2014-01-20

Tekniken...

RSS-feeden i vänsterspalten här på bloggen förefaller döda för tillfället. Det verkar vara något knas hos Blogger.

Det föranleder en fråga till mina läsare: Är ni intresserade av att ha RSS-feeds från de stora nyhetskanalerna här på bloggen? Eller tynger de bara ner sidan?

Funderar på att stöpa om bloggen en smula.

20 kommentarer:

 1. De tynger bara ned. Ta bort skräpet och ha endast dina egna inlägg här. Och gå med i Svenskarnas parti.

  SvaraRadera
 2. Jag läser denna blogg via RSS-strömmen (via superstart.se), så för mig är allt utom innehållet irrellevant.

  SvaraRadera
 3. Rationalitetspartiet20 januari, 2014 12:38

  Jag har faktiskt börja gilla feeden i vänsterspalten. Det är en bra snabböversikt av vad som händer (bara rubriker utan en massa annonser och annat crap).

  SvaraRadera
 4. Ibland är din sida hopplöst långsam, pga feeden! Jag upplever att ditt eget innehåll klarar sig på egen hand!

  SvaraRadera
 5. "Är ni intresserade av att ha RSS-feeds från de stora nyhetskanalerna här på bloggen?Är ni intresserade av att ha RSS-feeds från de stora nyhetskanalerna här på bloggen?"

  Ja tack.
  Funkar bra med läsning av mittspalten,
  Extra info via vänsterspalten, om jag så önskar. Prima service

  Mvh Bo Bengtsson/Johanneshov

  SvaraRadera
 6. Tynger bara ner - jag besöker bloggen för det du skriver, inget annat.

  SvaraRadera
 7. Ge valet att läsa bara sidan eller få hela paketet. Personligen läsere jag bara sidan för det som skrivs. MSM är bara tröttande.

  SvaraRadera
 8. För mig går det på ett ut ungefär med färre länkar och ökad snabbhet. Bloggens totalvärde förblir detsamma för mig.

  Tack för att sökfunktionen fungerar igen! Den uppskattar jag.

  SvaraRadera
 9. Vänsterspalten är toppen, bästa nyhetssammanfattning man kan få, utan trams! Hax är startsidan när man vill veta vad som händer!

  SvaraRadera
 10. Din sida drar förvånansvärt mycket resurser, så ta bort allt som inte är ditt eget material, det räcker och blir över...

  /A

  SvaraRadera
 11. Jag läser HAX bloggtexter och de flesta kommentarerna. Klickar på en del länkar i högerspalten, som HAX twitterflöde och andras bloggar.

  Vänsterspalten betraktar jag som en sorglig illustration av den illusion av mångfald kallad MSM. Den är en påminnelse om hur en så pass påläst person som HAX, med ett uppenbart flexibelt intellekt, kan vara bortkollrad i ämnen som t ex geopolitik.

  SvaraRadera
 12. kristina svartholm20 januari, 2014 22:33

  Jag tycker vänsterspalten (liksom den högra) är alldeles utmärkt som nyhetssammanfattning. Jag har inga problem med tiden, men det kanske är för att jag är en saktmodig person i det stora hela. Och sådan vill förbli.

  SvaraRadera
 13. Vissa reaktioner på frågan förbryllar mig. Det står mig fritt att välja vilka script jag ska tillåta i min browser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså. Jag vill välja bort reklam.
   Hur gör jag detta?

   Borde inte internet vara reklamfritt då man faktiskt betalar en dryg penning varje månad för tillgång till detta?

   Samma idioti som att betala för att kunna se reklamfinansierade kanaler på TV. Eftersom jag knappt ser på TV över huvud taget, kanske 5 timmar /år, så är det inget problem. Men principen tog mig till detta beslut, efter att ha insett att jag betalar misnt tre gånger. En gång för tillgången till kanalen, engång för reklamen och minst en gång för att jag utsätts för TV som koncept (med alla de tekniker som används för i beteendemodifierande hänseende).

   Radera
  2. "Jag vill välja bort reklam.
   Hur gör jag detta?"

   Åtminstone till webläsarna Firefox och google crome finns ett gratis tilläggsprogram som heter adblock plus, vilket fungerar utmärkt mot reklam. Om du letar bland inställningarna för din webläsre hittar du nog en rubrik "installera tillägg" sök på adblock plus bland dem...

   Radera
 14. Jag läser också alla dina inlägg direkt i RSS-läsaren, i mitt fall Feedly, och ser väldigt sällan nånting annat. Kommer bara hit för att läsa/skriva kommentarer, vilket inte sker så ofta.

  SvaraRadera
 15. Och för tillfället går medie-pluggarna inte att redigera om eller ta bort heller... så det är bra med det.

  SvaraRadera
 16. Nu fungerar det. Men pluggarna går inte att redigera...

  SvaraRadera
 17. Jag skulle föredra om de inte fanns där, jag är här för det Du skriver, de andra nyheterna får jag av att besöka originalsidorna.


  Pga hur sidan är byggd fungerar den jättedåligt i min mobil också, förvisso en äldre Windows Phone-modell men skulle vara trevligt om den fungerade över huvudtaget.

  SvaraRadera
 18. Sidan har blivit väldigt seg för mig sedan feedsen kom in. De läses ju in från browsersidan så det blir väldigt mycket segare. Om du kan få in dem på serversidan är det antagligen helt okej.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.