2014-03-13

EP: Fabulösa dagar framför oss. Tror vi.


Vid lunchtid i dag kommer Europaparlamentet att besluta följande...
"Believes that despite some remaining headwinds the European economy is showing some signs of recovery."
Jag skämtar inte. Man kommer att besluta att man tror... att det nog kommer att gå bra... trots allt.

I rest my case.

3 kommentarer:

 1. Det är naturligtvis fånigt att sitta och besluta om sådant, men låt oss ändå ta tillfället i akt att minnas alla domedagsprofetior om EU i allmänhet och euron i synnerhet som vissa Europaskeptiker har kommit med de senaste åren (eftersom jag bor i Storbritannien tänker jag särskilt på folk från UKIP, men det finns ju många andra också).

  Krisländer som Grekland eller Spanien skulle överge euron (eller också skulle de rikare länderna som Tyskland och Finland göra det, enligt en annan teori) och sedan skulle medelhavsländer med hjälp av sina kraschande valutor återfå det höga välstånd och de idylliska högteknologiska välfärdssamhällen de alltid haft innan de gick med i det onda EU (tänk Spanien på Francotiden, det rika industrilandet och välfärdssamhället Grekland under miltärdiktauren etc.). I stället fortsätter länder att överge nationella valutor och andra väntar ivrigt på att få komma med i EU. Ingen har lämnat varken EU eller euron. Finns det fortfarande folk som orkar lyssna på Nigel Farage och hans kompisars profetior?

  SvaraRadera
 2. Larsa!

  Alla som trodde att medelhavsländerna skulle överge euron eller att Finland och Tyskland skulle göra det baserade sina antaganden på den felaktiga premissen att de poltiskt valda skulle agera i sina medborgares bästa intressen. Det var ju naturligtivs helt fel. De agerar endast med sina egna intressen för ögonen. Två premiärministrar lekte faktiskt med tanken att lämna euron och blev mycket snabbt avsatta, inte av folket utan genom närmast kuppartade former.

  Greklands barandödlighet har skjutit i höjden, arbetslösheten ligger på 28%, BNP förändringen har legat på minus under ännu ett år, men man har lyckats hänga fast vid euron. Allt är bra i den bästa av världar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "In what many foreign partners see as the great Greek paradox, opinion polls show over 75% of Greeks want to stay in the euro, but two thirds oppose an international bailout, a lifeline which came with harsh salary, pension and job cuts."

   Från http://news.nationalpost.com/2012/05/22/greek-paradox-majority-believe-greece-can-stay-in-euro-but-reject-bailout/

   Radera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, roliga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.

Om du skriver anonymt, använd ändå något slags signatur - så att det går att hålla isär kommentarerna vid repliker.