-lagen klubbades igenom ställdes svenska folket i princip inför fullbordat faktum. Nu vill vi använda Europaparlamentet för att få en ordentlig, offentlig debatt om grunderna för övervakningen. Vi behöver helt enkelt en demokratisk diskussion om vad vi skall ha FRA till. Som det ser ut i dag är ju FRA närmast en filial till amerikanska NSA, säger Christian Engström (PP). 
-EU har ingen makt över medlemsstaternas underrättelseverksamhet, vilket nog är klokt. Men Europaparlamentet har en skyldighet gentemot medborgarna att se till att de grundläggande mänskliga fri- och rättigheterna upprätthålls. Det är därför vi nu föreslår att parlamentet uppmanar Sverige att skärpa till sig vad gäller FRA, avslutar Christian Engström (PP). 
Förslaget läggs inför Europaparlamentets behandling av dess rapport om massövervakningen av Christian Engström (PP), Carl Schlyter (MP) och Jan Philipp Albrecht som är tysk ledamot för de Gröna.
Länk till pressmeddelandet, inklusive den förslagna texten »

1 kommentar:

  1. Kanske att FRA och NSA kan göra lite nytta i all fall....
    http://v.theonion.com/onionmedia/videos/videometa/50/zen_mp4.mp4

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.